Επετειακή ξενάγηση την Κυριακή στην έκθεση «Μνήμες Αντίστασης»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2023 11:49 Επετειακή ξενάγηση την Κυριακή στην έκθεση «Μνήμες Αντίστασης»

Στο πλαίσιο του Πανελληνίου Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 και της 81ης επετείου ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου από την ενωμένη Εθνική Αντίσταση, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023, 18:30-20:00, στη Λαμία, οργανωμένη ξενάγηση από τον φωτογράφο, στην έκθεση φωτογραφίας «Μνήμες Αντίστασης».

Η έκθεση του Νίκου Κοσμίδη φιλοξενείται στη Λαμία, στο Μουσείο Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας (Όθωνος 47), στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Λαμιέων, του Σωματείου «Φίλοι Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης» και του προγράμματος Δράσεις Ιστορίας Μνήμης Πολιτισμού. Την παρουσίαση της έκθεσης υποστηρίζει το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Το φωτογραφικό υλικό αποτυπώνει χώρους μνήμης μαχών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αντιστασιακής δράσης και μνημόνευσης θυμάτων αυτής της περιόδου. Η έκθεση συνοδεύεται από το βιβλίο του φωτογράφου «Μάρτυρες, Μαρτύριο και Προφητική Μαρτυρία κατά τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους» (Εκδόσεις Ακρίτας, 2023).

Τη Δευτέρα 27 και την Τρίτη 28 Νοεμβρίου, την έκθεση θα επισκεφθούν σχολεία της ευρύτερης περιοχής. Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους, οι μαθητές θα γνωρίσουν με διαδραστικό τρόπο πώς και γιατί είναι σημαντικό να μνημονεύουμε σήμερα τα ιστορικά γεγονότα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, ιδιαίτερα αυτά της περιόδου της αντιφασιστικής και αντιναζιστικής Αντίστασης και εν γένει του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Πληροφορίες / δηλώσεις συμμετοχής: draseisculturalproject@gmail.com & 6996559216

Βιογραφικό:

Ο Νίκος Κοσμίδης είναι υπ. Διδάκτορας στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων-Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με προπτυχιακές σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό και μεταπτυχιακές στην Ορθόδοξη Θεολογία. Συμμετείχε σε αποστολές, επιτροπές και διοργανώσεις διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών, και εργάστηκε στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, στη Γενεύη. Συμμετέχει στον συντονισμό του προγράμματος Δράσεις Ιστορίας Μνήμης Πολιτισμού και είναι Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, με έδρα την Ξάνθη.

 

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση