Play Outs για γερούς… λύτες!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Απριλίου 2023 08:26 Play Outs για γερούς… λύτες!

Οι νίκες και οι συνδυασμοί αποτελεσμάτων που οδηγούν τη Λαμία στην παραμονή…

Από τις λίγες χρονιές που το πρωτάθλημα της Super League έχει ενδιαφέρον για τόσες πολλές ομάδες ελάχιστα πριν το φινάλε του.

Αυτό ισχύει τόσο για τα playoffs όσο για τα playouts όπου συμμετέχει και ο ΠΑΣ Λαμία.

Ειδικά στα playouts η υπόθεση παραμονή εμπλέκει αυτή τη στιγμή έξι ομάδες!

Το μόνο βέβαιο  - και αδιάφορο για τους Λαμιώτες φιλάθλους - είναι ότι Ατρόμητος και ΟΦΗ με τους 34 βαθμούς που έχουν συγκεντρώσει, έχουν σωθεί και μαθηματικά.

Συνολικά οι συνδυασμοί που επηρεάζουν την τελική κατάταξη και τους δύο υποβιβασμούς είναι 177.147, μην τρομάζετε όμως γιατί αυτοί που μας ενδιαφέρουν - και είναι και πιο πιθανόν να συμβούν - είναι πολύ λιγότεροι!

Ο παραπάνω ιλιγγιώδης αριθμός προέρχεται από τα 12 τελευταία παιχνίδια από τα οποία μόλις το ένα (Ατρόμητος - ΟΦΗ) δεν επηρεάζει διόλου την υπόθεση υποβιβασμός, οπότε με δεδομένο ότι σε ένα παιχνίδι υπάρχουν τρία δυνατά αποτελέσματα (1-Χ-2) φτάνουμε στον συγκεκριμένο αριθμό.

Δείτε τον πίνακα με τη βαθμολογία και τα παιχνίδια ως το φινάλε (με κόκκινο τα εκτός έδρας παιχνίδια)!

Πως σώζεται η Λαμία

Η Λαμία αυτή τη στιγμή κρατά την τύχη στα χέρια της.

Αν κερδίσει και τα τρία παιχνίδια, αφού βρίσκεται στη 12η θέση, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι σώζεται.

Τι γίνεται όμως αν κερδίσει δύο παιχνίδια;

Αν επικρατήσει στα ματς με Λεβαδειακό και Ιωνικό είναι και πάλι μαθηματικά βέβαιο ότι έχει σωθεί, καθώς αυτές τις δύο ομάδες τις έχει από κάτω και αφού δεν μπορούν να συγκεντρώσουν περισσότερους από έξι βαθμούς στα τρία τελευταία τους παιχνίδια (αφού υποθέσαμε ότι χάνουν από τη Λαμία) τότε θα παραμείνουν πίσω της.

Αν οι δύο νίκες είναι με Αστέρα και Ιωνικό (εκτός) και ήττα εντός από το Λεβαδειακό τότε και πάλι σώζεται η Λαμία ακόμη και αν ο Ιωνικός έχει κερδίσει τα Γιάννενα. Ο Ιωνικός όμως δε σώζεται και στη Β’ Εθνική θα τον συνοδεύσει ο ηττημένος της αναμέτρησης Λεβαδειακός - ΠΑΣ Γιάννινα (με δεδομένο ότι ο Λεβαδειακός έχει κερδίσει και στο Αγρίνιο και οι Γιαννιώτες εντός τον Αστέρα)!

Ας εξετάσουμε όμως τι θα γίνει αν οι νίκες της Λαμίας είναι με Αστέρα Τρίπολης και Λεβαδειακό.

Τότε η Λαμία φτάνει στους 32 και αφού δεχτήκαμε ότι χάνει το τελευταίο παιχνίδι με τον Ιωνικό, χρειάζεται συνδυασμό αποτελεσμάτων. Αν όμως η ομάδα της Νίκαιας έχει χάσει στο Ηράκλειο, τότε και πάλι η ομάδα του Βόκολου θα έχει σωθεί καθώς τουλάχιστον Ιωνικός και Λεβαδειακός δεν μπορούν να φτάσουν στους 32.

Αν όμως οι Νικαιώτες έχουν φύγει με ισοπαλία από το Ηράκλειο, τότε φτάνουν κι αυτοί στους 32, όπου μπορεί να δούμε ακόμη και τετραπλή ισοβαθμία Αστέρα, Παναιτωλικού, Λαμίας και Ιωνικού! Αυτό θα συμβεί αν ο Αστέρας έχει χάσει από τον ΠΑΣ στα Γιάννενα και έχει κερδίσει μόνο τον αδιάφορο Ατρόμητο. Σε αυτή την περίπτωση οι Γιαννιώτες που θα έχουν χάσει μόνο από τον Ιωνικό, θα μπορούν να πιάσουν ακόμη και τους 33 παίζοντας την τελευταία αγωνιστική με τον επίσης αδιάφορο Λεβαδειακό, γιατί οι Βοιωτοί αν χάσουν στη Λαμία πέφτουν ακόμη και αν έχουν κερδίσει μέσα στο Αγρίνιο.

Κοινώς με 29 βαθμούς δεν υπάρχει καμία σιγουριά που σημαίνει ότι μία νίκη δε φτάνει ούτε και για τη Λαμία, ενώ και η ισοπαλία στην Τρίπολη μπορεί να μην είναι αρκετή, καθώς στην Ελλάδα ζούμε και δε θα πρέπει να μας εκπλήσσει κανένα αποτέλεσμα!

Αν ο Ιωνικός κερδίσει στην έδρα του τα Γιάννενα, φέρει διπλό στο Ηράκλειο, τότε σώζεται ακόμη και αν παραχωρήσει ισοπαλία στη Λαμία την τελευταία αγωνιστική με την προϋπόθεση ότι η Φθιωτική ομάδα έχει κερδίσει μόνο τον Λεβαδειακό και έχει φέρει ισοπαλία με Αστέρα. Σε αυτή την περίπτωση ακόμη και οι 5 βαθμοί δεν είναι αρκετοί για τη Λαμία, εκτός κι αν ο Λεβαδειακός δεν επιτρέψει στον ΠΑΣ Γιάννινα να κερδίσει μέσα στη Λιβαδειά στο φινάλε του πρωταθλήματος….

Ισοβαθμίες

Στις ισοβαθμίες η Λαμία έχει μειονέκτημα με την Τρίπολη ακόμη και αν την κερδίσει με σκορ μικρότερο του 3-0, ενώ προς το παρόν έχει μειονέκτημα και με τον Ιωνικό (1-1 και 0-2).

Πλεονέκτημα έχει μόνο με τον ΠΑΣ Γιάννινα και το Λεβαδειακό εκτός κι αν χάσει από τους Βοιωτούς στα playouts.

Σε απλή ισοβαθμία με τον Παναιτωλικό μειονεκτούμε στο σύνολο των γκολ.

Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας ΠΑΣ Γιάννινα, Λαμίας και Αστέρα με την προϋπόθεση ότι και οι τρεις ομάδες έφτασαν τους 31 βαθμούς (η τελευταία περίπτωση που εξετάσαμε πιο πάνω με ισοπαλία στο Αστέρας - Λαμία και νίκη του ΠΑΣ σε βάρος του Αστέρα στα play outs) τότε υποβιβάζονται οι Αρκάδες (6 βαθμοί στα μεταξύ τους έναντι 7 της Λαμίας και 9 του ΠΑΣ Γιάννινα).

Δεν εξετάσαμε άλλες ισοβαθμίες με Παναιτωλικό, καθώς οι Αγρινιώτες παίζουν και με τις δύο αδιάφορες ομάδες των play outs (Ατρόμητος και ΟΦΗ) και ίσως χρειάζονται μόνο μία νίκη στην τελευταία αγωνιστική απέναντι στον ΟΦΗ για να σωθούν.

Σαφώς λιγότερους και πιο πιθανούς συνδυασμούς θα έχουμε την ευκαιρία να εξετάσουμε το βράδυ της 29ης Απριλίου μετά το πέρας της 5ης αγωνιστικής των play outs….

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση