Δεν υπάρχει «άγρια επίθεση» πιτ μπουλ στην Εύβοια

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020 09:00 Δεν υπάρχει «άγρια επίθεση» πιτ μπουλ στην Εύβοια

Ποια είναι τα πραγματικά γεγονότα σύμφωνα με την αστυνομία και τον Κτηνίατρο που περιέθαλψε το τραυματισμένο... σκυλί!

Το γύρο του διαδικτύου έκανε είδηση σχετικά με «άγρια επίθεση πιτ μπουλ στα Ψαχνά Ευβοίας με θύμα έναν άτυχο άνδρα που κυριολεκτικά τον κατασπάραξε το μανιασμένο ζωντανό την ώρα που κοιμόταν». Μάλιστα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι «ο άτυχος άνδρας μετά την άγρια επίθεση νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και δίνει μάχη για τη ζωή του!!!!»

Το ρεπορτάζ λέει ότι το πιτ μπουλ επιτέθηκε στο σκύλο του γείτονα. Ο ιδιοκτήτης στην προσπάθειά του να τον προστατέψει υπήρξε η πληροφορία ότι δέχτηκε μια δαγκωματιά στο πόδι, ενώ το σκυλί που δέχτηκε την επίθεση μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο της περιοχής όπου το φρόντισαν και τώρα αναρρώνει.

Σύμφωνα με τα επίσημα καταγεγραμμένα στοιχεία, η άγρια επίθεση ήταν αμυχές στα χέρια του γιου του ιδιοκτήτη του σκυλιού που δέχτηκε επίθεση και η ακατάσχετη αιμορραγία ήταν μια επίσκεψη για πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας Ψαχνών που δε διήρκησε παρά λίγη ώρα.

Το περιστατικό επιβεβαιώνει η Αστυνομία, η οποία δεν έχει επίσημη καταγγελία από τον παθόντα, πιθανότατα γιατί υπάρχει καλή γειτονία με τον ιδιοκτήτη του σκύλου και το περιστατικό περιγράφηκε ως ατυχές συμβάν χωρίς ιδιαίτερη σημασία, τόσο για να υπάρξει έγκληση, ακόμη περισσότερο δε για να επέμβει αυτεπάγγελτα η αστυνομία.

Το LamiaReport επικοινώνησε και με τον Κτηνίατρο Κωνσταντίνο Γραμματικόπουλο που διατηρεί το Κτηνιατρικό Κέντρο Ψαχνών, που ήταν ο άνθρωπος που ειδοποιήθηκε να περιθάλψει τον τραυματισμένο σκύλο (ένα ημίαιμο ντόπερμαν). Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Παρασκευής (3/7) ανάμεσα στα δύο σκυλιά. "Την ώρα που παρουσιάζεται ότι ένας άνθρωπος χαροπαλεύει στο Νοσοκομείο, ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν στο κτηνιατρείο μου και αγωνιούσε για την κατάσταση του σκύλου του", μας λέει προβληματισμένος σχετικά με την αξιοπιστία που έχουν κάποιες ειδήσεις που διαβάζουμε στο διαδίκτυο και στη συνέχεια μας περιγράφει τα γεγονότα όπως τα έζησε:

"Από τις 4 μέχρι τις 8 το πρωί χειρουργούσα και έραβα το σκυλί που δέχτηκε την επίθεση. Όλα όσα γράφτηκαν για τραύματα σε λαιμό και για αιμορραγίες ισχύουν, αλλά για το σκυλί. Όχι για άνθρωπο. Τόσο ο άνθρωπος που έχει τον τραυματισμένο σκύλο, όσο και ο ιδιοκτήτης του πιτ μπουλ ήταν έξω από το ιατρείο μου και περίμεναν με αγωνία όλη τη νύχτα για το αποτέλεσμα της επέμβασης. Τραυματισμός υπήρξε, επιπόλαιος  από όσο ξέρω, για τον γιο του ιδιοκτήτη του τραυματισμένου σκύλου, που πάνω στην προσπάθειά του να ξεχωρίσει τα δύο σκυλιά, απέκτησε κάποιες αμυχές. Πήγε στο Κέντρο Υγείας, του συνέστησαν μια αντιβίωση και ήρθε κι εκείνος στο ιατρείο γιατί αγωνιούσε για το σκυλί του".

Ο κ. Γραμματικόπουλος έκανε και μια ανάρτηση στο Facebook σχετικά με το θέμα όπου ενημέρωσε επίσης και για την κατάσταση του σκύλου ο οποίος διέφυγε τον κίνδυνο και αναρρώνει:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση