Βέροια - Λαμία 1-2: Νίκησε και «αγκαλιάζει» την παραμονή

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2022 08:38 Βέροια - Λαμία 1-2: Νίκησε και «αγκαλιάζει» την παραμονή

Έπαιξε όσο χρειάστηκε στη Βέροια για να πάρει προβάδισμα στα μπαράζ - Δείτε τις καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης μεταξύ της Βέροιας και της Λαμίας.

Με νίκη ξεκίνησε στα μπαράζ η ομάδα του ΠΑΣ Λαμία επικρατώντας εκτός έδρας της Βέροιας με σκορ 1-2, χάρη σε γκολ των Μπεχαράνο (7’) και Μανούσου (80’).

Η Λαμία μπορεί να μην άρεσε στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν όμως ουσιαστική, καθώς εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που δημιούργησε και πήρε την πολύτιμη νίκη – προβάδισμα για την παραμονή. Ωστόσο παρά την αμυντικογενή τακτική του Φέστα, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να απειλήσουν σε πολλές στιγμές και να τα βάζουν με την τύχη τους που έμειναν τελικά με τις εντυπώσεις!

Το σύστημα

Ο Φέστα ξεκίνησε με το γνωστό 3-5-2 αλλά και το γρήγορο γκολ του επέτρεψε να δείχνει 5-3-2, με διπλή ζώνη περιμένοντας τον αντίπαλο.

Ο Σαράνοφ τερματοφύλακας, Αντέτζο, Τζανετόπουλος και Σιμόν στην αμυντική «τριάδα» Σαραμαντάς, και Μαρτίνεθ στα πλάγια της άμυνας, Τζανδάρης, Μπεχαράνο και Ταιρόν στο κέντρο και στην επίθεση οι Μανούσος και Καραμάνος.

Η Λαμία που ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 7’ από στημένη φάση και ενώ εξετάστηκε η φάση για 4 τουλάχιστον λεπτά από τον VAR. Ήταν ένα φάουλ από αριστερά του Ταιρόν με την μπάλα να σκάει μεταξύ μικρής περιοχής και πέναλτυ, και στο δεύτερο δοκάρι πετάχτηκε με κεφαλιά ο Μπεχαράνο για να σκοράρει.

Αυτό που εξέτασαν οι διαιτητές ήταν αν βρήκε την μπάλα στο σκάσιμο ο Καραμάνος ώστε να έβγαινε αυτόματα οφσάιντ ο Βολιβιανός. Αυτό τελικά δεν είχε συμβεί και το γκολ μέτρησε κανονικά.

Το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα:

Η Βέροια προσπάθησε να απαντήσει στο 20’ με εξαίρετη κάθετη του Κάτσε στο Μούργο που έκανε την τρίπλα στην κίνηση στον Μαρτίνεθ αλλά το γρήγορο πλασέ του δεν αιφνιδίασε τον Σαράνοφ.

Νέα μεγάλη φάση της Λαμίας στο 24’ και πάλι με κεφαλιά του Μπεχαράνο που έφυγε λίγο άουτ. Προηγήθηκε κόρνερ του Ταιρόν και πρώτη κεφαλιά του Μανούσου πριν φτάσει η μπάλα στο δεύτερο δοκάρι.

Η μεγάλη ευκαιρία του Μπεχαράνο:

Τα επόμενα λεπτά η Βέροια προσπάθησε να απειλήσει και στο 40’ τα κατάφερε, με τον Πεταυράκη να βρίσκεται σε θέση βολής, αλλά Σαράνοφ και Μαρτίνεθ έπεσαν πάνω στην μπάλα και δεν της επέτρεψαν να πάρει πορεία για τα δίχτυα. Στη φάση αυτή μάλιστα τραυματίστηκε ο αριστερός μπακ της Λαμίας αλλά κατάφερε να συνεχίσει.

Στο φινάλε του πρώτου μέρους η Βέροια είχε μία ακόμη καλή στιγμή, αλλά τόσο ο Γιακουμάκης, όσο και ο Μούργος δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Σαράνοφ.

Το β΄ημίχρονο

Στην επανάληψη ο Φέστα πέρασε στον αγώνα τον Ρόμανιτς, καθώς τραυματίστηκε ο Ταιρόν, όμως η εικόνα δεν άλλαξε. Η Βέροια ψηλά συνέχισε να πιέζει και η Λαμία να αμύνεται.

Στο 50’ καρδιοχτύπι για τη Λαμία, καθώς σε μια φάση που ο Τζανδάρης έκοψε την επίθεση της Βέροιας, οι γηπεδούχοι ζήτησαν χέρι, και ήταν ο μοναδικός παίκτης με κάρτα. Τελικά το ριπλέι δικαίωσε τον διαιτητή καθώς ο χαφ της Λαμίας έδιωξε ξεκάθαρα με το κεφάλι. Έτσι στο 56΄ ο Ιταλός τεχνικός της Λαμίας τον έκανε αλλαγή με τον Νούνιες, για να έχει το κεφάλι του ήσυχο, χωρίς να αλλάξει η διάταξη.

Στο 63’ μια γρήγορη αντεπίθεση της Λαμίας κατέληξε σε πλασέ του Ρόμανιτς που βρήκε σε αμυντικό κι έφυγε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Μαρτίνεθ και ο Τζανετόπουλος έπιασε την κεφαλιά που μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος.

Στο 70’ ο Μπεχαράνο έδειξε να έχει πρόβλημα και ο προπονητής της Λαμίας πέρασε στη θέση του τον Γκέντσογλου. Ο τελευταίος εκτέλεσε φάουλ στο 74’ και ο Ρόμανιτς με πλασέ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Η φάση δε μέτρησε τελικά ως οφσάιντ (οριακό), και λίγο αργότερα στο 77’ έγινε το 1-1 σε μια φάση που έδειχνε να έχει τελειώσει.

Ο Σαράνοφ βγήκε γρήγορα να μπλοκάρει τον Γιακουμάκη που κινούνταν επικίνδυνα στην περιοχή. Η μπάλα όμως στρώθηκε στον Πασά που σούταρε αμέσως και σκόραρε παρά την προσπάθεια του Τζανετόπουλου λίγο πριν τη γραμμή.

Το 1-1:

Ήταν ένα γκολ που ήρθε σχεδόν φυσιολογικά από την παθητική στάση της Λαμίας σε όλο σχεδόν το β’ ημίχρονο. Μάλιστα ο Δερμιτζάκης βλέποντας την ατολμία της Λαμίας προχώρησε σε αλλαγές για να πιέσει κι άλλο.

ΕΥΤΥΧΩΣ εκεί μίλησε η κλάση των παικτών της Λαμίας. Με το που ξαναξεκίνησε το παιχνίδι μετά τις αλλαγές της Βέροιας στο 80’ ένα βολέ του Σαράνοφ, έδωσε στο Νούνιες τη δυνατότητα να συνδυαστεί με τον Καραμάνο και οι δύο κατάφεραν με τέσσερις παίκτες επάνω τους να κάνουν το «1-2» και ο τελευταίος να βγάλει τρομερή πάσα στον Μανούσο! Εξίσου καλή κίνηση και καταπληκτικό βολέ του Μανούσου στο τελείωμα της φάσης για να δώσει εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του.

Το γκολ του Μανούσου:

Με δεδομένο τον ελάχιστο χρόνο που απέμενε ο Φέστα πέρασε μέσα και τον Προβυδάκη στη θέση του Μανούσου για να κρατήσει το πολύτιμο διπλό. Η Βέροια έχασε μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία στο 97’ να ξαναισοφαρίσει χωρίς τελικά να τα καταφέρει.

Με αυτό το σκορ η Λαμία αποκτά ισχυρότατο προβάδισμα για την παραμονή στην κατηγορία. Πρέπει όμως οι παίκτες της να δείξουν τη διάφορά κλάσης από τους αντιπάλους τους που με το πάθος τους έδειξαν να φέρνουν τα προγνωστικά στα ίσα και ας μην τα κατάφεραν στον πρώτο αγώνα. Ελπίζουμε στο "Αθ. Διάκος" το επόμενο Σάββατο 18 Ιουνίου να μην τους επιτρέψουν να ελπίζουν σε κάτι περισσότερο από μια καλή εμφάνιση.

Συγκινητική η παρουσία των Λαμιωτών φιλάθλων στο Δημοτικό της Βέροιας που έφτασαν με πούλμαν και ιδιωτικά ΙΧ. Πολύ κοντά στη «Βασίλισσα» αντίστοιχα οι Βεροιώτες οπαδοί υποστηρίζοντας την αγαπημένη τους σε αυτή την άχαρη στιγμή για κάθε σωματείο που ενώ έχει στεφθεί πρωταθλητής να παίζει σε μπαράζ…

Βέροια (Παύλος Δερμιτζάκης): Παπαδόπουλος, Πεταυράκης, Μαραγκός, Δημόπουλος, Μπουκουβάλας, Γαβριηλίδης, Κάτσε (79’ Οικονόμου), Φοφανά (60’ Κουατένγκ), Μούργος (79’ Καπνίδης), Πασάς, Γιακουμάκης

Στον πάγκο οι Τσιμόπουλος, Παπαχρήστος, Σκόνδρας, Μπλέτσας, Ορφανίδης, Περδίκης.

Λαμία (Τζανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Σιμόν, Μαρτίνεθ, Τζανδάρης (56’ Νούνιες), Μπεχαράνο, Ταιρόν (46’ Ρόμανιτς), Μανούσος (89’ Προβυδάκης), Καραμάνος

Στον πάγκο ήταν και οι Γκαραβέλης, Αραμπούλι, Μπανγκουρά, Ελευθεριάδης, Γκέντσογλου, Μαζουλουξής

Το παιχνίδι:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση