Λαμία: Ισόβια στον δολοφόνο του 35χρονου εργολάβου

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020 07:42 Λαμία: Ισόβια στον δολοφόνο του 35χρονου εργολάβου

Είχε διαφύγει της σύλληψης για 10 και πλέον χρόνια -Έστω και με καθυστέρηση τιμωρήθηκε ο "ιθύνων νους" της δολοφονίας που είχε γίνει πριν από 11 χρόνια στη Λιβαδειά.

Αναβίωσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λαμίας μετά από 11 χρόνια, η στυγερή δολοφονία 35χρονου Αλβανού εργολάβου που είχε διαπραχθεί από ομοεθνείς του στις 6 Ιουλίου 2009 στη Λιβαδειά.

Ο ένας εκ των έξι κατηγορουμένων που φέρεται να ήταν κι αυτός που έδωσε το θανατηφόρο χτύπημα στο θύμα, καταζητούνταν για 10 και πλέον χρόνια, καθώς εντοπίστηκε μόλις τα περασμένα Χριστούγεννα στα Σκόπια και συνελήφθη από τις Διεθνείς Αρχές.

Έστω και αργά ο «ιθύνων νους» σύμφωνα με την Εισαγγελέα της έδρας και προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας, Αγορής Παπακώστα, τιμωρήθηκε για τη δολοφονική επίθεση στον 35χρονο και έναν ακόμη ομοεθνή του που επέβαινε στο ίδιο αμάξι, με ποινή ισόβια κάθειρξης για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και με οκτώ (8) χρόνια για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία για τον βαρύτατο τραυματισμό του έτερου ομοεθνή του. (Οι κατηγορίες της οπλοφορίας και οπλοχρησίας είχαν παραγραφεί).

Νωρίτερα η κα Παπακώστα ήταν καταπέλτης ζητώντας από το Δικαστήριο να καταδικάσει τον κατηγορούμενο για προσχεδιασμένο επαχθές έγκλημα δια ασήμαντη αφορμή και σε βάρος ομοεθνή του.

Προκλητικός ο κατηγορούμενος

Πάντως ακόμη και σήμερα ο δράστης αρνούνταν ότι ήταν αυτός που έδωσε τα θανατηφόρα χτυπήματα στον 35χρονο, χωρίς όμως να δείχνει συγκεκριμένα κάποιον άλλον και απαντώντας σε αυτούς που τον αποκαλούσαν δολοφόνο τόλμησε να ξεστομίσει ότι «κάποια μέρα όλοι θα λογοδοτήσουν στο Θεό».

Αυτό βέβαια προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των συγγενών του θύματος, που δεν μπορούσαν να δεχτούν τη συγνώμη του για την πράξη του.

Το φονικό είχε γίνει κοντά στην πλατεία της Λιβαδειάς με έξι δράστες να έχουν στήσει ενέδρα στο αυτοκίνητο που επέβαινε ο άτυχος άνδρας και ένας ακόμη φίλος του.

Ακολούθησε άγριο ξύλο εωσότου ο μέχρι πρότινος καταζητούμενος μαχαιρώσει δύο φορές στην κοιλιακή χώρα τον άτυχο 35χρονο. Νωρίτερα βέβαια όλοι μαζί, του είχαν καταφέρει απανωτά δολοφονικά χτυπήματα σε όλο του το σώμα και το κεφάλι με ότι είχαν μαζί τους, καθιστώντας τον ανίκανο να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Μέχρι λιποθυμίας ήταν το ξύλο που είχε φάει επίσης και ο άνθρωπος που ήταν μαζί του στο αυτοκίνητο, τον οποίο και άφησαν σχεδόν αναίσθητο (χρησιμοποίησαν σε βάρος του ακόμη και σιδηρολοστό), μπόρεσε ωστόσο να ακούσει την προτροπή κάποιου εκ των δραστών που είπε «πάμε τελείωσε»! Ο ίδιος δεν παραβρέθηκε στο Δικαστήριο καθώς βρίσκεται πλέον στον Καναδά, η κατάθεσή του πάντως ήταν διαφωτιστική για το ρόλο όσων πήραν μέρος στη δολοφονική επίθεση.

Σημειώνουμε ότι για την υπόθεση αυτή, τρία ακόμη άτομα καταδικάστηκαν σε δεύτερο βαθμό σε 15 χρόνια κάθειρξης, με τον ένα εξ αυτών να παραμένει έως σήμερα στη φυλακή. Άλλα δύο άτομα αθωώθηκαν στο Εφετείο, ενώ κατηγορίες αντιμετώπιζε αρχικά και έβδομο άτομο που δεν αποδείχθηκε η ενεργή εμπλοκή του στη δολοφονική επίθεση.

Όπως ήταν φυσικό στη δίκη υπήρξε πολύ οργή από μέρους των συγγενών του θύματος και για αυτό η αστυνομία φρόντισε να λάβει δρακόντεια μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή της.

Στο Δικαστήριο παραβρέθηκε τόσο η γυναίκα του θύματος, όσο και η μητέρα, τα αδέλφια και η κόρη του, που με δάκρυα στα μάτια υπέμειναν όλη τη διαδικασία.

Ο καταδικασθείς άσκησε έφεση για να εξεταστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό και μέχρι τότε θα παραμείνει στις Φυλακές Δομοκού.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση