"Ιχνογραφήματα" με τον Δημήτρη Κυρίτση

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 16:34 "Ιχνογραφήματα" με τον Δημήτρη Κυρίτση

Στις 18.30, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος».

Σήμερα, Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.30, στην κύρια αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας «Αλ. Κοντόπουλος», εγκαινιάζεται η έκθεση «ΙΧΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ», μια εικαστική συνέργεια παιδιών προσχολικής ηλικίας και του εικαστικού Τάκη Κυρίτση.

Μια διαφορετική έκθεση με τον τίτλο «Ιχνογραφήματα», με έργα που βασίζονται σε δημιουργίες παιδιών του νηπιαγωγείου, ετοίμασε ο γνωστός εικαστικός Δημήτρης (Τάκης) Κυρίτσης.

Ο εικαστικός, σε μια συνεργασία με παιδιά νηπιαγωγείου δομεί έργα μέσα από την επαναδιαπραγμάτευση της αρχικής χειρονομιακής έκφρασης των παιδιών, εντοπίζοντας «φράσεις» των έργων τους και στη συνέχεια δημιουργώντας τα δικά του εικαστικά έργα, σε μεγαλύτερη κλίμακα, μέσα από μια διαδικασία που θυμίζει μεγεθυντικό φακό. Ένα ενδιαφέρον εικαστικό εγχείρημα που αναδεικνύει την οπτική που μας διαφεύγει, αποκαλύπτοντας την κρυμμένη αρμονία, ακόμη και σε ό,τι εκ πρώτης όψεως φαίνεται άμορφο ή χαοτικό.

Μία έκθεση που οδηγεί σε αναστοχασμό και υπαινίσσεται ποικίλες φιλοσοφικές προεκτάσεις και θεωρήσεις, για τη σημασία της Τέχνης στην κατανόηση του εαυτού και του κόσμου.

Η έκθεση φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος» 18 με 22 Σεπτεμβρίου 2023.

Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά 10.00-14.00 & 18.00-21.00

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση