Λαμία: Άρχισαν τα όργανα με καταγγελίες, εντάσεις και... παραδικαστικό!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018 07:51 Λαμία: Άρχισαν τα όργανα με καταγγελίες, εντάσεις και... παραδικαστικό!

Ανέβηκαν οι τόνοι στη διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων το βράδυ της Δευτέρας - Προεκλογικό κλίμα με έντονες αντιπαραθέσεις, καταγγελίες, απολογισμούς και μια ακόμα ανεξαρτητοποίηση Δημοτικού Συμβούλου. 

Όλα δείχνουν ότι θα έχουμε θερμό προεκλογικό κλίμα στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου. Μια γεύση για το τι θα ακολουθήσει πήραμε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων, όπου για αρκετή ώρα η συζήτηση κινήθηκε μέσα σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης, που είχε αναφορές μέχρι και σε παραδικαστικό, δια στόματος του ιδίου του Δημάρχου Νίκου Σταυρογιάννη.

Η ειδική συνεδρίαση

Αρχικά είχαμε τη διεξαγωγή της Ειδικής Συνεδρίασης, όπου παρουσιάστηκε από τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιάννη Ρούλια, ο απολογισμός και τα αποτελέσματα χρήσης του 2017. Εκεί υπήρξε χαλαρή αντιπαράθεση και μόνο σε πολιτικό επίπεδο σχετικά με τους στόχους της παρούσας δημοτικής αρχής.

«Βάλαμε τον πήχη ψηλά... Τα πάντα γίνονται μέσα από διαφανείς διαδικασίες. Δεν έχουμε εξαρτήσεις και λογοδοτούμε μόνο στους δημότες μας... Αξιοποιήσαμε και το τελευταίο ευρώ, καθώς επίσης και την ακίνητη περιουσία του Δήμου. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια με σκληρή δουλειά για νοικοκύρεμα στα οικονομικά του Δήμου και αυτό έχει ορατά αποτελέσματα...», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Ρούλιας.

Ανέβηκαν οι τόνοι

Η ένταση ανέβηκε στο «κυρίως πιάτο», κατά τη διεξαγωγή δηλαδή της τακτικής συνεδρίασης και στο στάδιο των ανακοινώσεων.

Τότε ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, Κώστας Κεπρινιώτης κατήγγειλε ανοιχτά τη δημοτική αρχή για φωτογραφικές προσλήψεις και βολέματα υμετέρων, τοποθέτηση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Δημάρχου Νίκου Σταυρογιάννη, που υποστήριξε ότι πίσω από τις αναφορές Κερπινιώτη κρύβεται τρίτο πρόσωπο, το οποίο και έχει μηνύσει.

Δείτε το βίντεο που ο Δήμαρχος μιλάει για παραδικαστικό κύκλωμα, αλλά και για έντιμους δικαστές που υπηρετούν τη δικαιοσύνη.

Νωρίτερα ο Κώστας Κερπινιώτης είχε ζητήσει εξηγήσεις για τις τελευταίες προσλήψεις σε εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό προσωπικό, κάνοντας επίσης αναφορές στα άτομα που απασχολούνται στην Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση, αλλά και σε συμβάσεις εργατών στα σκουπίδια και στα Ευρωπαϊκά προγράμματα που είναι συγγενείς Αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Η απάντηση στον κ. Κερπινιώτη ήρθε αρχικά από την Αντιδήμαρχο Βίβιαν Αργύρη που έκανε λόγο για προσλήψεις με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία:

Δείτε το βίντεο:

Δείτε επίσης την απάντηση του Δημάρχου για τις προσλήψεις που κατήγγειλε ο Κώστας Κερπινιώτης:

«Καθαρότερη πόλη»

Νωρίτερα είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του Δημάρχου σχετικά με το έργο που έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα η δημοτική αρχή, σημειώνοντας κυρίως το νοικοκύρεμα στα οικονομικά - σχετική και η αναλυτική εισήγηση του Γιάννη Ρούλια μέσα από αριθμούς - αλλά και σε έργα και παρεμβάσεις στην καθημερινότητα του πολίτη, όπως η καθαριότητα της πόλης, η εξωστρέφεια και η αναπτυξιακή προοπτική με έργα και ενέργειες σαν αυτές της αξιοποίησης των ιαματικών πηγών των Θερμοπυλών.

Το τελευταίο κομμάτι συγκέντρωσε και τις μεγαλύτερες αντιδράσεις, από τις παρατάξεις της ελάσσονος μειοψηφίας, καθώς κάνουν λόγο για ξεπούλημα και για μη προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Αντιπαράθεση υπήρξε και στο θέμα του ΦοΔΣΑ όπου ο Δήμαρχος χαρακτήρισε ως «μεγάλη δικαίωση τον αγώνα που έκανε για μια πιο καθαρή πόλη… σε αντίθεση με τις αντιπολιτευτικές δυνάμεις που έβαζαν συνεχώς εμπόδια».

Γενικά τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Γιώργος Λάμπρου, επέμειναν ότι η πόλη πλέον είναι πιο καθαρή και η συνολική διαχείριση των σκουπιδιών όπως γίνεται τώρα αποβαίνει προς όφελος των πολιτών.

Ανεξαρτητοποίηση Μώρη

Όπως αναφέραμε πιο πάνω η τελευταία συνεδρίαση τα είχε όλα. Έτσι στο κομμάτι της συζήτησης για την κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Λαμιέων, ο σύμβουλος της πλειοψηφίας και παλαιότερα Πρόεδρος της Κοινωφελούς, Δημήτρης Μώρης κατέθεσε την αποχώρησή του από την δημοτική παράταξη «Πρόταση Ευθύνης» και την ανεξαρτητοποίηση του στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το κείμενο της ανεξαρτητοποίησης που δόθηκε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ζάχο Χαλβαντζή:

«Κε Πρόεδρε    

Διά της παρούσης επιστολής θα ήθελα να Σας ενημερώσω και μέσω υμών το σώμα , για την ανεξαρτητοποίηση μου από την δημοτική παράταξη «Πρόταση Ευθύνης» , με την οποία εκλέχθηκα ως Δημοτικός Σύμβουλος στις εκλογές της 18ης Μαΐου 2014.

Οι λόγοι που με ώθησαν στην απόφαση αυτή είναι  ότι η πολιτική της σημερινής  Δημοτικής Αρχής, έρχεται σε ευθεία αντίθεση  με τις Αρχές μου και με αυτά  που πρεσβεύω, αφού  στερείται  κάθε οράματος  σε σχέση με την πολιτιστική, οικονομική και κοινωνική εξέλιξη του Δήμου.

Δηλώνω  την αποχώρησή μου από την παράταξη «Πρόταση Ευθύνης» και παραμένω στο Δημοτικό Συμβούλιο ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος , τιμώντας τους πολίτες που με εμπιστεύθηκαν  για τα κοινά μας πιστεύω.»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση