Στο «και πέντε» συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη συστέγαση των σχολείων

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019 21:31 Στο «και πέντε» συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη συστέγαση των σχολείων

«Στην Εκπαίδευση η ευθύνη για πρόταση που θα άρει το αδιέξοδο…»

Παρουσία σχεδόν όλων των Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Γυμνασίου Λαμίας, και των μαθητών του, ξεκίνησε η πρώτη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων με το νέο σχήμα.

Το «αδιέξοδο» όπως αναφέρθηκε πολλές φορές από τους ομιλητές, δοκιμάζει την εκπαιδευτική κοινότητα με την αποχή των παιδιών του 9ου από τα μαθήματά τους την ώρα που τα παιδιά του Ειδικού Εργαστηρίου παραμένουν στα κοντέινερ του Κωσταλεξίου.

Με το «αυτί» στην συνάντηση που γινόταν την ίδια ώρα στο γραφείο της υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφίας Ζαχαράκη, ο Δήμαρχος Ευθύμιος Καραΐσκος δεσμεύτηκε για αναλυτική εξέταση του θέματος, όταν και εφόσον έρθει επίσημη και αναλυτική πρόταση για την άρση του αδιεξόδου από την πλευρά της εκπαίδευσης που έχει και την αρμοδιότητα.

Αυτό ήταν ένα από τα τρία στοιχεία που έθεσε ο Δήμαρχος και όπως είπε συμφωνούν όλοι. Τα άλλα δύο είναι ότι οι συνθήκες στέγασης του ΕΕΕΕΚ κρίνονται ως απαράδεκτες και ότι η απόφαση του υπουργού ήταν αυτή που δημιούργησε το αδιέξοδο.

Αναφέρθηκε πάντως και μένει να αποδειχτεί στην πράξη, ότι αδιέξοδα δεν υπάρχουν και αυτοί που έχουν την ευθύνη οφείλουν να προκρίνουν τη βέλτιστη λύση.

Προ ημερησίας λοιπόν τοποθετήθηκαν όλοι οι επικεφαλής των συνδυασμών, δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και εκπρόσωποι των δύο σχολείων του 9ου Γυμνασίου και του ΕΕΕΕΚ Φθιώτιδας, επιχειρώντας οι περισσότεροι μία αναδρομή στο πως φτάσαμε στην απόφαση συστέγασης και κατά πόσο η απόφαση είναι προσωρινή και γιατί προκρίθηκε μια ακόμη προσωρινή λύση για τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου.

Δείτε βίντεο με τα κυριότερα σημεία των τοποθετήσεων:

Δείτε στο παρακάτω βίντεο ολόκληρη τη συζήτηση του θέματος που απασχολεί έντονα τη μαθητική κοινότητα:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση