Που θα γίνουν νέα κτίρια για το Πανεπιστήμιο στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020 08:02 Που θα γίνουν νέα κτίρια για το Πανεπιστήμιο στη Λαμία

«Είναι ένα αποφασιστικό βήμα για τη δημιουργία καλών υποδομών για τη λειτουργία της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, της Ερευνας και της Καινοτομίας στη Λαμία...», τονίζει ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Εγκρίθηκε από την αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ το έργο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «υλοποίηση φοιτητικών εστιών  και λοιπών εκπαιδευτικών και ερευνητικών εγκαταστάσεων σε Βόλο και Λαμία».

Η πρόταση υποβλήθηκε προς τη Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, και σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών και βουλευτή Φθιώτιδας Χρήστο Σταϊκούρα, προχώρησε σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η απόφαση που είχε ληφθεί, σε συνάντηση εργασίας που είχαμε με τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στις 30 Οκτωβρίου 2019.

«Όσον αφορά στη Λαμία, η πρόταση αναφέρεται στην ανάπτυξη κτιριακών υποδομών, σε έκταση 26 στρεμμάτων, που βρίσκονται δίπλα στην υφιστάμενη κτιριακή υποδομή του Πανεπιστημίου (πρώην ΤΕΙ).

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί αποφασιστικό βήμα για τη δημιουργία καλών υποδομών για τη λειτουργία της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, της έρευνας και της καινοτομίας στη Λαμία.  Η προσπάθεια για την περαιτέρω ανάπτυξή τους συνεχίζεται.

Ταυτόχρονα μας επιτρέπει να διεκδικήσουμε τη διεύρυνση της συμμετοχής μας στον εθνικό χάρτη της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, της έρευνας και της καινοτομίας», δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση