Στα πληγωμένα χωριά του Δομοκού ο Φάνης Σπανός

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2023 10:04 Στα πληγωμένα χωριά του Δομοκού ο Φάνης Σπανός

Αυτοψία στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Δομοκού πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Ηλία Σανίδα, τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας & Αλιευτικής Πολιτικής Κώστα  Αποστολόπουλο και τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023.

Υπενθυμίζεται, ότι από τις πρώτες πρωινές ώρες της 6ης Σεπτεμβρίου η Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας βρέθηκε στο επίκεντρο της κακοκαιρίας «Daniel», με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, λόγω του πρωτοφανούς ύψους βροχοπτώσεων, ενώ από την πρώτη στιγμή, παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, συγκλήθηκαν έκτακτες συνεδριάσεις ΣΟΠΠ για τον συντονισμό των ενεργειών απεγκλωβισμού των κατοίκων και αποκατάστασης της προσβασιμότητας του οδικού δικτύου.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής αυτοψίας σε όλα τα χωριά του Δήμου που αντιμετωπίζουν προβλήματα (Σοφιάδα, Πετρίλια, Πετρωτό, Αγραπιδιά, Νέο Μοναστήρι, Βαρδαλή, Θαυμακό, Πουρνάρι), και ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ολοκληρώσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την εκκίνηση καταγραφής των ζημιών, τις αποζημιώσεις και την κήρυξη των περιοχών σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας εστίασε στην αποκατάσταση των βλαβών τόσο στο οδικό δίκτυο όσο και στις υποδομές.        

«Είμαστε εδώ για να επουλώσουμε όλοι μαζί τις πληγές μας. Οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι μεγάλες τόσο στις υποδομές όσο και στις περιουσίες των πολιτών, ωστόσο δεν χάνουμε ούτε λεπτό, και σε συνεργασία και με τα αρμόδια Υπουργεία,  προχωρούμε άμεσα σε μικρές και μεγάλες επεμβάσεις, ώστε οι πολίτες να επιστρέψουν άμεσα στην καθημερινότητά τους», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση