Δημήτρης Κατσούρας: «Θεωρώ χρέος μου να υπηρετήσω τον Δήμο Στυλίδας»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2023 17:06 Δημήτρης Κατσούρας: «Θεωρώ χρέος μου να υπηρετήσω τον Δήμο Στυλίδας»

Ο γνωστός δικηγόρος Δημήτρης Κατσούρας είναι μία από τις δυνατές υποψηφιότητες του Συνδυασμού «Μαζί Μπορούμε» του Γιάννη Αποστόλου στο Δήμο Στυλίδας.

Ο Δημήτρης Κατσούρας επί 20 συναπτά έτη ασκεί το επάγγελμα του Δικηγόρου στην πρωτεύουσα του Νομού μας, ωστόσο η καταγωγή του είναι από την Ανατολική Φθιώτιδα και συγκεκριμένα από την Πελασγία και το Αχλάδι.

Μιλώντας στον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο και στο LamiaReport μας λέει ότι η συμμετοχή του στα κοινά αποτελεί μια πρόκληση και ένα προσωπικό στοίχημα, με σκοπό να βοηθήσει ώστε να επιλυθούν σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Στυλίδας.

Επίσης μας μιλάει για τον επικεφαλής του Συνδυασμού, τονίζοντας ότι ο Γιάννης Αποστόλου είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας, χωρίς να τον διέπει καμία αλαζονεία, είναι αυτοδημιούργητος, εργατικός, δραστήριος, συνεπής και ειλικρινής.

Συνέντευξη:

LR: Γιατί επιλέξατε τη νομική? Πώς είναι να εργάζεστε ως μάχιμος δικηγόρος?

ΑΠ: Η νομική επιστήμη με γοήτευε από μικρό και το όνειρό μου ήταν να γίνω δικηγόρος και να βοηθώ τους συμπολίτες μου. Η άσκηση μάχιμης δικηγορίας είναι ιδιαίτερα απαιτητική και γεμάτη άγχος.

LR: Πείτε μας λίγα λόγια για το γραφείο σας και με τη φύση των υποθέσεων που έχετε να χειριστείτε.

ΑΠ: Ασχολούμαι κυρίως με το εμπορικό δίκαιο και το δίκαιο των εταιρειών, το δίκαιο των ΟΤΑ, το δίκαιο των ΑΠΕ, το δημόσιο δίκαιο και το δίκαιο των απαλλοτριώσεων. Επίσης έχω χειριστεί πλήθος υποθέσεων δημοσίων φορέων, ενώ υπάρχει ενασχόληση στο γραφείο μου και με την ρύθμιση δανείων μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού.

LR: Ως επιτυχημένος δικηγόρος, έχετε χρόνο για την οικογένειά σας και γενικά προσωπικό χρόνο;

Η αλήθεια είναι ότι η δουλειά μου απορροφά αρκετές ώρες τη μέρα, ωστόσο πάντα βρίσκω χρόνο να δω τα παιδιά μου και την οικογένειά μου. Η ενασχόλησή μου με τα παιδιά μου με χαλαρώνει και με κάνει να ξεχνώ έστω και για λίγο τις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις. Προσωπικός χρόνος υπάρχει περισσότερο το Σ/Κ, οπότε τον συνδυάζω με τις δραστηριότητες των παιδιών μου.

LR: Τί θα αλλάζατε στο χώρο της Δικαιοσύνης;

Την ταχύτητα ως προς την εκδίκαση των υποθέσεων και την έκδοση αποφάσεων.

LR: Πώς προέκυψε η υποψηφιότητά σας για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές;

Θεωρώ χρέος μου να υπηρετήσω τον Δήμο Στυλίδας καθώς κατάγομαι από την ανατολική Φθιώτιδα, όπως προανέφερα και η περιοχή αυτή έχει ανάγκη από ουσιαστικές αλλαγές. Για μένα η συμμετοχή μου στα κοινά αποτελεί μια πρόκληση και ένα προσωπικό στοίχημα ώστε να επιτευχθούν καίριες αλλαγές Δήμο, να επιλυθούν σοβαρά υφιστάμενα ζητήματα, όπως η κατασκευή αποχετευτικών δικτύων, η ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων που είναι αρκετοί στην περιοχή μας, η επίλυση του ζητήματος των αδεσπότων κ.α.

LR: Γιατί επιλέξατε να είστε με τον κ. Γιάννη Αποστόλου;

Ο κ. Αποστόλου είναι ένας νέος άνθρωπος γεμάτος όραμα και όρεξη για ουσιαστική δουλειά. Είναι ένας ικανός, αυτοδημιούργητος άνθρωπος και η θέλησή του να προσφέρει στον τόπο του αποτέλεσε για εμένα το κίνητρο για να συμπορευθούμε σε αυτόν τον αγώνα. Εξάλλου, όντας και εγώ αυτοδημιούργητος και εργατικός θεωρώ ότι μπορούμε να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι για να επωφεληθεί ο τόπος μας. Γιατί «μαζί μπορούμε»

LR: Τί θα θέλατε να αλλάξετε στο Δήμο Στυλίδας την επόμενη κιόλας ημέρα;

Δεν θα ήθελα να κάνω μεγαλόστομες δηλώσεις και να δώσω υποσχέσεις που μπορεί να μην τηρήσω. Αυτό όμως που θέλω να πω και κυρίως να επισημάνω είναι ότι θα είμαι εκεί, δίπλα στον πολίτη με υπευθυνότητα, συνέπεια και ενσυναίσθηση. Γιατί αν δεν μπεις στη θέση του πολίτη και των πραγματικών αναγκών του δεν μπορείς να προσφέρεις ουσιαστικό έργο.

LR: Ποιό πόστο θα θέλατε να αναλάβετε σε περίπτωση εκλογής σας?

Το πόστο στο οποίο θα κριθώ ότι είμαι ικανός από τον επικεφαλής του Συνδυασμού ώστε να ανταπεξέλθω όσο καλύτερα γίνεται στο έργο που θα μου ανατεθεί

LR: Πώς είναι σαν άνθρωπος ο Γιάννης Αποστόλου;

Ο Γιάννης είναι ένας άνθρωπος εργατικός, δραστήριος, ειλικρινής. Είναι ένας άνθρωπος που δεν θα σε κοροϊδέψει, απολύτως συνεπής στα καθήκοντά του και το κυριότερο είναι ένας άψογος οικογενειάρχης και κυρίως αυτό που λέμε ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας, χωρίς να τον διέπει καμία αλαζονεία παρά μόνο οικειότητα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση