Καθαρά Δευτέρα: 29 χρόνια Νέο Μαγνησιώτικος Γάμος!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2023 11:47 Καθαρά Δευτέρα: 29 χρόνια Νέο Μαγνησιώτικος Γάμος!

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέας Μαγνησίας σας προσκαλεί την Καθαρά Δευτέρα, στο παραδοσιακό έθιμο του Νέο Μαγνησιώτικου Γάμου.

Για 29η χρονιά ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέας Μαγνησίας διοργανώνει με την υποστήριξη του Δήμου Λαμιέων, την Καθαρή Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, το αποκριάτικο παραδοσιακό δρώμενοτου Νεομαγνησιώτικου Γάμου, στις 11:00 π.μ. στο προαύλιο του 5ου Δημοτικού Σχολείου, στη Νέα Μαγνησία. (Σε περίπτωση βροχής, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας).

Η χρονική περίοδος, στην οποία παραπέμπει το σενάριο του Γάμου, είναι η δεύτερη δεκαετία μετά την Μικρασιατική τραγωδία. Πηγές άντλησης στοιχείων για να χτιστεί η παράσταση του Νεομαγνησιώτικου Γάμου υπήρξαν οι συγγραφείς Μηλιώρης και Κλεάνθης που έγραψαν για τα ήθη και έθιμα του γάμου στην Μικρά Ασία ενώ πολλά στοιχεία έδωσαν οι κάτοικοι της περιοχής.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση