Ο Λαμιώτης Εμακίτης που μας έχει κάνει υπερήφανους!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023 08:04 Ο Λαμιώτης Εμακίτης που μας έχει κάνει υπερήφανους!

Ο Κώστας Χαϊδής είναι πάντα στην πρώτη γραμμή, στις πιο δύσκολες αποστολές, αδαμάντινος χαρακτήρας, έχοντας κερδίσει το σεβασμό των συναδέλφων και των ανωτέρων του.

Ο Κώστας Χαϊδής είναι 25 χρόνια πυροσβέστης και από το 2002 υπηρετεί στην Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών του Πυροσβεστικού Σώματος με έδρα τη Λαμία, τη γνωστή 7η ΕΜΑΚ.

Είναι ο άνθρωπος που έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή διασώσεων, είτε πρόκειται για φυσικές καταστροφές είτε πρόκειται για ατυχήματα, δυστυχήματα, ή ανθρώπους που αγνοούνται.

Έχει συμμετάσχει σε μερικές από τις πιο δύσκολες αποστολές στην οποία ενεργοποιήθηκε η ειδική ορειβατική ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ σε όλη τη Στερεά Ελλάδα, αλλά και σε άλλες περιοχές.

(με τον φίλο του Θωμά Νταβαρίνο στα Άγραφα)

Με τον Θώμα Νταβρίνο ο Κώστας Χαϊδής είχε συνεργαστεί σε μια από τις πιο δύσκολες αποστολές του στην Ευρυτανία, όταν κατέβηκε στην «τρύπα της Τατάρνας», ένα βάραρθο 60 μέτρων, ψάχνοντας έναν 42χρονο που αγνοούνταν.

Όπως λέει ο ίδιος αποφάσισε να γίνει Πυροσβέστης, γιατί από μικρό παιδί το όνειρο του ήταν να γίνει ένστολος. Τελικά τον κέρδισε η Πυροσβεστική και νιώθει ευλογημένος που κάνει αυτή την δουλειά και δεν το μετάνιωσε ποτέ.

Η παρουσία του στις πλημμύρες στην Εύβοια τον Αύγουστο του 2020, έγινε συνώνυμο της αυταπάρνησης και του αλτρουισμού που διακρίνει τους ανθρώπους του Πυροσβεστικού Σώματος.

(σε μια από τις βραβεύσεις του με το γιο του Ηλία)

Η φιγούρα του πάνω στον φορτωτή να κρατάει με περίσσεια στοργή ένα μωρό, έκανε το γύρο του κόσμου και όλοι μιλούσαν για τον πολύτιμο ρόλο των πυροσβεστών σε ειδικές και δύσκολες διασώσεις.

Δείτε το βίντεο:

Μάλιστα στο πρόσωπό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών, τίμησε πρόσφατα όλα τα στελέχη της 7ης ΕΜΑΚ, χαρίζοντάς του την εικόνα της Παναγίας Δαμάστας, από την Κοινότητα της οποίας ο Κώστας Χαϊδής έλκει την καταγωγή του.

Μια κίνηση που τον είχε συγκινήσει ιδιαίτερα, καθώς πριν από κάθε δύσκολη αποστολή προσεύχεται και ζητά την ευλογία της.

Ο Κώστας Χαϊδής με την 7η ΕΜΑΚ βρέθηκε στην πρώτη γραμμή και στις επόμενες κακοκαιρίες τόσο στη Στερεά Ελλάδα όσο και στη Θεσσαλία, πραγματοποιώντας δεκάδες διασώσεις και απεγκλωβισμούς.

Υποψήφιος με τον Πανουργιά Παπαϊωάννου

Στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, ο Κώστας Χαϊδής, ζητά την στήριξή μας ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος για το Δήμο Λαμιέων με το συνδυασμό του Πανουργιά Παπαϊωάννου «Δύναμη Ανάπτυξης για τη Λαμία».

Γνωρίζει από θέματα Πολιτικής Προστασίας και έχει βιώσει από κοντά τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, προβλήματα που θα μας «χτυπούν» τη πόρτα ολοένα και πιο συχνά τα επόμενα χρόνια.

Αυτό που διαβεβαιώνει τους συμπολίτες του ο Κώστας Χαϊδής είναι ότι η πρόθεσή του παραμένει η ίδια: «Να προσφέρω στους συνανθρώπους μου, ανιδιοτελώς, με γνώμονα πάντα μια καλύτερη και ασφαλέστερη πόλη. για εμάς και τα παιδιά μας....»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση