Λαμία: Ποιος θα λύσει το πρόβλημα της Ιατροδικαστικής?

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020 09:48 Λαμία: Ποιος θα λύσει το πρόβλημα της Ιατροδικαστικής? (φώτο αρχείου)

Πέθανε το Σάββατο και η κηδεία θα γίνει την... Τετάρτη - Απίστευτη ταλαιπωρία για τους συγγενείς - Κανείς δεν ενδιαφέρεται τόσα χρόνια.

Μια 70χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της το πρωί του Σαββάτου όταν υποχώρησε κάγκελο μπαλκονιού και βρέθηκε στο κενό. Οι συγγενείς πέρα από τον πόνο τους για τον αδόκητο χαμό της άτυχης γυναίκας έχουν να αντιμετωπίσουν και ένα αδιάφορο κράτος.

Ποιος νοιάζεται αν θα πρέπει να περιμένουν 4-5 μέρες να κηδέψουν τον άνθρωπό τους; Ποιος νοιάζεται για το ψυχολογικό και οικονομικό κόστος στο οποίο υποβάλλονται οι συγγενείς;

Τα Σαββατοκύριακα δεν λειτουργούν οι ιατροδικαστικές υπηρεσίες (!), λέτε και ο θάνατος ξέρει από πενθήμερα και 8ωρα εργασίας. Όμως ούτε τη Δευτέρα μπορεί να γίνει η νεκροψία - νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας, αφού και αυτή την περίοδο υπολειτουργεί. Με απλά λόγια είναι ανοιχτή, αλλά δεν μπορεί να κάνει νεκροψίες - νεκροτομές.

Τη μια δεν έχουμε νεκροτόμο, την άλλη είναι χαλασμένο το κλιματιστικό, την παραάλλη κάποιος έχει άδεια. Αποτέλεσμα η υπηρεσία να υπολειτουργεί και οι δύστυχοι συγγενείς από τους πέντε νομούς της Στερεάς να τρέχουν σε Αθήνα, Πειραιά ακόμη και στο Πανεπιστημιακό του Ρίου στην Πάτρα.

Αλήθεια σε όλες τις άλλες Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες όταν ακούνε ότι έρχεται περιστατικό από Λαμία γιατί αρχίζουν τα "Γαλλικά";

Δεν το ακουμπά κανείς

Αν και το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και χρόνια κανείς δεν το ακουμπά. Γιατί άραγε;

Ωστόσο όλοι συμφωνούν ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο. Ο κόσμος έχει αγανακτήσει. Ήρθε η ώρα  Υπουργός, βουλευτές, Αυτοδιοικητικοί, Εισαγγελέας, να δουν αυτό το σοβαρό και χρόνιο πρόβλημα και να δώσουν άμεσα λύση.

Για να καταλάβουμε τι πληρώνει ο φορολογούμενος πολίτης όλα αυτά τα χρόνια για τη λειτουργία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας οι αρμόδιοι θα πρέπει να απαντήσουν σε δυο βασικά ερωτήματα.

1. Στα δέκα και πλέον χρόνια που η Λαμία έχει Ιατροδικαστική Υπηρεσία, πόσους μήνες λειτούργησε κανονικά η Υπηρεσία;

2. Όλα αυτά τα χρόνια πόσα εγκλήματα, δολοφονίες και αυτοκτονίες έγιναν στους πέντε νομούς της Στερεάς Ελλάδας και σε πόσα από αυτά έγινε αυτοψία από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας;

Προσαρμοσμένη αναζήτηση