Σταϊκούρας: Άμεσα μελέτη για επέκταση των υποδομών του Πανεπιστημίου στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 08:00 Σταϊκούρας: Άμεσα μελέτη για επέκταση των υποδομών του Πανεπιστημίου στη Λαμία

Θα αξιοποιηθεί ο χώρος δίπλα στο υπάρχον συγκρότημα του πρώην ΤΕΙ Στερεάς ιδιοκτησίας του Ιδρύματος.

Έχοντας ως στόχο τη δημιουργία «καλών» υποδομών για την Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση στη Λαμία, ο υπουργός Οικονομικών και βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας, είχε την προηγούμενη εβδομάδα (30/10) συνάντηση στο Υπουργείο με τις Πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Σε αυτά που συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν ήταν, η ταχύτατη εκπόνηση μελέτης για κτιριακές υποδομές στην έκταση των 26 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πρώην ΤΕΙ Στερεάς), δίπλα στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις του.

Η Μελέτη που θα προβλέπει αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, αμφιθέατρα, φοιτητική εστία και εστιατόριο, θα υποβληθεί στη Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, εντός του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών.

«Ευχαριστώ τις Πρυτανικές αρχές και τα αρμόδια στελέχη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τη δουλειά που κάνουν», αναφέρει σε δελτίο τύπου ο κ. Σταϊκούρας που απευθύνει επίσης ευχαριστίες στους συμπατριώτες του Κωνσταντίνο Τσαμαδιά, Ομότιμο Καθηγητή και Άμισθο Σύμβουλό του και τον Γεώργιο Σταμούλη, Καθηγητή - Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για τη συμβολή τους στην προώθηση αυτού του σημαντικού έργου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση