Το ενημερωτικό της Νέας Οδού για τα μέτρα εν όψει του νέου χιονιά

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 05 Ιανουαρίου 2020 09:08 Το ενημερωτικό της Νέας Οδού για τα μέτρα εν όψει του νέου χιονιά

Απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων άνω του 1,5 τόνου από την Κυριακή 5 Ιανουαρίου και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου και ώρα 24:00.

Η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς ότι σύμφωνα με Απόφαση  της  Τροχαίας από την Κυριακή 5 Ιανουαρίου και  ώρα 6:00 έως τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου και ώρα 24:00,  τίθεται σε ισχύ πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων άνω του 1,5 τόνου για λόγους ασφαλείας και αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, εξαιτίας των επικείμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. (Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων)

Η διακοπή αφορά το σύνολο του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ, καθώς και τον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού.

Παρακαλούμε όλους τους επαγγελματίες οδηγούς να συμμορφωθούν με τις εντολές της Τροχαίας.

Τέλος, σημειώνουμε ότι η Νέα Οδός, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων και υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων πρέπει να αποφεύγονται όλες οι άσκοπες μετακινήσεις.

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα από την Κυριακή 5 Ιανουαρίου

Η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς ότι σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με ισχύ από την Κυριακή 5 Ιανουαρίου, προβλέπεται νέα επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά χιονοπτώσεις, πολύ θυελλώδεις βόρειους ανέμους, ισχυρές βροχές & καταιγίδες, καθώς και παγετό. Το σχετικό αναλυτικό Έκτακτο Δελτίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Η Νέα Οδός, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων.

Παρακαλούμε τους οδηγούς να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των εντόνων φαινομένων, ενώ αν πρέπει να ταξιδέψουν:

  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Τροχαίας.
  • Σε περίπτωση που το όχημα τους δε φέρει χειμερινά ελαστικά, να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησής τους.
  • Να διαθέτουν επαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ του οχήματός.
  • Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να καλούν το 1075.
  • Να ενημερωθούν πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καλώντας την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της εταιρίας. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε.(Μεταμόρφωση Αττικής – Σκάρφεια Φθιώτιδας) μπορούν να καλούν στο 22950 26900. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται  για την Ιόνια Οδό (Αντίρριο – Ιωάννινα) μπορούν να καλούν στο 2641 306 306.  

Αναλυτικές συμβουλές οδικής ασφάλειας για οδήγηση σε χιονισμένο οδόστρωμα, μπορείτε να δείτε εδώ.

Σχετικά με τις αντιολισθητικές αλυσίδες υπενθυμίζουμε ότι:

  • Οι αλυσίδες τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς.
  • Η ταχύτητά με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30 με 40 χλμ. / ώρα.
  • Οι αλυσίδες είναι σωστά τοποθετημένες όταν δείχνουν και είναι τεντωμένες.

Αναλυτικές πληροφορίες για τους Χώρους Προσωρινής Στάθμευσης και τους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών μπορείτε να βρείτε εδώ.

Τέλος, επισημαίνουμε ότι η οδήγηση και η στάση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) είναι επικίνδυνη για τον οδηγό και το όχημά του. Χρήση της ΛΕΑ πρέπει να γίνεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση