Μουσικές νότες και «μαγεία» στην 1η Εαρινή Συνάντηση Παιδικών - Νεανικών Χορωδιών στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 02 Μαΐου 2023 11:03 Μουσικές νότες και «μαγεία» στην 1η Εαρινή Συνάντηση Παιδικών - Νεανικών Χορωδιών στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας (ΦΩΤΟ)

Τις πιο «αγνές», «πολύχρωμες», μελωδικές παιδικές νότες «μοίρασαν απλόχερα» οι πέντε χορωδίες που συμμετείχαν  στην 1η Εαρινή Συνάντηση Παιδικών - Νεανικών Χορωδιών, στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Άνοιξη Μουσικής στην πόλη», που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 29 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Ένα ξεχωριστό - μαγικό μουσικό βράδυ με μοναδικές ερμηνείες γεμάτες φρεσκάδα, ζωντάνια και κυρίως νιάτα από την Παιδική Χορωδία Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ του Δήμου Ναυπλιέων, την Παιδική Χορωδία Ωδείου KODALΥ, την Παιδική Χορωδία Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας, την Χορωδία “ALBATROS” του Μουσικού Σχολείου Λαμίας και την Δημοτική Παιδική - Νεανική Χορωδία Λαμίας.

Την 1η Εαρινή Συνάντηση Παιδικών - Νεανικών Χορωδιών διοργάνωσε ο Δήμος Λαμιέων και το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας, με τους «οικοδεσπότες» να καλωσορίζουν και να ευχαριστούν τις παιδικές χορωδίες για την συμμετοχή τους, αναδεικνύοντας το ταλέντο τους σε ένα μουσικό μέλλον που τους ανήκει.

Στην μουσική εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, ο Αντιδήμαρχος Λαμιέων Παναγιώτης Φώσκολος, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για τον Πολιτισμό Ευμορφία Ρουποτιά – Σκαμαγκούλη, η Διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας Αθηνά Στεφοπούλου και πλήθος πολιτών.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην πολύτιμη και σπουδαία δουλειά που γίνεται στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας από την Διευθύντρια Αθηνά Στεφοπούλου, και την Δημοτική Παιδική - Νεανική Χορωδία Λαμίας με την μαέστρο Κατερίνα Μπότση καθώς και τον καθηγητή μουσικής Νώντα Βεργιόγλου στον οποίο ανήκει η ιδέα της δημιουργίας της Δημοτικής Παιδικής - Νεανικής Χορωδίας Λαμίας, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως τέτοιου είδους εκδηλώσεις είναι σημείο αναφοράς στην πολιτιστική επικοινωνία και εξωστρέφεια της Λαμίας με άλλες πόλεις.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Λαμιέων στον χαιρετισμό του τόνισε χαρακτηριστικά: «…Με την έλευση της Άνοιξης, ας κάνουμε ένα διάλειμμα από την καθημερινότητά μας και ας εστιάσουμε σε ό, τι πρεσβεύει αυτή η εποχή: στην άνθιση. Στο οξυγόνο και το φως που, ως ζωοδότα στοιχεία, οδηγούν στην αναγέννηση και την κάθαρση της ψυχής.

Και τι είναι η μουσική; Οξυγόνο και φως, που ανυψώνει το άτομο, αίρει τον άνθρωπο από την πεζότητα της καθημερινότητας και αποτελεί διαχρονική και πανανθρώπινη γλώσσα οικουμενικά.

«Άνοιξη Μουσικής», λοιπόν, στη Λαμία μας και φέτος, το 2023. Μία πρωτοβουλία του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας, με τη συμμετοχή της Δημοτικής Παιδικής - Νεανικής Χορωδίας Λαμίας.

Εξάλλου, κάθε χρόνο το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας μας εκπλήσσει ολοένα και περισσότερο. Αποτελώντας ένα από τα πιο «ζωντανά» κομμάτια της πολιτιστικής ζωής του Δήμου μας, με αίσθημα αφοσίωσης και ευθύνης, παρέχει μουσική παιδεία και συμβάλλει στην πνευματική, ηθική και αισθητική καλλιέργεια των μαθητών του. Η συμβολή των καθηγητών αλλά και της διευθύντριας στη διαμόρφωση της πολιτιστικής ταυτότητας του τόπου μας, είναι αδιαμφισβήτητη, αποδεικνύοντας στην πράξη το μεγαλείο των ανθρώπων που νιώθουν και αγαπούν την πόλη μας.

Θα μου επιτρέψετε να σταθώ λίγο στην εμφάνιση της Δημοτικής Παιδικής - Νεανικής Χορωδίας Λαμίας, η οποία αν και μετρά λίγα χρόνια λειτουργίας, έχει δημιουργήσει ένα σχήμα, που μας εκπροσωπεί ανά την Ελλάδα και κερδίζει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Σήμερα, βέβαια, στην πόλη μας, φιλοξενούμε και άλλες χορωδίες, από το Ναύπλιο, τη Θεσσαλονίκη, το Χαλάνδρι και τη Λάρισα, τις οποίες και θα απολαύσουμε σε μία μουσική πανδαισία γεμάτη εξαιρετικές ερμηνείες και ποικίλες νότες. Η μουσική, άλλωστε, έχει την ικανότητα να τα κάνει όλα καλύτερα. Και είμαι βέβαιος πως οι μουσικές και οι ερμηνείες συνθέσεων και τραγουδιών, θα μεταφέρουν σε όλους μας το μήνυμα της Άνοιξης: την αναγέννηση και την αγάπη, την αισιοδοξία και την ομορφιά σε καθετί που ανθίζει γύρω μας.

Σε αυτό το χορωδιακό ταξίδι, λοιπόν, ας γίνουμε όλοι κοινωνοί μιας πανδαισίας μουσικών συνόλων, χτίζοντας «γέφυρες» επικοινωνίας, με σημείο αναφοράς τη μουσική. Ας αφήσουμε τη μουσική και τις παιδικές ψυχές και φωνές να μας κάνουν κοινωνούς στο πολυπολιτισμικό μωσαϊκό της διοργάνωσης.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω  όλους τους μαθητές που με περίσσια διάθεση δημιούργησαν το σημερινό αποτέλεσμα.

Όλους τους εκπαιδευτικούς που, παρά τις δυσκολίες της εποχής που διανύουμε, καταθέτουν καθημερινά ένα κομμάτι της ψυχής τους για τους μαθητές τους.

Και, φυσικά, όλους τους γονείς, που εμπιστεύονται το Δημοτικό Ωδείο της Λαμίας για μουσική παιδεία των παιδιών τους.

Σας ευχαριστώ θερμά όλες και όλους…».

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση