ΕΠΟ: "Καμπάνα" στον Κουτσοσπύρο κι όλα καλώς για Παναιτωλικό

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2022 07:50 ΕΠΟ: "Καμπάνα" στον Κουτσοσπύρο κι όλα καλώς για Παναιτωλικό

Κανονικά μπαράζ για Λαμία και Βέροια…

Απαλλάχτηκε ο Παναιτωλικός με ψήφους 2-1 από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ και την κατηγορία χειραγώγησης του αγώνα με τον ΟΦΗ και θα συνεχίσει κανονικά στη Super League την περίοδο 2022-2023.

Θυμίζουμε ότι ο πρώην γενικός τους αρχηγός Χρήστος Κουτσοσπύρος είχε στοιχηματίσει σε κίτρινη κάρτα του Ντέρεκ Κορνέλιους, στον αγώνα της κανονικής διάρκειας με την ομάδα του Ηρακλείου, κάτι που έγινε.

Η Επιτροπή περιορίστηκε σε πρόστιμο 300.000 ευρώ στα «καναρίνια» επειδή στέλεχός τους έπαιξε, εν αγνοία τους, στοίχημα.

Στη συγκεκριμένη απόφαση δεν μπορεί να ασκήσει έφεση κάποια ομάδα πλην του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα (εντός πέντε ημερών), ενώ το club περιμένει το σκεπτικό της ώστε ενδεχομένως να ασκήσει έφεση για το ύψος του προστίμου. Η ουσία πάντως είναι πως δεν τέθηκε ζήτημα χειραγώγησης από τα «καναρίνια» και δεν τιμωρήθηκαν με το άρθρο 27 ή 29. Στον πρώην γενικό αρχηγό της ομάδας επιβλήθηκε δεκαετής απαγόρευση από κάθε αθλητική δραστηριότητα (και εισόδου στα γήπεδα), όπως και πρόστιμο 40.000 ευρώ.

Επίσης αυτό σημαίνει ότι τη Δευτέρα 06/06/2022, στις 15:30 που θα πραγματοποιηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, μέσω τηλεδιάσκεψης, μπορεί να γίνει η προγραμματισμένη στην ημερήσια διάταξη «Επικύρωση βαθμολογίας αγώνων playouts πρωταθλήματος Super League 1 Interwetten (ανδρών) αγ. περιόδου 2021-22».

Μετά την επικύρωση θα πρέπει να οριστούν οι αγώνες μπαράζ της προτελευταίας Λαμίας με την πρωταθλήτρια της SL2 Βέροια που ηττήθηκε στα μπαράζ από τον πρωταθλητή του άλλου ομίλου, Λεβαδειακό.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση