Σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια – Δείτε εικόνες

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2019 23:12 Σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια – Δείτε εικόνες

Να ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών, για την ασφάλειά τους και την διευκόλυνση του έργου της κατάσβεσης, ζητεί η Πυροσβεστική από τους κατοίκους των περιοχών του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.

Μάχες με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι Πυροσβέστες και οι υπόλοιπες δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας στην περιοχή Μανίκια του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, από την πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 2:30’ το μεσημέρι της Πέμπτης (4/7) σε δύσβατη δασική περιοχή.

Με την έλευση της νύχτας σταμάτησε η όποια βοήθεια από τα εναέρια μέσα και όλο το βάρος έχει πέσει στις ισχυρές επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν από νωρίς στο σημείο.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχαμε λίγο μετά τις 10 το βράδυ, υπάρχει ένα μεγάλο ενεργό μέτωπο πάνω από το χωριό Μακρυχώρι το οποίο νωρίτερα εκκενώθηκε προληπτικά από την Πυροσβεστική.

Όλο το χωριό είναι ζωσμένο με Πυροσβεστικά οχήματα και δεν κινδυνεύει – όπως και καμία άλλη κατοικημένη περιοχή -  ωστόσο λόγω των ισχυρών ανέμων οι κάτοικοι παραμένουν – προς το παρόν – μακριά από τα σπίτια τους.

Σε επιφυλακή είναι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και για το χωριό Θαρούνια που βρίσκεται από την άλλη πλευρά του βουνού, με τους ηλικιωμένους κατοίκους να συγκεντρώνονται στην πλατεία και να ακολουθούν τις οδηγίες σε περίπτωση που οι φλόγες αλλάξουν πορεία.

Γενικά η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι πολύ μεγάλη και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση οι δυνάμεις αποτελούνται από:

• 70 πυροσβέστες με 31 οχήματα,

• 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 12 πυροσβέστες.

• 1 ομάδα του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) με 6 οχήματα και 12 πυροσβέστες,

• 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 7 πυροσβέστες και

• τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.)

Επίσης, στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν:

• 5 υδροφόρες Ο.Τ.Α., η ΕΛ.ΑΣ, το Ε.Κ.Α.Β. και η Δασική Υπηρεσία.

Επιπλέον έχουν ειδοποιηθεί:

• 3 υδροφόρες και 2 μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Όπως σημειώσαμε νωρίτερα στη μάχη με τις φλόγες είχαν ριχτεί και

• 5 αεροσκάφοι CANADAIR και 4 ελικόπτερα

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση από εθελοντές, ωστόσο υπάρχουν και οι κλασικοί περίεργοι που μόνο προβλήματα δημιουργούν με τα άναρχα παρκαρισμένα οχήματά τους, ειδικά στα μεγάλα πυροσβεστικά οχήματα και στις υδροφόρες που είναι υποχρεωμένα να κινούνται σε εξαιρετικά στενούς δρόμους!

Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής: «Παρακαλούνται οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής που εξελίσσεται η πυρκαγιά να ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών, για την ασφάλειά τους και την διευκόλυνση του έργου της κατάσβεσης».

Δείτε εικόνες από το ξεκίνημα της πυρκαγιάς:

Δείτε εικόνες πριν από λίγο από το μέτωπο της φωτιάς:

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση