ΠΑΣ Λαμία - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1: Με ισοπαλία και κακή εμφάνιση αποχαιρέτισε το 2022

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2022 08:00 ΠΑΣ Λαμία - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1: Με ισοπαλία και κακή εμφάνιση αποχαιρέτισε το 2022

Προηγήθηκε στο σκορ όμως δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα…

Σε ισοπαλία που την υποχρεώνει να κλείσει το 2022 στην προτελευταία θέση, υποχρεώθηκε στο ΔΑΚΛ «Αθανάσιος Διάκος» η Λαμία απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα (1-1) στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Super League.

Οι «κυανόλευκοι» σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο βαθμολογικά παιχνίδι έδειξαν ανέτοιμοι και πραγματοποίησαν ίσως την χειρότερη τους φετινή εμφάνιση, αν δεν υπήρχε το πρόσφατο παιχνίδι Κυπέλλου με την Καλλιθέα όπου πάλι υποχρεώθηκε σε ισοπαλία με το ίδιο σκορ (1-1).

Η Λαμία που προηγήθηκε στο σκορ με τον Μπεχαράνο, όμως ένα αυτογκολ του Κορνέζου έφερε τα πράγματα στα ίσα.

Με βάση την εικόνα πάντως και των δύο ομάδων το τελικό σκορ κρίνεται δίκαιο αν και οι φιλοξενούμενοι είχαν πιο κλασικές ευκαιρίες, φάνηκε όμως ότι πρώτος τους στόχος ήταν να μη χάσουν.

Η διάταξη

Χωρίς αλλαγή στη διάταξη παράταξε τη Λαμία ο Σάββας Παντελίδης. Τέσσερις οι αμυντικοί με Αντέτζο, Κορνέζο και δίπλα τους Σιμόν και Γκοράνοφ, πέντε στο κέντρο  σε διπλή διάταξη με Μπεχαράνο και Τζανδάρη να έχουν την ευθύνη να ενώνουν τις δύο γραμμές και τους Νούνιεζ, Ντε Βινσέντι και Γιακουμάκη πιο μπροστά από αριστερά προς τα δεξιά. Ο τελευταίος ήταν αυτός που πήρε τη θέση του Τσιλούλη, ενώ μόνος μπροστά ήταν ο Γιώργος Μανούσος.

Αν και το συγκεκριμένο σχήμα, δείχνει μια σημαντική συνέπεια στον αμυντικό τομέα, επιθετικά και πάλι δεν ήταν αποτελεσματικό.

Στα πρώτα 45 λεπτά οι γηπεδούχοι, είχαν ουσιαστικά μόνο ένα καλό 10λεπτο από το 10’ μέχρι περίπου το 20’ όταν και πίεσαν με συνεχείς επιθέσεις από τα πλάγια τους αντιπάλους τους, χωρίς όμως να δημιουργήσουν καν κλασική ευκαιρία.

Οι τρεις τελικές που καταγράφηκαν σε αυτό το διάστημα, στο 11’ από τον Ντε Βινσέντι και στο 17’ από το Σιμόν, ήταν ουσιαστικά σέντρες που εξελίχθηκαν σε σουτ και καρδιοχτύπησαν τους φιλοξενούμενους. Σημαντική στιγμή, αυτή στο 13’ όταν ο Ντε Βινσέντ έστρωσε με το κεφάλι την μπάλα στον Γιακουμάκη, που σούταρε με τη μία αλλά δίπλα από τα δοκάρια του Σούλη.

 Ο ΠΑΣ Γιάννινα από την πλευρά του, αρκέστηκε σε χαμηλούς ρυθμούς επιδιώκοντας πρωτίστως το «μηδέν» στην άμυνά του. Στο 29’ μάλιστα κατέγραψε και ένα δοκάρι με κεφαλιά του Παντελάκη (κόρνερ Σόρια). Πιστεύουμε πάντως ότι αν είχε διαφορετική κατάληξη η φάση, ο VAR θα την ακύρωνε καθώς υπήρχε ξεκάθαρη παράβαση πάνω στον Αντέτζο από τον αμυντικό του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα που απείλησε και στο 45’ με ένα μακρινό δυνατό σουτ του Καραχάλιου που έφυγε λίγο άουτ.

Ακόμη χειρότερα στην επανάληψη

Όσο άχρωμα έκλεισε το πρώτο μέρος η Λαμία, τόσο άχρωμα κύλησαν και τα πρώτα 15 λεπτά της επανάληψης, καθώς ο Παντελίδης προτίμησε να συνεχίσει με τα ίδια πρόσωπα.

Σε αυτό το διάστημα δεν είχαμε ουσιαστικά και κάτι καλό και από τους φιλοξενούμενους που τους βόλευε περισσότερο το 0-0.

Στο 65’ ο τεχνικός της Λαμίας αποφάσισε να αλλάξει τον Ντε Βινσέντι και να βάλει τον Σλίβκα, παίζοντας ουσιαστικά με τρία αμυντικά χαφ. Πριν καλά καλά οι παίκτες πάρουν τις θέσεις τους στο χόρτο, ήρθε το 1-0.

Ο Γκοράνοφ σέντραρε χαμηλά, ο Γιακουμάκης έβαλε την προβολή του και κατά λάθος η μπάλα στρώθηκε στον Μπεχαράνο που έχει δείξει ότι έχει αναπτυγμένη και την αίσθηση του γκολ. Προβολή και το γήπεδο πήρε φωτιά.

Το 1-0:

Δυστυχώς η χαρά δεν κράτησε πολύ, καθώς στο 74’ με αυτογκόλ έγινε το 1-1. Από στημένη φάση (φάουλ) ο Παντελάκης έπιασε την κεφαλιά και προ του Σταματελόπουλου ο Κορνέζος στην προσπάθειά του να μην φτάσει η μπάλα στον επιθετικό του ΠΑΣ την έστειλε στα δίχτυα. Η ατυχία είναι ότι αν ο Σταματελόπουλος έβαζε το προδιαγεγραμμένο γκολ θα ήταν οφ-σάιντ!

Η ισοφάριση με αυτογκόλ:

Σαν να μην έφτανε αυτό στο 77’ οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το 1-2. Ο Παντελάκης και πάλι έβγαλε μπαλιά 40 μέτρων, ο Σταματελόπουλος άφησε πίσω του τον Αντέτζο που έμεινε από δυνάμεις ωστόσο απέναντι από τον Σαράνοφ πλάσαρε άσχημα άουτ.

Η ομάδα έδειχνε να θέλει βοήθεια από τον πάγκο, όμως εκεί οι μοναδικοί επιθετικοί ήταν οι Καραμάνος και Βασιλακάκης που ουσιαστικά δεν έχουν φέτος παιχνίδι. Έτσι στο 84’ πέρασε ο Μπάμπης στη θέση του Μανούσου που είχε και κάρτα και στην επίθεση πέρασε ο Γιακουμάκης.

Στο 88’ βέβαια στη θέση του Μπεχαράνο μπήκε και ο Βασιλακάκης, ο οποίος θα περνούσε απαρατήρητος αν δεν έβλεπε μια τραβηγμένη κάρτα από τον Βεργέτη, στο 95’.

Απαρατήρητοι βέβαια πέρασαν κι άλλοι παίκτες της Λαμίας τη συγκεκριμένη βραδιά, που μάλιστα έπαιξαν 90+ λεπτά!

Η ισοπαλία ως αποτέλεσμα δεν είναι καταδικαστικό για τη Λαμία, αρκεί οι προσθήκες που έκανε - ειδικά στην επίθεση - να φέρουν κάτι διαφορετικό το νέο έτος…

ΠΑΣ Λαμία (Σάββας Παντελίδης): Σαράνοφ, Αντέτζο, Τζανδάρης, Νούνιεζ, Γιακουμάκης, Μανούσος (84’ Μπάμπης), Ντε Βινσέντι (65’ Σλίβκα), Σιμόν, Μπεχαράνο (88’ Βασιλακάκης), Γκοράνοφ, Κορνέζος

Στον πάγκο ήταν και οι, Γκαραβέλης, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Καραμάνος, Μαργαρίτης

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Σούλης, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Καραχάλιος, Μορέιρα, Ροσέρο (λ.τρ. 16’ Σταματελόπουλος 86’ Μπάλαν), Παμλίδης, Εραμούσπε, Ριένστρα, Λιάσος (72’ Τζίμας)

Στον πάγκο, Αθανασίου, Λώλης, Ποζνάνσκι, Φοφανά, Τσάβος, Μπακαδήμας

Διαιτητές: Χρήστος Βεργέτης, Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου, Γεώργιος Χριστοδούλου

4ος Διαιτητής: Φώτης Πολυχρόνης

VAR: Βασίλης Φωτιάς

ΑVAR: Παντελής Σπυρόπουλος

Το παιχνίδι:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση