Μαθήματα ανθρωπιάς από τους Παλαίμαχους της Λαμίας και του ΠΑΟΚ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015 18:15 Μαθήματα ανθρωπιάς από τους Παλαίμαχους της Λαμίας και του ΠΑΟΚ

Ξύπνησε μνήμες το φιλικό κοινωνικής προσφοράς των βετεράνων στο ΔΑΚ Λαμίας.

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο γήπεδο της πόλης, το φιλικό παιχνίδι των βετεράνων του ΑΣ Λαμία με την αντίστοιχη ομάδα του ΠΑΟΚ, που διοργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Λαμιέων και η Ακαδημία Λαμίας, για φιλανθρωπικό σκοπό.

Συγκεκριμένα χθες στο ΔΑΚΛ δεν υπήρχε εισιτήριο για το ματς αλλά όσοι προσήλθαν είχαν την ευκαιρία να προσφέρουν κάποια προϊόντα για τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου της πόλης.

Συγκεντρώθηκαν αρκετά τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, σε μια πρωτοβουλία που αξίζει να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα και να υπάρχει ανάλογη κοινωνική προσφορά.

Παράλληλα, με τη διεξαγωγή του φιλικού, ξύπνησαν μνήμες από το παρελθόν από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν, οι οποίοι στο παρελθόν έχουν τιμήσει τη φανέλα της ομάδας τους.

Κεντρικό πρόσωπο της χθεσινής εκδήλωσης ήταν ο 70χρονος τερματοφύλακας του ΑΣ Λαμία και του ΠΑΟΚ Κώστας Πίρτσος, που μέσα σε μια πολύ συγκινητική ατμόσφαιρα τιμήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο των βετεράνων του ΑΣ Λαμία, δια χειρός του προέδρου του, Ντίνου Μάρκου.

Ο Πίρτσος είχε μεταγραφεί από τον ΠΑΟΚ στον ΑΣ Λαμία το 1971, όπου παρέμεινε μέχρι το 1977, παίζοντας με πολλά γνωστά ονόματα του Λαμιώτικου ποδοσφαίρου, κάποια από τα οποία ήταν χθες στο γήπεδο. Ήταν από τους μεγαλύτερους τερματοφύλακες που πέρασαν από την ομάδα της Λαμίας, στην 50χρονη ιστορία της!

Στη συνέχεια εκτός από τον Πίρτσο τιμήθηκε από την Ακαδημία Λαμίας (δια χειρός Θωμά Σιάππα) ο διευθυντής των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος για την συμβολή του στην ίδρυση του περιφερειακού τμήματος στη Λαμία, και ο βετεράνος διαιτητής Θεσσαλονίκης Μάλαμας Τεβεκέλης, για την προσφορά του στη διαιτησία, από την χορηγό των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ Γεωργία Τσαντήλα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με αγιασμό του περιφερειακού τμήματος της Ακαδημίας του ΠΑΟΚ που υπάρχει στη Λαμία.

Στο φιλικό που ακολούθησε οι βετεράνοι του ΠΑΟΚ νίκησαν τους Λαμιώτες με σκορ 2-1. Σκόραραν για τους νικητές οι Μαυρέας, Αλεξανδρίδης και για τη Λαμία ο Τόλιας.

Με το τελικό σφύριγμα της λήξης ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης παρέδωσε στον αρχηγό του ΠΑΟΚ Κυριάκο Αλεξανδρίδη, αναμνηστική φανέλα του αγώνα, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θύμιος Καραΐσκος έδωσε τη φανέλα στον πρόεδρο των βετεράνων ΑΣ ΛΑΜΙΑ Ντίνο Μάρκου.

Μετά τη λήξη της εκδήλωσης η Ακαδημία Λαμίας δεξιώθηκε την αποστολή του ΠΑΟΚ στις εγκαταστάσεις της.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι Λαμιέων Γιάννης Ρούλιας, Βίβιαν Αργύρη, Θοδωρής Αρναούτογλου, ο γεν. γραμματέας του Δήμου Δήμος Καλαμπαλίκης, ο εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού Γιώργος Ζαγκανάς, αρκετοί Δημ. Σύμβουλοι και ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΣ Λαμία Γιώργος Ποντίκας.

Διαιτήτευσε ο Γιώργος Τζοβάρας (Σπύρος Γουργιώτης-Στέλιος Καραγιάννης)

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ: Κατσιφλώρος, Μαδούρας, Αποστολόπουλος, Τσάμης, Στριφτός, Κυριάκος, Αλεξίου, Μαντζίκος, Βαγγ. Κωστόπουλος, Σιλεβίστας, Αργύρης (αρχική 11άδα), Βλάχος, Σακελλάρης, Τόλιας, Ψυχογιός, Βαγγ. Παπανικολάου, Βιτζέκας, Ράπτης, Τ. Κωστόπουλος, Αλπόγλου, Πέπερας (Στο ΔΑΚΛ το απόγευμα της Δευτέρας βρέθηκαν ακόμη: Πανόπουλος, Ηλ. Μπαγινέτας, Β. Μπαγινέτας, Κόντος, Στέφος, Μάρκου, Βέλλιος)

ΠΑΟΚ: Πουρλιοτόπουλος, Παπαχριστούδης, Αντωνόπουλος, Καλιφούλης, Μαυρέας, Αναστασάκης, Καπετανόπουλος, Σκαρτάδος, Λαγωνίδης, Μαλιούφας, Αλεξανδρίδης
(αρχικη 11άδα), Κωνσταντινίδης, Κουκίδης, Μπόλκας, Γιόκας, Κουρτσελίδης, Ζαβαντίας, Στυψιανός.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση