Συνεχίζεται η δίκη Κορκονέα – Σαραλιώτη στο Εφετείο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018 08:00 Συνεχίζεται η δίκη Κορκονέα – Σαραλιώτη στο Εφετείο Λαμίας

Το βίντεο της δολοφονίας θα προβληθεί στο Δικαστήριο…

Συνεδρίασε τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018 το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας για τη δίκη σε δεύτερο βαθμό των πρώην ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια.

Η διαδικασία έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια (μετά τις πρώτες τέσσερις απανωτές αναβολές) με πάνω από τριάντα προγραμματισμένες συνεδριάσεις.

Στην τελευταία συνεδρίαση αναγνώσθηκαν τα έγγραφα του κατηγορητηρίου που φτάνουν τα 14 και αύριο (30/10/18) αναμένεται η προβολή του βίντεο που ενοχοποιεί τους δύο ειδικούς φρουρούς. Υπήρξε κάποια ένταση σχετικά με τα έγγραφα που θα έπρεπε να αναγνωσθούν, καθώς αν διαβαστούν όλα η διαδικασία μόνο σε αυτό το κομμάτι θα χρειαζόταν πάνω από ένα μήνα. Τελικά κατέληξαν στο να διαβαστούν μόνο τα έγγραφα του κατηγορητηρίου - όπως και έγινε - και στη συνέχεια στα υπόλοιπα αναγνωστέα έγγραφα θα γίνουν επισημάνσεις όπου χρειάζεται και σχολιασμός στο τέλος. Ένα τέλος που δεν προβλέπεται πριν από τον Ιανουάριο του 2019.

Όπως και στις προηγούμενες συνεδριάσεις τα μέτρα της αστυνομίας ήταν πολύ αυστηρά, με πολλούς αστυνομικούς μέσα και έξω από το κτίριο του Εφετείου.

Ο Κορκονέας θυμίζουμε ότι εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης στις Φυλακές Δομοκού, ενώ ο Σαραλιώτης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα με ποινή φυλάκισης 10 ετών, αποφυλακίστηκε όμως το 2012 με περιοριστικούς όρους.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση