Σήμερα το μεσημέρι η μεγάλη παρέλαση στο Καρναβάλι της Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2023 13:07 Σήμερα το μεσημέρι η μεγάλη παρέλαση στο Καρναβάλι της Λαμίας

Αύριο Καθαρά Δευτέρα ο Νέο Μαγνησιώτικος Γάμος, το «Το Σφάξιμο της Γκαμήλας» και πολλές εκδηλώσεις για τα κούλουμα.

Κορυφώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου Λαμιέων σήμερα Κυριακή και αύριο Καθαρά Δευτέρα, με την μεγάλη παρέλαση και τα κούλουμα αντίστοιχα.

Η μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση με παρουσιαστή τον Αλέξανδρο Τσουβέλα και guests τη Μπάντα Quilombo ξεκινάει στις 2:30'  το μεσημέρι της Κυριακής. (Διαδρομή: Όθωνος-Πλατεία Λαού-Αποστόλου Κουνούπη-Πλατεία Ελευθερίας-Οδός Διάκου-Πλατεία Διάκου-Καραγιαννοπούλου-Πλατεία Πάρκου).

Στο τέλος της Παρέλασης στην Πλατεία Ελευθερίας θα βραβευτούν το group με την καλύτερη στολή, το πολυπληθέστερο group και το group που φώτισε πιο εντυπωσιακά την πόλη το βράδυ του Σαββάτου στην νυχτερινή παρέλαση.

Επίσης στις 7:00'  το απόγευμα της Κυριακής, στα πλαίσια των καρναβαλικών εκδηλώσεων του Δήμου Λαμιέων, θα έχουμε Άναμμα φωτιάς και Γαϊτανάκι από τον Σύλλογο «ΠΗΓΑΣΟΣ» στην πλατεία  Αγ. Θεοδώρων στη Λαμία.
Πλατεία

Το βράδυ του Σαββάτου οι αυτοφωτιζόμενες καρναβαλικές ομάδες χάρισαν μοναδικές όμορφες στιγμές χαράς και διασκέδασης με την νυχτερινή παρέλαση στο κέντρο της πόλης (δείτε εδώ βίντεο και φώτο).

Καθαρά Δευτέρα

Στις 11:00'  το πρωί της Καθαράς Δευτέρας θα γίνει ο Νέο Μαγνησιώτικος Γάμος από τον Πολιτιστικό Σύλλογο  Νέας Μαγνησίας, στο Προαύλιο 5ου Δημοτικού Σχολείου Νέα Μαγνησία (σε περίπτωση βροχής ή ψύχους η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο  Δημοτικό θέατρο Λαμίας).

Στις 4:00'  το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας θα γίνει το παραδοσιακό «Σφάξιμο της Γκαμήλας» στην Πλατεία Αγ. Θεοδώρων, ενώ πολλές είναι οι κοινότητες του Δήμου Λαμιέων που έχουν ετοιμάσει εκδηλώσεις για να γιορτάσουν τα κούλουμα.

Δείτε παρακάτω που μπορείτε να πάτε για να γιορτάσετε τα κούλουμα:.

· Λαδικού
· Λουτρά Υπάτης
· Δαμάστα
· Σταυρός-Νέα Βράχα –ΣΣ Λιανοκλαδίου
· Κόμμα
· Οίτη
· Ανθήλη
· Παύλιανης
· Κρίκελλο
· Υπάτη
· Κωσταλέξι
· Γοργοπόταμος

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση