«Το Παλτό» του Νικολάι Γκόγκολ με το Θοδωρή Γκόγκο στο Δημοτικό Θέατρο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Απριλίου 2023 09:00 «Το Παλτό» του Νικολάι Γκόγκολ με το Θοδωρή Γκόγκο στο Δημοτικό Θέατρο

Το Σάββατο 1 Απριλίου, στις 21:00 - Στα πλαίσια του Φεστιβάλ για Σολίστες & Πρωταγωνιστές.

Το Φεστιβάλ για Σολίστες & Πρωταγωνιστές, ο θεσμός του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης που αγκαλιαστεί θερμά από το θεατρόφιλο κοινό της Λαμίας εδώ και χρόνια!

Ένα Φεστιβάλ που σταθερά υπενθυμίζει ότι η αμεσότητα της σχέσης ηθοποιού-θεατή είναι η πλέον δυναμική συνθήκη του θεάτρου. Μια συνθήκη αναντικατάστατη, που έχει τη δύναμη να πυροδοτεί έντονες συγκινήσεις και να δημιουργεί μοναδικές θεατρικές εμπειρίες.

Τέσσερις μοναδικές παραστάσεις, με τέσσερις εξαιρετικούς πρωταγωνιστές σε τέσσερα ρεσιτάλ ερμηνειών σηματοδοτούν την ανθρωποκεντρική θεματολογία του φετινού φεστιβάλ.

Οι τέσσερις solo performance εμπνέονται από κλασικά έργα αλλά και σύγχρονες ιστορίες, με κεντρικό άξονα τη μοναξιά σε ποικίλες συνθήκες: τη μοναξιά του χωρισμού, τη μοναξιά του ήρωα, τη μοναξιά της εμμονής και τη μοναξιά της κρίσης.

Τέσσερις παραστάσεις που ήδη έχουν συζητηθεί έντονα στο θεατρικό χάρτη και παρουσιάζονται για πρώτη και μοναδική φορά στα πλαίσια του φετινού φεστιβάλ.

Δείτε όλο το πρόγραμμα ΕΔΩ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 1/4/2023

 «Το Παλτό» του Νικολάι Γκόγκολ

 Με το Θοδωρή Γκόγκο

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Ένας υπαλληλάκος είναι ο ήρωας στο κορυφαίο διήγημα του Gogol που δημοσιεύτηκε το 1842. Το δικό του όνειρο: δε λαχταράει μια γυναίκα αλλά ένα πανωφόρι. Σε αυτό έχουν συγκεντρωθεί όλες του οι επιθυμίες, όλη του η αντίληψη για σπουδαιότητα και κοινωνική επιβολή. Μένει μέρες και νύχτες νηστικός, στερείται το κάθε τι και μαζεύει καπίκι καπίκι την αξία του! Το παλτό θα τον κάνει καλύτερο και πιο σημαντικό στην κοινωνία. Όμως το ίδιο το παλτό θα τον στοιχειώσει…

Μια παράσταση βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα του Nikolai Gogol, ενός συγγραφέα που θεωρείται πατέρας του χρυσού αιώνα του ρώσικου πεζογραφικού ρεαλισμού.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία, διασκευή, φωτισμοί, σκηνογραφία και ερμηνεία: Θοδωρής Γκόγκος

Βοηθός Σκηνοθέτη, μουσική επιμέλεια: Σεμέλη Παπαοικονόμου

Φωτογραφίες: Χρήστος Γκλίβας

Διάρκεια: 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμές Εισιτηρίων: 10€ Γενική είσοδος | 8€ προπώληση μέχρι την ημέρα της παράστασης στις 13:00

Info:

Πληροφορίες: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, Υψηλάντη 17, τηλ.22310 33325, ώρες: 9.00 - 13.00

Τηλ. Ταμείο θεάτρου για πριν την έναρξη των παραστάσεων 22310 46773

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση