Φθιώτιδα: Σφαγή για μία θέση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2019 13:00 Φθιώτιδα: Σφαγή για μία θέση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας

Ποιος τελικά από τους «σίγουρους» θα μείνει εκτός ψηφοδελτίου;

Οι εθνικές εκλογές είναι προ των πυλών και η όποια χρονική προθεσμία είχε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων σχεδόν έχει εκπνεύσει.

Μέχρι τώρα παρά τη «σφαγή» που γινόταν στο παρασκήνιο, μπροστά υπήρχαν ισορροπίες ενόψει των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών  στις οποίες σωστά ποντάριζε ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ως μέσο πίεσης για πρόωρες εκλογές.

Τώρα όμως θα κληθεί να πάρει αποφάσεις που θα δυσαρεστήσουν πρόσωπα, τα οποία πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου του ΥΠΕΣ τον περασμένο Μάρτιο, θεωρούσαν εαυτούς υποψήφιους για τις εκλογές όποτε αυτές γινόντουσαν.

Στη Φθιώτιδα ειδικά υπήρχαν και οι περισσότεροι μνηστήρες όπως σας είχαμε ενημερώσει με σχετικό ρεπορτάζ. Οι τέσσερις «ανδρικές θέσεις» ήταν επισήμως καλυμμένες κατά το ήμισυ από τον εν ενεργεία βουλευτή Χρήστο Σταϊκούρα, αλλά και από τον Γιάννη Οικονόμου που ανακοινώθηκε ως επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι ενδιαφερόμενοι όμως ήταν πολλοί περισσότεροι, το παρασκήνιο πολύ έντονο και η τελική επιλογή δύσκολη, αφού υποχρεωτικά στο ψηφοδέλτιο πρέπει να είναι τέσσερις άνδρες και τρεις γυναίκες, όπως προβλέπεται από την ποσόστωση του άρθρου 15 του νέου νόμου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του LamiaReport το τρίτο ανδρικό όνομα που έχει κλειδώσει για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Φθιώτιδα, είναι αυτό του Θέμη Χειμάρα, ο οποίος δεν έμεινε τυχαία εκτός αυτοδιοικητικών εκλογών.

Αναφορικά με την 4η θέση τα ονόματα των Γιώργου Κοτρωνιά και Θανάση Γιαννόπουλου είναι τα επικρατέστερα, με τους δύο πολιτικούς άνδρες να θεωρούν δεδομένη τη συμμετοχή τους. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο ένας από τους δύο θα είναι εκτός ψηφοδελτίου.

Μπορεί το παρασκήνιο να έχει χτυπήσει κόκκινο και οι διαρροές να οργιάζουν, ωστόσο την απόφαση θα πάρει αποκλειστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα αμέσως επόμενα 24ωρα.

Τέλος σχετικά με τις τρεις γυναίκες, η μία είναι η πρώην βουλευτής Ελένη Μακρή – Θεοδώρου, ενώ τις άλλες δύο θέσεις τα ονόματα που ακούγονται είναι η Βάσω Παλαιολόγου - Σίμου, Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Λοκρών και η πρώην αυτοδιοικητικός Ελένη Τσεκούρα - Αμερικάνου. Δεν αποκλείεται ωστόσο η έκπληξη με γνωστό όνομα που πήγε πολύ καλά στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση