Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι "γίγαντες" αγκάλιασαν την Ασημίνα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022 10:49 Οι "γίγαντες" αγκάλιασαν την Ασημίνα

Θριαμβευτική επιστροφή στην Ελλάδα για την Ασημίνα Ιγγλέζου, μετά τον αγώνα της στις Άλπεις αυτές τις μέρες...

Η Ασημίνα ήρθε αντιμέτωπη για δεύτερη φορά, μετά το 2019, με τη σκληρή πρόκληση στον κύκλο των γιγάντων (TOR des Geants).

Από αυτή την αδυσώπητη πενθήμερη δοκιμασία μέρα και νύχτα, η Ελληνίδα αθλήτρια των ορεινών υπεραποστάσεων βγήκε αλώβητη, με επίδοση 130 ωρών, που αποτελεί και νέο Ελληνικό ρεκόρ στο συγκεκριμένο αγώνα.

Έχοντας τη γνώση και την εμπειρία από το 2019 κατάφερε να βελτιώσει λάθη και ατέλειες στην στρατηγική της, παρά το γεγονός ότι η επανάληψη και μόνο ενός τόσου μεγάλου εγχειρήματος αποτελεί επιβαρυντικό παράγοντα για την ψυχολογία του αθλητή. Η επιτυχία της αποκτά ακόμη μεγαλύτερη διάσταση, αν λάβει κανείς υπόψιν ότι εδώ και μήνες ταλαιπωρείται από σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο γεγονός που είχε αναγκάσει ακόμη και τους γιατρούς που την παρακολουθούσαν να κρίνουν αμφίβολη τη συμμετοχή της στον αγώνα.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ασημινα ιγγλεζου (@asiminaigglezou)

 

Όλα κύλισαν ομαλά στον αγώνα μέχρι την τελευταία ημέρα, όπου η ξαφνική αλλαγή του καιρού με χιονοπτώσεις στα ψηλότερα τμήματα της διαδρομής οδήγησε τους διοργανωτές στη διακοπή του αγώνα, κάτι που στοίχισε στους τελευταίους αθλητές τον τερματισμό τους.

Η Ασημίνα αποτελεί ιδιαίτερα αγαπητή φυσιογνωμία για τους διοργανωτές του TOR, οι οποίοι την προσκάλεσαν επίσημα φέτος στο γεγονός και την τίμησαν στην παρουσίαση των ελίτ αθλητών την παραμονή του αγώνα, όπως και στη γραμμή της εκκίνησης την ημέρα του αγώνα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η παρουσίαση της την παραμονή του αγώνα συνοδεύτηκε από ένα συρτάκι στα ηχεία, που γέμιζαν το χώρο της εκδήλωσης στο Κουρμαγιέ, ένα διάσημο ορεινό θέρετρο των Άλπεων.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ασημινα ιγγλεζου (@asiminaigglezou)

 

Το TDG είναι ένας μοναδικός αγώνας ορεινής υπεραντοχής παγκοσμίως!

Πρόκειται για μια κυκλική διαδρομή στην κοιλάδα Αόστα της Βόρειας Ιταλίας, η οποία μέσα σε 350 χλμ μονοπατιών περιτρέχει τέσσερις από της ψηλότερες κορυφές των Άλπεων.

Οι ανήφοροι που καλύπτουν οι αθλητές ξεπερνούν τα 25.000 μέτρα, είναι σαν κάποιος να ανεβαίνει και να κατεβαίνει τρεις φορές το Έβερεστ από το επίπεδο της θάλασσας. Ο αγώνας γίνεται από το 2010 και φέτος συμμετείχαν 1.000 αθλητές, από 65 χώρες!