Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έτσι αποχαιρέτισε την αγαπημένη του μητέρα ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019 21:34 Έτσι αποχαιρέτισε την αγαπημένη του μητέρα ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας

«Έφυγε ένας καλός άνθρωπος…».

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στο τελευταίο αντίο της μητέρας του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φθιώτιδας, κ. Νικόλαου, Μαρία Πρωτοπαπά, την Κυρά - Μαρία που ήξεραν όλοι στην εκκλησία.

Σε ηλικία 102 ετών έφυγε την Κυριακή 13 Ιανουαρίου ένας καλός άνθρωπος όπως είπε έντονα συγκινημένος και ο Σεβασμιότατος. «Τέτοιες γυναίκες σπανίζουν στις μέρες μας. Ευχαριστώ τον Θεό που μου την χάρισε 102 χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου το πρωί, τελέσθηκε ενώπιον του σκηνώματος, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου,  συμπροσευχομένου και του Ποιμενάρχου μας.

Ακολούθως στις 11:00 πραγματοποιήθηκε η Εξόδιος Ακολουθία, παρουσία πλειάδος Αρχιερέων, Ιερέων από την Μητρόπολή μας και από άλλες Μητροπόλεις της Ελλάδος και του Εξωτερικού, σύσσωμης της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας του τόπου και εκατοντάδων πιστών, οι οποίοι είχαν κατακλύσει τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Επικήδειους λόγους για την σπάνια προσωπικότητα της μακαριστής Γερόντισσας Μαρίας  εξεφώνησαν: ο Προεξάρχων Μητροπολίτης Γουμενίσης κ. Δημήτριος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύρου - Τήνου κ. Δωρόθεος και ο Γενικός Αρχιερατικό Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης, ο οποίος μετέφερε εκ μέρους του Ιερού Κλήρου της Φθιώτιδος τις συλλυπητήριες ευχές στον Ποιμενάρχη μας και τους οικείους του.

Ακολούθησε η ταφή του σκηνώματός της στον αγιασμένο τόπο της Ιεράς Μονής Παναγίας Δαμάστας, που τόσο πολύ αγαπούσε, ενώ στην τελευταία της κατοικία την συνόδευσε χώμα από την γενέτειρά της, το  Ιερό νησί της Τήνου και λάδι από την κανδήλα της  Μεγαλόχαρης Παναγίας, τα οποία προσφιλώς μετέφερε ο Ποιμενάρχης της Τήνου κ. Δωρόθεος.

Τέλος εις μνήμην της μακαριστής Γερόντισσας Μαρίας παρετέθη καφές και φαγητό σε όλους στην Τράπεζα και στο Αρχονταρίκι της Μονής Δαμάστας.