Ιωνικός - Λαμία 2-2: Εκεί εκεί στην Α’ εθνική

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 14 Μαΐου 2023 08:43 Ιωνικός - Λαμία 2-2: Εκεί εκεί στην Α’ εθνική

Κόντρα σε όλα και σε όλους η ομάδα του Βόκολου έμεινε πανάξια στην κατηγορία για 6η συνεχόμενη χρονιά….

Μια Λαμία από μέταλλο, μια Λαμία με πάθος και ποιότητα κατάφερε να φύγει με το "χρυσό βαθμό" της ισοπαλίας από το "καμίνι" της Νίκαιας με σκορ 2-2 κόντρα στον Ιωνικό.

Μια Λαμία που αν και ήταν η ομάδα με τις κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο γκολ, στα οποία είχε απαντήσεις στην επανάληψη. Μάλιστα αν δεν ήταν και τόσο άτυχη να χάσει δύο παίκτες με τραυματισμούς ή ο Βασιλαντωνόπουλος ήταν πιο ψύχραιμος στις καθυστερήσεις, να είχε φύγει ακόμη και  με την νίκη.

Ακόμη κι έτσι όμως το 2-2 ήταν υπεραρκετό ώστε πανάξια να μείνει στην κατηγορία. Νούνιες και Τόσιτς οι χρυσοί σκόρερ από μία ομάδα που δεν είχε υστερήσαντα…

Για πολύ ωραία ατμόσφαιρα περιέγραφαν οι δημοσιογράφοι της Cosmote χωρίς να λένε το παραμικρό για την τρομοκρατία κατά την είσοδο της Φθιωτικής ομάδας στο γήπεδο και τους προπηλακισμούς που δέχτηκαν οι ποδοσφαιριστές της.

Από πότε τα απαγορευμένα καπνογόνα είναι συνοδευτικό ενός παιχνιδιού, καθώς ήταν μόνιμα αναμμένα σε όλο το πρώτο μέρος και όχι μόνο;

Το σύστημα

Με το 4-4-2 παράταξε τη Λαμία στη Νίκαια ο Λεωνίδας Βόκολος. Νο1 ο πανύψηλος Κοσέλεφ, με Σιμόν, Τζανετόπουλο, Παπαδόπουλο και Αμπάντα στην άμυνα, Στάνκο, Νούνιες και Μαρτίνεθ, Σλίβκα στα χαφ και μπροστά τους Μεντίνα και Τσιλούλης. Οι δύο τελευταίοι για πρώτη φορά ζευγάρι από την αρχή σε ένα παιχνίδι.

Πρώτη τελική στο παιχνίδι για τη Λαμία, με σουτ του Νούνιες μόλις στο 3ο λεπτό που όμως μπλόκαρε σταθερά ο Χουτεσιώτης.

Στο επόμενο λεπτό ο Ιωνικός απείλησε με ωραίο συνδυασμό Σάκιτς και Ελευθεριάδη, αλλά ο τελευταίος δεν μπόρεσε να σουτάρει.

Στο 6’ ο Σλίβκα δεν μπόρεσε να γυρίσει την μπάλα από αριστερά αν και βρέθηκε εντός περιοχής με πολλές δυνάμεις.

Στο 9’ ένα γεμάτο σουτ του Μασάς έφυγε άουτ χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Κοσέλεφ.

Δύο μεγάλες ευκαιρίες στη συνέχεια για τη Λαμία να ανοίξει το σκορ με τον Μαρτίνεθ να τον σταματά ο Χοτεσιώτης. Αρχικά στο 16’, μετά από έξοχη αντεπίθεση των φιλοξενούμενων και σουτ του Ισπανού έξω από την περιοχή.

Η ευκαιρία του Μαρτίνεθ:

Στο 28’ όμως η ευκαιρία ήταν κλασική. Βαθια σέντρα του Αμπάντα και δεξί βολέ του Μαρτίνεθ που απέκρουσε ενστικτωδώς στη γωνία του ο Χουτεσιώτης σε κόρνερ.

Απίστευτη απόκρουση Χουτεσιώτη στο σουτ του Μαρτίνεθ:

Στο 30’ ήρθε από στημένη φάση το 1-0. Κόρνερ του Βαλεριάνου και ο πιο κοντός παίκτης των γηπεδούχων, ο Ελευθεριάδης, πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοσέλεφ. Ο πρώην παίκτης της Λαμίας στον πανηγυρισμό του φάνηκε να βγάζει κι όλη την πίκρα του για τους χωριστούς δρόμους που τράβηξαν οι δύο πλευρές το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Ελευθεριάδης σκοράρει με κεφαλιά:

Χωρίς να παιχτεί ποδόσφαιρο για τα επόμενα εφτά λεπτά φτάσαμε στο 2-0. Αιτία τα άπειρα καπνογόνα που άναψαν οι οπαδοί του Ιωνικού - από το πρώτο λεπτό  αλλά ειδικά στο γκολ - που έκαναν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Στο 37’ λοιπόν από απόκρουση στην άμυνα της Λαμίας ο Κάνιας ήρθε και έπιασε ένα ασύλληπτο βολέ που βρήκε πρώτα το οριζόντιο δοκάρι και μετά τα δίχτυα του Κοσέλεφ (2-0).

Πολύ ωραίο γκολ από τον Κάνιας:

Παρά την απογοήτευση η Λαμία αντεπιτέθηκε και στο 2ο από τα μόλις 3 λεπτά καθυστέρηση που έδειξε ο Διαμαντόπουλος είχε δοκάρι με το Σιμόν. Ήταν ένας κεραυνός από δεξιά που προσγειώθηκε στο οριζόντιο δοκάρι και με εξουδετερωμένο τερματοφύλακα.

Φοβερό δοκάρι από Σιμόν:

Η επανάληψη

Σε αντίθεση με το ματς κόντρα στο Λεβαδειακό, ο Βόκολος άλλαξε τα πράγματα από την αρχή της επανάληψης. Έβγαλε τον Αμπάντα που ανασταλτικά είχε προβλήματα και έβαλε το Σαραμαντά και το Μαρτίνεθ που είχε φάει την κλωτσιά κατά την είσοδο στο γήπεδο από άνθρωπο των γηπεδούχων και στη θέση του πέρασε τον Τόσιτς.

Από την άλλη ο Γρηγορίου δεν έκανε αλλαγή, όμως η όρεξη των παικτών του ήταν πλέον διαφορετική ώστε να μην παιχτεί ποδόσφαιρο.

Κόντρα σε αυτό, η Λαμία βρήκε δίχτυα στο 53’. Από δεξιά ο Μεντίνα σέντραρε δυνατά, ο Τσιλούλης την πρόλαβε πριν βγει και γύρισε μέσα στην περιοχή για το Νούνιες. Σαν σέντερ φορ ο Κοσταρικανός γύρισε και περνώντας την μπάλα από τη μύτη της βελόνας σκόραρε (2-1).

Το 2-1 από τον Νούνιες:

Στο 55’ ο Τόσιτς άγγιξε την ισοφάριση όμως από τη μικρή περιοχή κόντραραν την μπάλα σωτήρια οι αμυντικοί!

Οι γηπεδούχοι εξακολούθησαν να προσπαθούν να «παγώσουν» το παιχνίδι, ενώ όποτε χρειαζόταν έπαιζαν και σκληρά.

Στο 60’ από φάουλ του Τόσιτς νέα κεφαλιά του Σλίβκα πέρασε λίγο άουτ, στη δεύτερη τελική του Λιθουανού σε αυτό το δεύτερο μέρος.

Στο 64’ έκανε την εμφάνισή του ο Ρόμανιτς μπαίνοντας στη θέση του Τσιλούλη που δεν μπόρεσε να δείξει την επιθετική του δεινότητα στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Στο 68’ η Λαμία λίγο έλειψε να την πατήσει όπως στο 37’. Ο Βαλεριάνος βρήκε ελεύθερο χώρο και σούταρε από μακριά. Ο Κοσέλεφ δεν μπόρεσε να αποκρούσει σωστά, ο Μάντζης μπήκε στη φάση, αλλά ο Μολδαβός πορτιέρο διόρθωσε το λάθος του. Στη φάση μάλιστα χτύπησε και στο δεξί του χέρι ο τερματοφύλακας της Λαμίας.

Στο 72’ ο Τόσιτς «ντύθηκε» Ντε Βινσέντι. Ο πολύπειρος Τόσιτς με άπιαστο φάουλ που κέρδισε ο Μεντίνα, «ζωγράφισε» τον Χουτεσιώτη που ήταν αδύνατο να αντιδράσει. Απίστευτο φάουλ, απίστευτο γκολ από έναν παίκτη που έχει εμπειρίες από πολύ μεγάλα πρωταθλήματα.

Τόσιτς μα τι γκολ!

Στο 75’ ο Βόκολος έβαλε έναν ακόμη πολύπειρο παίκτη και μάλιστα επιθετικό τον Μανούσο, στη θέση του Σλίβκα που έτρεξε πολύ.

Τώρα έτρεχαν πολύ και οι γηπεδούχοι που είχαν χάσει το σκορ μέσα από τα χέρια τους.

Στο 79’ ο Σαραμαντάς σε δεύτερη σερί φάση έδιωξε με αυτοθυσία επικίνδυνη σέντρα και δέχτηκε την κεφαλιά από το Γούλεριν με αποτέλεσμα να αποχωρήσει με φορείο από το γήπεδο!

Αυτό άλλαξε τα σχέδια του Βόκολου που ήθελε να βγάλει τον Νούνιες που κούτσαινε από την υπερπροσπάθεια και να περάσει τον Τζανδάρη ενισχύοντας το κέντρο της πρώτης άμυνας. Έτσι αναγκαστικά πέρασε στο παιχνίδι ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος να καλύψει το αριστερό άκρο της άμυνας.

Με ουσιαστικά 10 παίκτες η Λαμία για τα επόμενα λεπτά καθώς ο Κοστορικανός έπαιζε με μισό πόδι από το τράβηγμα που υπέστη στο 78’.

Η Λαμία όμως ήταν η ομάδα που είχε την τεράστια ευκαιρία για γκολ στο 93’ όταν βγήκε στην αντεπίθεση και ο Μανούσος έβγαλε μόνο του τον "φρέσκο" Βασιλαντωνόπουλο που δεν μπόρεσε να νικήσει τον Χουτεσιώτη στο ανεπανάληπτο τετ α τετ!

Η τεράστια ευκαιρία του Βασιλαντωνόπουλου:

Την ίδια ώρα όχι μόνο οι οπαδοί αλλά και οι άνθρωποι που ήταν εντός γηπέδου από τον Ιωνικό ξεκίνησαν να πετάνε διάφορα στους παίκτες της Λαμίας!

Όλα αυτά μέχρι να φτάσουμε στο 99’ που υπέδειξε ο κ. Διαμαντόπουλος που αντίστοιχα στο πρώτο μέρος κράτησε με το ζόρι τρία λεπτά καθυστέρηση όσα χάθηκαν στο γκολ του Ελευθεριάδη εξαιτίας των καπνογόνων.

Λαμία και του χρόνου στη Super League.

Ιωνικός (Μιχάλης Γρηγορίου): Χουτεσιώτης, Μύγας, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Ρομαό (76’ Λοβέρα), Κάνιας, Φαντιγκά (69’ Γούλερι), Μασάς (69’ Σεμπά), Ελευθεριάδης (60’ Σόουζα), Μάντζης, Σάκιτς

Στον πάγκο, Άλεν, Τσιριγώτης, Τσιμπσάχ, Αντούνες, Μάνος

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Αμπάντα (46’ Σαραμαντάς, λ.τρ. 83’ Βασιλαντωνόπουλος), Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος, Τσιλούλης (64’ Ρόμανιτς), Σλίβκα (75’ Μανούσος), Στάνκο, Μαρτίνεθ (46’ Τόσιτς), Νούνιες, Μεντίνα

Στον πάγκο ήταν και οι, Γκαραβέλης, Παύλοβετς, Τζανδάρης, Μπεχαράνο

Το παιχνίδι:

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος. Βοηθοί του ήταν οι Λάζαρος Δημητριάδης και Τρύφων Πετρόπουλος, ενώ τέταρτος διαιτητής ήταν  ο Κωνσταντίνος Κατοίκος. Στο VAR ήταν ο Παπαπέτρου με βοηθό τον Σαμοΐλη.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση