Φθιώτιδα: Έκλεψε την ηλικιωμένη στην παραλία και πήγε να αγοράσει ρούχα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 06 Αυγούστου 2019 09:48 Φθιώτιδα: Έκλεψε την ηλικιωμένη στην παραλία και πήγε να αγοράσει ρούχα

11 μήνες για κλοπή και απάτη σε 43χρονη Λαμιώτισσα…

Στο Αυτόφωρο Μονομελές δικάσθηκε το πρωί της Δευτέρας 5 Αυγούστου η περίπτωση κλοπής και απάτης που σημειώθηκε την Κυριακή στην παραλία των Καμένων Βούρλων.

Δράστης μία 43χρονη από τη Λαμία και θύμα μία ηλικιωμένη από την Αθήνα που έχει ρίζες από τη Φθιώτιδα και εξοχικό στα Καμένα Βούρλα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η 43χρονη προσέγγισε στην παραλία την ηλικιωμένη και αφού της έπιασε κουβέντα της αφαίρεσε το κινητό της τηλέφωνο και ένα πορτοφόλι που περιείχε μία κάρτα ανάληψης μετρητών τραπέζης και ιδιόχειρο σημείωμα με τον κωδικό (pin) της κάρτας της.

Στη συνέχεια προέβη σε ανάληψη 600 ευρώ τα οποία «αξιοποίησε» στην αγορά ενδυμάτων, κάποιων πραγμάτων από το σούπερ – μάρκετ, ενώ συνελήφθη πριν προβεί στην αγορά φαγητού.

Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ρούχα, καθώς επίσης μέρος του αναληφθέντος χρηματικού ποσού, το κινητό τηλέφωνο και η κάρτα ανάληψης μετρητών, τα οποία αποδόθηκαν στην παθούσα.

Σύμφωνα με την κατάθεση της ηλικιωμένης, η 43χρονη την πλησίασε ισχυριζόμενη ότι κάπου την ξέρει, ενώ όταν θέλησε να βουτήξει στη θάλασσα εκείνη βρήκε την ευκαιρία να «σκαλίσει» την τσάντα της και να αφαιρέσει τα πράγματα.  Όταν βγήκε από το νερό και διαπίστωσε την κλοπή με τη φασαρία που έκανε, μια διπλανή κυρία της είπε ότι είδε την 43χρονη να ψαχουλεύει την τσάντα της και για αυτό είχε συγκρατήσει το νούμερο από το αμάξι που οδηγούσε. Κάπως έτσι οι αστυνομικοί του ΑΤ Καμένων Βούρλων έφτασαν πολύ γρήγορα στη σύλληψη της 43χρονης.

Από την πλευρά της η συλληφθείσα υποστήριξε ότι γνώριζε την ηλικιωμένη από χρόνια και την κάρτα της την έδωσε μόνη της για να της κάνει τα ψώνια.

Η Πρόεδρος πάντως δεν πείστηκε, καθώς ακόμη και τα ρούχα που κατασχέθηκαν μαρτυρούσαν για ποιον είχαν αγοραστεί και της επέβαλλε ποινή φυλάκισης 11 μηνών με 3ετη αναστολή.

Κατά της απόφασης η 43χρονη κατέθεσε έφεση.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση