«Αυτή είναι η αλήθεια με τον αποκλεισμένο κτηνοτρόφο στη Δάφνη Φθιώτιδας»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2019 12:03 «Αυτή είναι η αλήθεια με τον αποκλεισμένο κτηνοτρόφο στη Δάφνη Φθιώτιδας»

«Είχαμε προειδοποιήσει τον κτηνοτρόφο ότι κινδύνευε να αποκλειστεί... Προσπαθήσαμε τρεις φορές να προσεγγίσουμε τους στάβλους του αλλά ήταν αδύνατον».

Την κατάσταση που επικρατεί στην ορεινή Δάφνη του δήμου Λαμιέων και τις αιτίες που οδήγησαν στον αποκλεισμό για πολλές μέρες τριών ανθρώπων αρκετά μακριά από το χωριό, εξηγεί στο LamiaReport ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Πολιτικής Προστασίας Θανάσης Καρακάντζας.

Όπως αναφέρει ο κ. Καρακάντζας «με τον συγκεκριμένο κτηνοτρόφο, που έχει τις εγκαταστάσεις του 5,0 χιλ. μετά το χωριό Δάφνη, ήμασταν σε επικοινωνία από την πρώτη στιγμή  και από πρώτο κύμα κακοκαιρίας της Πρωτοχρονιάς. Τότε, άμεσα  αποχιονίστηκε η πρόσβαση προς τις σταυλικές του εγκαταστάσεις με μηχάνημα και από την πλευρά της Φωκίδας από την Καστριώτισσα. Τον προειδοποιήσαμε  λοιπόν και τον παρακαλέσαμε να απομακρυνθεί  από το σημείο εκείνο, γιατί θα ερχόταν, δεύτερο, βαρύτερο κύμα κακοκαιρίας και η προσέγγιση θα ήταν πολύ δύσκολη, έως αδύνατη». Μάλιστα ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης αποκαλύπτει και έναν διάλογο με το συγκεκριμένο κτηνοτρόφο, όταν την ίδια έκκληση προς αυτόν έκανε και ο Πρόεδρος της Κοινότητας προκειμένου να κατεβεί σε πιο ασφαλή τοποθεσία, «…δεν θα μου πει εμένα ο Πρόεδρος της Κοινότητας τι θα κάνω..», ήταν σύμφωνα με τον κ. Καρακάντζα η απάντηση του κτηνοτρόφου.

Και ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για την κατάσταση που επικρατεί σε όλο το νομό σχετικά με τα καιρικά φαινόμενα, συνεχίζει: «Με το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας,  στις 3 Ιανουαρίου, επικοινωνήσαμε αμέσως μαζί του και προσπαθήσαμε δύο φορές να προσεγγίσουμε τις σταυλικές του εγκαταστάσεις,  με δύο διαφορετικά μηχανήματα, αλλά, λόγω του ύψους του χιονιού και της  ιδιαιτερότητας της περιοχής, αυτό δεν κατέστη δυνατό. Σήμερα επιστρατεύσαμε και τρίτο μηχάνημα, μεγάλο ερπυστριοφόρο και είναι η τρίτη προσπάθεια που κάνουμε και πιστεύουμε ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχει στεφθεί με επιτυχία.

»Ο συγκεκριμένος κτηνοτρόφος δεν συνεργάζεται ούτε με εμάς ούτε με τον Πρόεδρο της Κοινότητας   και ήταν ενήμερος για την πιθανότητα αποκλεισμού του λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων», καταλήγει ο κ. Καρακάντζας, που ζητεί από όλον τον κόσμο να ακούει τις συμβουλές των ανθρώπων της Πολιτικής Προστασίας και να συνεργάζεται μαζί τους για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση