Λαμία: Καλλιεργούσε τα χασισόδεντρα στο χωράφι του (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 20 Ιουνίου 2020 08:02 Λαμία: Καλλιεργούσε τα χασισόδεντρα στο χωράφι του (ΦΩΤΟ)

Χειροπέδες σε 53χρονο για 166 δενδρύλλια ύψους μέχρι 2,35 μέτρων και ποσότητα κάνναβης…

Νέα καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης έφεραν στα φως οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας.

Μετά την υδροπονική καλλιέργεια που εντόπισαν στο Μώλο,  οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάφεραν να αποκαλύψουν μεγάλη φυτεία χασισόδεντρων στην Αγία Παρασκευή Λαμίας.

Συνολικά εντοπίστηκαν και εκριζώθηκαν 166 δενδρύλλια ύψους 1,05 έως 2,35 μέτρων, που περιποιούταν 53χρονος, ο οποίος και συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής (19/6).

Συγχρόνως σε έρευνα που έγινε σε αποθήκη του συλληφθέντα, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταλλικό βαρέλι, δύο μεταλλικά δοχεία και πλαστική συσκευασία, που περιείχαν συνολικά 5 κιλά και 680 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
Επιπλέον, τόσο στους ανωτέρω χώρους, όσο και σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του συλληφθέντα, βρέθηκαν και ομοίως κατασχέθηκαν καλλιεργητικά εργαλεία (φτυάρι, σκαλιστήρι και λάστιχο ύδρευσης), ζυγαριά ακριβείας (με δυνατότητα ζύγισης έως και -15- κιλών), το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ και πληθώρα νάιλον συσκευασιών, πρόσφορων για την συσκευασία των ναρκωτικών.

Τέλος, κατασχέθηκαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και δίκυκλη μοτοσικλέτα του συλληφθέντα, ως μέσα διακίνησης των ναρκωτικών. 

Με τη δικογραφία να περιλαμβάνει τις κατηγορίες της καλλιέργειας δενδρυλλίων και της κατοχής κάνναβης, οδηγήθηκε το απόγευμα της ίδιας μέρας στον Εισαγγελέα, που τον παρέπεμψε στην τακτική Ανακρίτρια.

Μέσω του συνηγόρου του Δημήτρη Κρούπη ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί για τις κακουργηματικές πράξεις που του αποδίδονται, την Τρίτη 23 Ιουνίου το πρωί.

Για την υπόθεση δήλωσε σχετικά στο LamiaReport ο κ. Κρούπης: «Πρόκειται για μια ιδιαίτερη περίπτωση εξαρτημένου χρήστη ναρκωτικών από πολλά χρόνια. Όπως μαρτυρά και η ερασιτεχνική καλλιέργεια που διατηρούσε, ήθελε να χρησιμοποιήσει την όποια ποσότητα θα προέκυπτε για δική του αποκλειστικά χρήση. Αυτό θα καταθέσουμε και στην κα Ανακρίτρια με στοιχεία που θα αποδεικνύουν και την εξάρτηση του εντολέα μου από τα ναρκωτικά».

Δείτε φωτογραφίες από την "καλλιέργεια" του 53χρονου, την οποία προστάτευε με φυσική βλάστηση και αυτοσχέδια δίχτυα, που παρείχαν κάλυψη - απόκρυψη:

Τα υπόλοιπα κατασχεθέντα:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση