Γιατί κάνουμε κατάληψη - Τι λένε οι μαθητές των Λυκείων της Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018 08:30 Γιατί κάνουμε κατάληψη - Τι λένε οι μαθητές των Λυκείων της Λαμίας

Ανακοίνωση σχετικά με τους λόγους που προχώρησαν σε κατάληψη, έδωσαν στη δημοσιότητα οι μαθητές του 4ου και 2ου γενικού Λυκείου Λαμίας.

Η συμβολική κατάληψη, όπως τη χαρακτηρίζουν, έχει βασικό αίτημα τη μη κατάθεση του Νομοσχεδίου «που κάνει το σχολείο ακόμη πιο εξοντωτικό».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport τα συγκεκριμένα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη, ενώ το πιθανότερο είναι η κατάληψη να λήξει την Τετάρτη, καθώς την Πέμπτη υπάρχει ο εορτασμός του Αγίου Λουκά.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Από σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκαν καταλήψεις σε μια σειρά σχολεία της Λαμίας. Πιο συγκεκριμένα είναι υπό κατάληψη το 4ο ΓΕΛ και το 2ο ΓΕΛ. Οι μαθητές του 4ου ΓΕΛ αποφάσισαν μετά από πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης να κάνουν συμβολική κατάληψη του σχολείου τους με κύριο αίτημα να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για το Νέο Λυκείο που κάνει το σχολείο ακόμη πιο εξοντωτικό για τους μαθητές και τις οικογένειες τους, αλλά και για τους καθηγητές. Τα υπόλοιπα αιτήματα έχουν ως εξής:

Να μην κλείσει κανένα σχολείο, καμία κατεύθυνση, καμία ειδικότητα. Να διοριστούν όσοι εκπαιδευτικοί χρειάζονται για να καλυφθούν τα κενά, να αυξηθεί η χρηματοδότηση για υποδομές.

Να μην υπάρχουν τμήματα με περισσότερους από 25 μαθητές.

Να ξεκινήσει άμεσα η πρόσθετη διδακτική στήριξη και η ενισχυτική διδασκαλία για όλους τους μαθητές.

Με την αποκλειστική ευθύνη του κράτους να εξασφαλιστεί η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

Να έχουν όλοι οι μαθητές το δικαίωμα σε δωρεάν ασφαλή μετακίνηση και ένα δωρεάν γεύμα.

Στην κατεύθυνση οικονομίας και πληροφορικής, να αυξηθούν οι ώρες του προγραμματισμού.

Οι μαθητές πήραν επίσης απόφαση για συντονισμό με τα υπόλοιπα σχολεία της πόλης και καλούν σε κοινή πορεία στις 29/10 ανταποκρινόμενοι στο πανελλαδικό κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας.

Όσον αφορά το αίτημα του 2ου ΓΕΛ, αυτό είναι η έλλειψη καθηγητών σε βασικά μαθήματα κατεύθυνσης της Γ' Λυκείου.

Η κατάληψη διατηρείται και στα δύο σχολεία και οι μαθητές εκ νέου θα αποφασίσουν πώς θα συνεχίσουν».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση