Λαμία - Κορωνοϊός: Ολονύχτιο θρίλερ με τα αποτελέσματα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020 08:30 Λαμία - Κορωνοϊός: Ολονύχτιο θρίλερ με τα αποτελέσματα

Η ιστορία των κρουσμάτων που αναστάτωσαν τη Λαμία και ολοκληρη τη Φθιώτιδα…

Παράταση στην αγωνία για τα αποτελέσματα των άμεσων επαφών του δεύτερου ζευγαριού στη Λαμία που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό την περασμένη Τρίτη 9 Ιουνίου.

Μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης (11/6) δεν είχε ανακοινωθεί επίσημα από τον ΕΟΔΥ τι γίνεται με τα έξι από τα επτά δείγματα που πάρθηκαν την επομένη, παρατείνοντας έτσι την αγωνία της κοινωνίας της Λαμίας που ζητά να μάθει σχετικά με τη διασπορά του ιού.

Μόνο το ένα από τα επτά, που αφορούσε γυναίκα από το στενό κύκλο του ζευγαριού, εξετάστηκε από το Μικροβιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Λαμίας την ίδια μέρα και βγήκε αρνητικό, προσφέροντας λίγη ανακούφιση καθώς ήταν πρόσωπο που ερχόταν σε επαφή με πολύ κόσμο.

Ανεπίσημα πάντως υπήρξε η πληροφορία πως όσα από τα τεστ είχαν ολοκληρωθεί μέχρι τις 11:30’ το βράδυ της Πέμπτης ήταν όλα αρνητικά.

Στο Νοσοκομείο της Λαμίας την Πέμπτη (11/6) προσήρθαν άλλα 20 άτομα από ιχνηλάτηση που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας και αφορούσε επαφές των παραπάνω έξι προσώπων. Τα δείγματα εστάλησαν σε ιδιωτικό εργαστήριο με έξοδα της Περιφέρειας και τα αποτελέσματα αναμένονται το αργότερο την Παρασκευή μαζί με αυτά που πάρθηκαν στην Αταλάντη την ίδια μέρα και αφορούσαν τις επαφές του 28χρονου που ήταν στον κύκλο του νεαρού από την Αμερική και βρέθηκε θετικός στον SARS-COV-2.

Επιπλέον από το Νοσοκομείο Λαμίας είχαμε ένα ακόμη αρνητικό δείγμα που αφορούσε μικρό παιδί, που είχε σχέση με την ιχνηλάτηση των επαφών των θετικών κρουσμάτων στην περιοχή από τον ΕΟΔΥ. Το παιδάκι ανέβασε πυρετό και υπήρξε έκδηλη ανησυχία από τι νόσησε και προτιμήθηκε να γίνει το τεστ στο Μικροβιολογικό της Λαμίας.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι συγχρόνως με την εξέταση τους, όλες οι παραπάνω επαφές θετικών κρουσμάτων έχουν τεθεί σε οικιοθελή καραντίνα, για αυτό και έχει ενταθεί η παραφιλολογία γύρω από δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού στη Φθιωτική πρωτεύουσα. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα είχαμε και προληπτικό κλείσιμο επαγγελματικών χώρων, κίνηση που επίσης παρερμηνεύτηκε ως απόδειξη θετικού κρούσματος. Η καραντίνα αφορά τους ανθρώπους που έδωσαν δείγμα αλλά και τις οικογένειές τους.

Τέλος, σε συγκεκριμένα σχολεία όπου φοιτούν παιδιά οικογενειών που έχουν εμπλακεί στην ιχνηλάτηση του ΕΟΔΥ, η πλειοψηφία των γονέων δεν τα έστειλαν τις τελευταίες ημέρες και ζήτησαν από τις Διευθύνσεις να πραγματοποιηθούν απολυμάνσεις.

Η ιστορία των κρουσμάτων

Ο νέος κύκλος των κρουσμάτων covid-19 ξεκίνησε το Σάββατο 6 Ιουνίου, όταν βρέθηκε θετικός ο 86χρονος που είχε επιστρέψει τέλη Μαΐου από Αμερική.

Το αμέσως επόμενο 24ωρο διαγνώστηκαν θετικοί στο νέο κορωνοϊό, η 80χρονη σύζυγός του, η 57χρονη κόρη του και ο 28χρονος εγγονός, ανεβάζοντας τα κρούσματα σε τέσσερα.

Από τις επαφές του τελευταίου που φέρεται να «έσπασε» την καραντίνα σε Αταλάντη και Λαμία, μέχρι στιγμής βεβαιώθηκε ένα κρούσμα στην Αταλάντη και αφορά συνομήλικο φίλο του, ενώ η ιχνηλάτηση συνεχίζεται με τη λήψη ακόμη 12 δειγμάτων (το ένα στο Νοσοκομείο Λαμίας).

Την ίδια στιγμή που η αγωνία επικεντρώνονταν στη Αταλάντη, ένα μόλις δύο μηνών βρέφος από τη Λαμία έβγαινε θετικό στο τεστ. Το ίδιο βράδυ (9/6) επιβεβαιωνόταν ότι ήταν θετικοί τόσο οι γονείς του, όσο και το ένα από τα δύο αδερφάκια του.

Πέρα από την αριθμητική καταγραφή των παραπάνω, δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι πίσω από τους αριθμούς κρύβονται άνθρωποι. Και η σκέψη όλων μας πρέπει να είναι πρωτίστως στην κατάσταση της υγείας τους.

Ο 86χρονος συνεχίζει και νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ covid-19 του ΓΝ Λαμίας και τα επόμενα 24ωρα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για την πορεία της υγείας του.

Σε καλύτερη κατάσταση είναι η κόρη του που τις προηγούμενες ημέρες παρουσίαζε υψηλό πυρετό και νοσηλεύεται επίσης στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας.

Τα άλλα δύο μέλη της οικογένειας νοσηλεύονται στην κλινική covid-19 του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, σε θαλάμους αρνητικής πίεσης και η κατάστασή τους χαρακτηρίζεται σταθερή.

Από το δεύτερο ζευγάρι που διαμένει στη νότια Λαμία, η μητέρα με το δύο μηνών βρέφος νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Παίδων σε καλή κατάσταση, ενώ ο σύζυγος της μαζί με τα άλλα δύο παιδιά βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι χωρίς συμπτώματα. Σημειώνουμε ότι το κοριτσάκι του ζευγαριού έχει βρεθεί αρνητικό στον ιό και τις επόμενες ημέρες θα του γίνει εκ νέου εξέταση.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση