Μπακογιάννης: "Θα ντρεπόντουσαν ο Κύρκος και ο Φλωράκης"

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015 08:20 Μπακογιάννης: "Θα ντρεπόντουσαν ο Κύρκος και ο Φλωράκης"

"Είναι αποκρουστικό να μιλάμε για «δικούς μας» και «δικούς τους» νεκρούς", λέει ο Περιφερειάρχης Στερεάς.

Την οργισμένη αντίδραση του Κώστα Μπακογιάννη προκάλεσε για άλλη μια φορά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Φθιώτιδα Βάσω Λέβα, η οποία συμψήφισε τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από τη 17Ν, με εκείνη του καθηγητή Τεμπονέρα το 1990 στην Πάτρα.

«Κι άλλοι έχουν πατέρες εκτός από τον κ. Μπακογιάννη. Και ο δικός μας Τεμπονέρας είχε πατέρα...», είπε μεταξύ άλλων η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία δήλωσε ότι θα συνεχίσει να επισκέπτεται τους φυλακισμένους, ακόμη και αυτούς που έχουν δολοφονήσει ή έχουν κάνει ειδεχθή εγκλήματα, "χωρίς να ρωτήσω ποιοι είναι αυτοί", ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι δυνατόν εν έτει 2015 να μιλάμε για κόκκινα ή μπλε νεκροταφεία; Ελληνίδες μανάδες δεν τους γέννησαν όλους;», αναφέρει σε δήλωσή του ο Κώστας Μπακογιάννης.

«Ας καταλάβουν επιτέλους πως επειδή διαφωνούμε, σε μία Δημοκρατία, δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συνυπάρχουμε», είπε ο Περιφερειάρχης Στερεάς.

Δείτε το βίντεο:

 Κώστας Μπακογιάννης: "Θα ντρεπόντουσαν ο Κύρκος και ο Φλωράκης"

Την ώρα που  στην Ολομέλεια της Βουλής ξεκινά η συζήτηση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας έγραψε στο facebook:

«Λυπάμαι πάρα πολύ διότι κάποιοι επιμένουν να θέλουν να μας γυρίσουν πολλά χρόνια πίσω, χαράσσοντας βαθιές διαχωριστικές γραμμές στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας.
Είναι αποκρουστικό να μιλάμε για «δικούς μας» και «δικούς τους» νεκρούς. Τη δεκαετία του 80’ είχαμε μπλε, πράσινα και κόκκινα καφενεία. Είναι δυνατόν εν έτει 2015 να μιλάμε για κόκκινα ή μπλε νεκροταφεία; Ελληνίδες μανάδες δεν τους γέννησαν όλους;

Σκέφτομαι πόσο θα ντρεπόντουσαν σπουδαίοι πολιτικοί της αριστεράς, όπως ο Κύρκος και ο Φλωράκης που βίωσαν τον πόνο της απώλειας, αλλά έκαναν την εθνική συμφιλίωση πράξη. Ο κύριος Υπουργός Δικαιοσύνης και οι συν αυτώ, με το νομοσχέδιο που προωθούν, δεν πλήττουν απλώς τη δικαιοσύνη, αλλά τρέφουν το τέρας του αυταρχισμού και του φασισμού, επιδιδόμενοι σε ένα εμπόριο μίσους. Ας καταλάβουν επιτέλους πως επειδή διαφωνούμε, σε μία Δημοκρατία, δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συνυπάρχουμε
».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση