Λαμία: Έπεσε η πρώτη «καμπάνα» στη θεούσα απατεώνισσα!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018 09:02 Λαμία: Έπεσε η πρώτη «καμπάνα» στη θεούσα απατεώνισσα!

Δεν τόλμησε να εμφανιστεί στο δικαστήριο σήμερα, άλλα έπεσε η πρώτη καμπάνα, ενώ ακολουθούν και άλλες δίκες, αφού τα θύματα που έπεσαν στα δίχτυα της είναι πολλά.

Σε 15 μήνες φυλακή, χωρίς αναστολή, καταδικάστηκε η 50χρονη Λαμιώτισσα που το παίζει θεούσα και χρόνια τώρα «δαγκώνει» ανυποψίαστα θύματα, παίρνοντας χρυσαφικά και χρήματα.

Σήμερα έγινε το πρώτο δικαστήριο, το οποίο αφορούσε καταγγελία εννέα θυμάτων, που είχε γίνει στην Εισαγγελία πριν από τρία χρόνια περίπου. Τελικά μετά από δυο αναβολές η υπόθεση συζητήθηκε σήμερα και η 50χρονη, που εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο της, καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλακή, χωρίς αναστολή.

Η ίδια δεν τόλμησε να εμφανιστεί φοβούμενη τη μήνη των θυμάτων, που χρόνια τώρα προσπαθούν να βρουν το δίκιο τους και δεν μπορούν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπάρχουν και άλλες μηνυτήριες αναφορές που έχουν κατατεθεί σε βάρος της, ενώ κάποια από τα θύματα θα καταθέσουν στο άμεσο μέλλον.

Αυτό που αποδείχθηκε από την ακροαματική διαδικασία είναι η εξακολουθητική δράση της "κυρίας", όπως τόνισε και ο Εισαγγελέας της έδρας Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, ενώ η άξια των χρυσαφικών - κοσμημάτων που είχε αποσπάσει από τα συγκεκριμένα θύματα ήταν περίπου 44.000 ευρώ.

Τι λέει το ρεπορτάζ

Πρόκειται για μια γυναίκα από τη Λαμία η οποία είναι 50 ετών και διαμένει στη βόρεια πλευρά της πόλης. Μετά από καταγγελίες θυμάτων που έγιναν στο LamiaReport και μια σύντομη έρευνα που κάναμε, διαπιστώσαμε ότι τα θύματα είναι πάρα πολλά. Η δράση της "κυρίας" έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια και φυσικά συνεχίζει μέχρι και σήμερα να «δαγκώνει» ανυποψίαστα θύματα.

Το "παίζει" θεούσα και το παρουσιαστικό της μόνο σε απατεώνισσα δεν παραπέμπει. Εντοπίζει, μέσω γνωστών της, ανθρώπους που περνούν μια δύσκολη φάση στη ζωή τους, με διάφορα προβλήματα υγείας ή προσωπικά και τους πλησιάζει τάχα για να τους βοηθήσει.

Αρχικά φροντίζει να αποκτήσει την εμπιστοσύνη τους και στη συνέχεια με το δικό της μοναδικό τρόπο τους παίρνει κοσμήματα, χρυσαφικά, χρήματα ή ό,τι άλλο μπορεί ανάλογα την περίπτωση. Οι μαρτυρίες και οι καταγγελίες που έχουμε, δείχνουν ότι είναι αδίστακτη, αφού εκμεταλλεύτηκε γυναίκα που ο άντρας της πέθαινε από καρκίνο και εκείνη της έλεγε ότι είναι από "τα μάγια που του έχουν κάνει". Φυσικά για να λύσει τα μάγια υπήρχε κόστος σε χρυσαφικά και χρήματα.

Σε άλλη περίπτωση έλεγε στο θύμα ότι "ο άντρας σου θα πεθάνει σε τρεις μήνες ή ότι ο γιος σου θα πάθει ατύχημα με το μηχανάκι, πρέπει να φύγει η αρνητική ενέργεια από το σπίτι". Και αυτό θα γινόταν αν έπαιρνε όλα τα χρυσαφικά να τα πάει στον παπά να τα βάλει στην Αγια Τράπεζα για να τα διαβάσει. Έτσι έκαναν φτερά όλα τα χρυσαφικά, τα κοσμήματα και οι χρυσές λίρες.

Από άλλα θύματα πήρε χρήματα για να φτιάξει αγιογραφίες, οι οποίες φυσικά δεν έγιναν ποτέ. Σε επαγγελματία από τη Λαμία απέσπασε σεβαστό χρηματικό ποσό για να του βγάλει δάνειο από την τράπεζα!!!

Έχει "εξαφανίσει" πολλά χρυσαφικά

Πολλές Λαμιώτισσες "κλαίνε" τα χρυσαφικά τους που δεν τα ξαναείδαν ποτέ. Πολλά από αυτά ήταν μεγάλης συναισθηματικής αξίας, αφού ήταν κοσμήματα από τη μητέρα τους ή τη γιαγιά τους. Σε πολλές περιπτώσεις έπαιρνε τα παλιά χρυσαφικά για να τα γυαλίσει ή να τους αλλάξει πέτρες. Μάλιστα ακόμα και τώρα έχει το θράσος και μοιράζει επαγγελματική κάρτα που δηλώνει ότι έχει "Εργαστήρι", στο οποίο κάνει Χειροποίητα Κοσμήματα, Αγιογραφίες, ακόμη και μπομπονιέρες γάμου και βάφτισης.

Σε μια περίπτωση είχε πάρει προκαταβολικά όλα τα χρήματα για τις μπομπονιέρες του γάμου. Ήρθε όμως η μέρα του γάμου και η απατεώνισσα ήταν άφαντη. Οι άνθρωποι έτρεχαν και δεν έφταναν μεχρι και την τελευταία στιγμή για να βρουν μπομπονιέρες.

Εάν έχετε πέσει θύμα της "κυρίας"  να επικοινωνήσετε με το LamiaReport (22310 66155 και 6979975000) ή με την Ασφάλεια Λαμίας (22310 56865), ώστε να γίνει καταγραφή των θυμάτων, τα οποία είναι πολλά, αλλά δεν γνωρίζονται μεταξύ τους.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση