Γ. Οικονόμου: «Ασφαλής αυτοδυναμία της ΝΔ η μοναδική βιώσιμη πρόταση διακυβέρνησης» - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 04 Ιουνίου 2023 13:19 Γ. Οικονόμου: «Ασφαλής αυτοδυναμία της ΝΔ η μοναδική βιώσιμη πρόταση διακυβέρνησης» - ΒΙΝΤΕΟ

Την Μακρακώμη θα επισκεφθεί στις 8:00 το βράδυ της Κυριακής ο Γιάννης Οικονόμου.

Δείτε τα βασικά σημεία από την πρωινή συνέντευξη του Υποψηφίου Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Οικονόμου, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και τον δημοσιογράφο, Γιώργο Αυτιά.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που μείωσε 50 φόρους είναι ο Πρωθυπουργός που θα αυξήσει και τους μισθούς»

Στις 25 Ιουνίου η Ελλάδα ψηφίζει για το ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα και μετά την πρώτη κάλπη, τις τοποθετήσεις όλων των πολιτικών κομμάτων, το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών, είναι σαφές ότι ένας τρόπος υπάρχει για να συνεχίσει η χώρα την ανοδική της πορεία σε κλίμα σταθερότητας και ασφάλειας: ασφαλής αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτή είναι σήμερα η μοναδική βιώσιμη πρόταση στο τραπέζι. Παρακολουθώ τον εσωτερικό ανταγωνισμό της Αντιπολίτευσης με φόντο ένα παρωχημένο σοσιαλισμό και την εμμονή σε μια φορομπηχτική πολιτική για το ποιος θα καταφέρει να ξεπεράσει τον άλλον.

Η Αντιπολίτευση είναι ένα ζητούμενο στις εκλογικές διαδικασίες, αλλά το βασικό ζητούμενο είναι ποια θα είναι Κυβέρνηση, ποιος θα είναι Πρωθυπουργός, πώς με αυτόν που θα είναι στο τιμόνι της χώρας οι Έλληνες πολίτες, κατά τη διάρκεια της επόμενης τετραετίας, θα βιώσουν από προσωπική εμπειρία τις αυξήσεις στους μισθούς τους, τις καλύτερες υπηρεσίες στην υγεία. Τα επόμενα μέτρα μας είναι πλήρως κοστολογημένα, μέσα στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου. Ένα πράγμα είναι οι υποχρεώσεις που έχουμε, ο δημοσιονομικός χώρος που υπάρχει, και ένα δεύτερο είναι ότι όλα αυτά είναι και οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Αυξήσεις μισθών και συντάξεων, πλήρως κοστολογημένες, με το δημοσιονομικό χώρο που υπάρχει κάθε χρόνο, έτσι ώστε στο τέλος της τετραετίας να συγκλίνουμε ακόμη περισσότερο με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο: 1500 ευρώ ο μέσος μισθός στον ιδιωτικό τομέα, 950 ευρώ ο κατώτατος μισθός και αυξήσεις των συντάξεων κάθε χρόνο για όλους τους συνταξιούχους.

Τα χρόνια που κυβερνήσαμε μειώσαμε 50 φόρους, ύψους 7 δισ., και την ίδια ώρα που μειώσαμε αυτούς του 50 φόρους δεν αυξήθηκε κανένα έλλειμμα, δεν έμεινε καμία κοινωνική ομάδα χωρίς ενίσχυση.

Έχουμε μπροστά μας τη σταδιακή κατάργηση και του τέλους επιτηδεύματος για όλους, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στη μισθωτή εργασία, ό,τι έχουμε πει είναι κοστολογημένο και μετρημένο.

Το νέο πρόγραμμα Στέγη είναι πολύ σημαντικό για τη νέα γενιά. Αποτελεί δέσμευση της Κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού ότι θα ενισχυθεί με ακόμη περισσότερα κονδύλια. Είδαμε πως δουλεύει, το έντονο ενδιαφέρον που έδειξαν οι νέοι άνθρωποι, τα νέα ζευγάρια, αλλά και πως κινήθηκε όλη η αγορά της στέγης γύρω από το πρόγραμμα αυτό. Είναι κάτι που θα ενισχυθεί τη δεύτερη τετραετία μας και αποτελεί βασική προϋπόθεση για την αντιμετώπιση του δημογραφικού, για να δώσει στη νέα γενιά τη δυνατότητα να κάνει το επόμενο βήμα στην προσωπική της ζωή.

Ο Πρωθυπουργός που μείωσε 50 φόρους είναι ο Πρωθυπουργός που θα αυξήσει και τους μισθούς

Όλα είναι μετρημένα και κοστολογημένα. Δεν μπαίνει ποτέ στο στόμα του Πρωθυπουργού κάτι που δεν έχει ζυγιστεί ή μετρηθεί σωστά. Αυτά που πετύχαμε την πρώτη μας τετραετία δεν είναι μόνο για να μας κρίνει ο κόσμος για το πώς ανταποκριθήκαμε στην πίεση των διεθνών κρίσεων. Είναι η απόδειξη και το τεκμήριο πως ό,τι λέμε, το κάνουμε. Ο Πρωθυπουργός που μείωσε 50 φόρους, είναι ο Πρωθυπουργός που όταν λέει θα αυξήσει τους μισθούς, θα τους αυξήσει. Εφαρμόσαμε ένα μείγμα πολιτικής με το οποίο δεν αυξήσαμε κανένα φόρο, πετύχαμε διπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης από την υπόλοιπη Ευρώπη και σταθήκαμε στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας -όλων των κοινωνικών στρωμάτων- μέσα σε αυτόν τον τυφώνα των παγκόσμιων κρίσεων. Όχι με φόρους, όχι με 3,5 δισ. με το «καλημέρα» που είπε η κ. Τσαπανίδου. Έπεσαν και «έφαγαν» τον κ. Κατρούγκαλο, ο οποίος ομολόγησε αυτά που είναι αυτονόητα: όταν βλέπεις ένα πρόγραμμα που είναι 88 δισ. και δεν βγαίνει από πουθενά, από πού θα το έβγαζαν σε περίπτωση που το εφάρμοζαν; Από κρυφή φορολόγηση.

Απαράδεκτο να ανοίγουμε την κερκόπορτα για παρεμβάσεις από ξένες δυνάμεις στα εσωτερικά της χώρας

Πέρα από τις πολιτικές και κομματικές διαφορές, πρέπει να υπάρχει μια κόκκινη γραμμή -σε ό,τι αφορά στην παραδοχή όλων των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου- να μην επιτρέπουμε την εμπλοκή στα εσωτερικά μας ξένων δυνάμεων για τους δικούς τους σκοπούς. Είναι οφθαλμοφανές ότι υπάρχει ευθεία ανάμειξη του τουρκικού προξενείου στην εκλογική διαδικασία, στη Ροδόπη, για την εκλογή ενός συγκεκριμένου υποψηφίου, με αυτά τα χαρακτηριστικά που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω ότι πρέπει να επαναπροσδιορίσουν λίγο την τακτική και την οπτική τους γύρω από αυτό, όπως και σε μια σειρά από άλλα πράγματα. Μαθαίνω ότι μέσα στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μια διαδικασία και μια κινητικότητα προς αυτό. Είναι απαράδεκτο να ανοίγουμε τη κερκόπορτα για παρεμβάσεις από ξένες δυνάμεις, στα εσωτερικά της χώρας, πέρα και πάνω από τις δικές μας πολιτικές διαφορές. Πολύ σωστά το τοποθέτησε ο Πρωθυπουργός: αυτά τα ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη δέουσα υπευθυνότητα κυρίως σε περιοχές, όπως είναι η Ροδόπη.

Το θέμα της Ροδόπης δεν είναι εκλογικό. Η παρέμβαση του Πρωθυπουργού ή ο θόρυβος δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι η Ροδόπη είναι ο μοναδικός νομός σε όλη τη χώρα που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ και ούτε βεβαίως πρέπει να ισοπεδώνουμε τα πράγματα και να λέμε ότι όλοι οι μειονοτικοί που πολιτεύονται είναι κατευθυνόμενοι από το προξενείο. Το ξεκαθάρισε και ο Πρωθυπουργός αυτό. Εδώ πρέπει να είμαστε απολύτως σαφείς: δεν πρέπει να επιτρέπουμε στις επιδιώξεις της Τουρκίας να παρεμβαίνει στα ελληνικά εσωτερικά πράγματα, εργαλειοποιώντας τη μειονότητα με τον οποιοδήποτε τρόπο. Αυτό είναι ένα θέμα ευθύνης, των ηγεσιών των πολιτικών κομμάτων. Αν υπήρξε μια τομή στη σχέση της θρησκευτικής μειονότητας με την Ελληνική πολιτεία, αυτή ξεκίνησε επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με την ισονομία και την ισοπολιτεία, όταν ήταν Πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε εν έτει 2023 σε μια χώρα που είναι ένα ευρωπαϊκό δημοκρατικό Κράτος, μια φιλελεύθερη Δημοκρατία, σε ανθρώπους που εργαλειοποιούν τη θρησκεία και τη πίστη, να ξεγελάσουν τους συμπολίτες τους και να βρουν ευήκοα όντα.

Ο πατριωτισμός δεν είναι κορώνες και κομποσχοίνια, είναι φύλαξη των συνόρων, ισχυρές διεθνείς συμμαχίες και θωράκιση της χώρας

Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση δυνάμωσαν πάρα πολύ την Ελλάδα οικονομικά, γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά για να μην εκβιάζεται σε διλήμματα της τελευταίας στιγμής και για να μην περνούν τα παιχνίδια της απέναντι πλευράς, εργαλειοποιώντας και υβριδικά ζητήματα, όπως για παράδειγμα το προσφυγικό και το μεταναστευτικό. Οι τελευταίες εξελίξεις με την επιμονή -θα δούμε αν έχει ουσία ή αν θα μείνει μόνο ως ρητορική- του κ. Ερντογάν στην «Γαλάζια Πατρίδα» αναδεικνύουν επιτακτικά πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει στο τιμόνι της χώρας μια στιβαρή και υπεύθυνη ηγεσία, ένας Πρωθυπουργός, ο οποίος έχει ενισχύσει το κύρος της χώρας διεθνώς και απέδειξε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης τετραετίας ότι οι εκβιασμοί, τα διλήμματα, οι ρητορικές επιθέσεις, η διαστρέβλωση της πραγματικότητας δεν περνούν.

Η χώρα μας πέτυχε όχι μόνο να δυναμώσει στρατιωτικά, αλλά και με ισχυρές συμμαχίες να αποδομήσει όλη την επιχειρηματολογία της τουρκικής πλευράς παντού. Αυτό έχει γίνει αντιληπτό -μία είναι η διαφορά μας με την Τουρκία- το έχει καταλάβει σε απόλυτο βαθμό, ότι όσες φορές και να επαναλαμβάνει κάποιος ένα ψέμα, δεν το καθιστά αλήθεια. Όσες φορές και να λες ότι δεν έχεις δικαίωμα να θωρακίζεις τα νησιά, αυτό δεν το καθιστά αλήθεια.

Μπορούμε να λέμε και να υποστηρίζουμε αυτή την εθνική πολιτική, διότι την έχουμε τεκμηριώσει και στους συμμάχους μας, έχουμε δυναμώσει στη φύλαξη των συνόρων μας και η Ελλάδα είναι ενισχυμένη στο γεωστρατηγικό και γεωπολιτικό της αποτύπωμα ως αποτέλεσμα μιας πολιτικής που ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της πρώτης τετραετίας υποστήριξαν ολιστικά, σε όλα τα επίπεδα. Αυτός είναι ο οδηγός μας και για τη δεύτερη τετραετία. Αυτός είναι ο σύγχρονος πατριωτισμός. Ο πατριωτισμός δεν είναι κορώνες, κομποσχοίνια, στερεότυπα. Είναι να δυναμώνεις τη χώρα με Rafale, φρεγάτες, να φυλάς τα σύνορα, να σε χειροκροτούν όρθιοι στα Κοινοβούλια των ξένων χωρών και να καμαρώνεις με την ελληνική σημαία να κυματίζει. Αυτόν τον πατριωτισμό υπηρέτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την πρώτη μας τετραετία, για αυτόν τον πατριωτισμό θα τον εμπιστευτούν οι Έλληνες, ξανά, στις 25 Ιουνίου.

Δείτε βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση