Φθιώτιδα: Ο θάνατος περίμενε στις γραμμές - Πως έγινε το κακό (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 16:12 Φθιώτιδα: Ο θάνατος περίμενε στις γραμμές - Πως έγινε το κακό (ΦΩΤΟ)

Γιατί η οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου προσπάθησε να περάσει με τις μπάρες κατεβασμένες - Πίστεψε ότι είχε περάσει το τρένο και ότι οι μπάρες είχαν κολλήσει - Πως η καθημερινή ρουτίνα μετατράπηκε σε θρήνο.

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία της Φθιώτιδας από το τραγικό δυστύχημα στην διασταύρωση Μοδίου με τις γραμμές του τρένου γύρω στις 07:45’ το πρωί της Πέμπτης (27/9).

Μία παρέα τεσσάρων καθηγητών από τη Λαμία πήγαινε όπως κάθε μέρα στο Γυμνάσιο της Κάτω Τιθορέας. Οδηγός ήταν η 55χρονη Γυμνασιάρχης και συνεπιβάτες μία 49χρονη και δύο άνδρες ηλικίας 40 και 51 ετών συνάδελφοί της, όλοι καθηγητές στο Γυμνάσιο της Κ. Τιθορέας.

Στη διασταύρωση του Μοδίου σε φυλασσόμενη σιδηροδρομική γραμμή, τους έπιασαν οι μπάρες και περίμεναν αρκετή ώρα πίσω από ένα άλλο αυτοκίνητο που είχε κι εκείνο σταματήσει για να περάσει η αμαξοστοιχία 1511 που είχε προορισμό την Αθήνα.

Όπως λένε συνάδελφοί τους, αλλά και κάτοικοι της περιοχής, προφανώς η οδηγός πίστεψε ότι ήταν μία από τις πολλές φορές που οι μπάρες είχαν μείνει κατεβασμένες μετά την έλευση του τρένου και προσπάθησε να διασχίσει τη γραμμή ώστε να μη καθυστερήσουν στο μάθημα χωρίς λόγο.

Δυστυχώς δεν είδε την αμαξοστοιχία που τους παρέσυρε για σχεδόν ένα χιλιόμετρο, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της 49χρονης καθηγήτριας, η οποία ήταν συνοδηγός και τον τραυματισμό των άλλων τριών ατόμων.

Στο σημείο έφτασαν πυροσβέστες από το Κλιμάκιο της Αμφίκλειας, ενώ κλήθηκε και η 7η ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό των δύο γυναικών που είχαν παγιδευτεί στα συντρίμμια, καθώς οι δύο άντρες κατόρθωσαν να βγουν μόνοι τους από αυτά.

Δυστυχώς, όπως σημειώσαμε, η μία γυναίκα μητέρα δύο παιδιών από τη Λαμία δεν τα κατάφερε. Τραγικό θύμα της μοίρας, καθώς και πριν από λίγο καιρό είχε δοκιμαστεί από το χαμό του συζύγου της. Η οδηγός του μοιραίου οχήματος μετά τις πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας Αμφίκλειας διακομίστηκε - εκτός κινδύνου - στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Ελαφρύτερα τραυματίστηκαν ο 40χρονος και ο 51χρονος που είναι και ιερέας, οι οποίοι επίσης διακομίστηκαν με άλλο ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Λαμίας αυτοί για προληπτικούς λόγους.

Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει τι ακριβώς είχε συμβεί. Το δρομολόγιο ήταν γνωστό, και η διάβαση φυλασσόμενη. Ωστόσο πολλές φορές γνώριζαν ότι οι μπάρες παρέμεναν κατεβασμένες ακόμη και μετά την έλευση της αμαξοστοιχίας. Φαίνεται ότι η οδηγός θεώρησε ότι ήταν για μία ακόμη φορά κατεβασμένες από λάθος και για αυτό μάλιστα παρέκαμψε και το αυτοκίνητο που ήταν μπροστά της.

Σοκαρισμένοι οι επιβάτες των άλλων αυτοκινήτων παρακολούθησαν την πορεία προς τη σύγκρουση χωρίς να μπορούν να κάνουν κάτι.

Θρήνος και παγωμάρα στο Γυμνάσιο της Κάτω Τιθορέας με τους μικρούς μαθητές να ρωτούν τι έχει συμβεί, ενώ οι καθηγητές τους να μην μπορούν να περιγράψουν πως έγινε το κακό.

Σημειώνουμε ότι χρειάστηκε περίπου μιάμιση ώρα μετά τον απεγκλωβισμό των τραυματιών για να καθαρίσει η γραμμή και να συνεχίσει το δρομολόγιο, ενώ δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός επιβάτη της αμαξοστοιχίας.

Η κηδεία της άτυχης καθηγήτριας Χριστίνας Οικονόμου θα γίνει την Παρασκευή (28/9) στις 4:00' το απόγευμα στον Ιερό Ναό Παναγίας Ξηριώτισσας, στο Δημοτικό Κοιμητήριο Λαμίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση