Φθιώτιδα: Που και πως θα απομακρυνθούν υβρίδια και αγριόχοιροι

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 07 Ιουλίου 2019 20:11 Φθιώτιδα: Που και πως θα απομακρυνθούν υβρίδια και αγριόχοιροι

Η απόφαση που κοινοποίησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση…

Το πρόβλημα με τα αγριογούρουνα, ο πληθυσμός των οποίων τα τελευταία χρόνια έχει ενισχυθεί σημαντικά από ημίαιμα γουρούνια, έχει οδηγήσει σε απόγνωση πολλούς παραγωγούς της ελληνικής υπαίθρου όπως και στη Φθιώτιδα, εξαιτίας των καταστροφών στις καλλιέργειες.

Λαμβάνοντας υπόψη την απόδοση των μέχρι τώρα ενεργειών, όπως ο υποχρεωτικός σταυλισμός των οικόσιτων χοίρων και η αύξηση της κάρπωσης των αγριόχοιρων κατά την κυνηγετική περίοδο 2018 - 2019 σε όλη τη χώρα, οι οποίες δεν οδήγησαν σε μείωση του πληθυσμού αλλά ούτε των ζημιών στην αγροτική παραγωγή στην περιοχή αρμοδιότητας του Δασαρχείου Λαμίας, το τελευταίο έδωσε το «πράσινο φως» για τη «Δίωξη ημίαιμων μη δεσποζόμενων χοίρων και αγριόχοιρων».

Η τεχνική που θα εφαρμοσθεί είναι η εκδίωξη με τη μέθοδο της «παγάνας».

Στην τεχνική αυτή δεν χρησιμοποιείται κυνηγετικό όπλο, εντοπίζονται οι θέσεις των αγριόχοιρων από τα συνεργεία και γίνεται ελεγχόμενη δίωξη με την χρήση κυνηγετικών σκυλιών. Επιτρέπεται κατ ́ εξαίρεση για την υλοποίηση του σκοπού της απόφασης και για το χρονικό διάστημα ισχύος της η χρησιμοποίηση σκύλων ιχνηλατών.

Η ελεγχόμενη δίωξη από τα συνεργεία θα εφαρμοστεί εκτός της νόμιμης κυνηγετικής περιόδου του αγριόχοιρου και συγκεκριμένα μέxρι την 14η Σεπτεμβρίου του έτους 2019. Επίσης σε κάθε περιοχή κριθεί απαραίτητο, ακόμα και εντός Καταφυγίων Άγριας Ζωής.

Σύμφωνα με την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης τα συνεργεία που συγκροτούνται είναι τέσσερα (4) στο σύνολο της χωρικής αρμοδιότητας του Δασαρχείου Λαμίας, ως ακολούθως:

 1ο Συνεργείο

στην οριζόμενη περιφέρεια του Κ.Σ. Λαμίας αποτελούμενο από τους

1) Γεώργιο Τσεκούρα

2) Λάμπρο Βαγενά

3) Θεόδωρο Ζιάκα

4) Αθανάσιο Β. Καραγιώργο

5) Δημήτριο Τσαμαδιά

6) Αντώνιο Καραγιώργο

7) Αθανάσιο Α. Καραγιώργο

 2ο Συνεργείο

1) Ιωάννη Γλυκό

2) Δημήτριο Γλυκό

3) Δημήτριο Γιαννακόπουλο

4) Οδυσσέα Καρπουζλή

5) Ιωάννη Κοτοπούλη

6) Ευάγγελο Καρακώνη

7) Ιωάννη Λύττα

κυνηγοί, μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Λαμίας

 3ο Συνεργείο

στην οριζόμενη περιφέρεια του Κ.Σ. Στυλίδας αποτελούμενο από τους

1) Γεώργιο Κυριαζή

2) Χρήστο Κατσικονούρη

3) Αθανάσιο Κούτρα

4) Γεώργιο Τζανή

5) Αλέξανδρο Διβριώτη

6) Αργύρη Κολοβό

7) Γεώργιο Γκοσόπουλο

κυνηγοί, μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Στυλίδας

 4ο Συνεργείο

στην οριζόμενη περιφέρεια του Κ.Σ. Δομοκού αποτελούμενο από τους

1) Ιωάννη Αργυρόπουλο

2) Δημοσθένη Καραμπότση

3) Νικόλαο Καραμπότση

4) Χρήστο Πανάρα

5) Οδυσσέα Χριστόπουλο

6) Κων/νο Κουτσούμπα

7) Δημήτριο Μπαλκούρα

κυνηγοί, μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Δομοκού

Πάντως αγρότες που έχουν δει τις καλλιέργειές τους  να ισοπεδώνονται από κοπάδια ημίαιμων και άγριων γουρουνιών, θεωρούν ότι με τη συγκεκριμένη μέθοδο απλά μετατοπίζεται το πρόβλημα σε γειτονικές περιοχές.

Αναμένουμε ανάλογη πρωτοβουλία και από τα Δασαρχεία Σπερχειάδας και Αταλάντης, καθώς το πρόβλημα είναι εξίσου μεγάλο και στις δικές τους περιοχές ευθύνης.   

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com