«Βασίλη μας έκανες υπερήφανους...»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 08:00 «Βασίλη μας έκανες υπερήφανους...»

Τι λένε οι συνάδελφοι του Κελευστή Βασίλη Κοκορέτση για την πράξη του να βουτήξει στη θάλασσα για να σώσει ηλικιωμένο ζευγάρι στην Αρκίτσα…

Έμοιαζε ένα συνηθισμένο πρωινό στο λιμάνι της Αρκίτσας για τον Κελευστή του Λιμενικού Σώματος Βασίλειο Κοκορέτση.

Γύρω στις 09:00’ όμως ένα απρόοπτο συμβάν έθετε σε κίνδυνο τη ζωή δύο συνανθρώπων μας. Το τελευταίο αυτοκίνητο που θα επιβιβαζόταν στο πλοίο της γραμμής, από λάθος χειρισμό ή από κάποια βλάβη, αντί να εισέλθει μέσω του καταπέλτη, έπεσε στη θάλασσα.

Κάποιος μπορεί να πει ότι εκείνη την ώρα, σκέφτεσαι αν οι άνθρωποι είναι καλά, αν μπορούν να βγουν, αν κάποιος από τους άλλους γύρω μπορεί να βοηθήσει. Για τον έμπειρο Κελευστή όμως δεν υπήρχε κάποια δεύτερη σκέψη…

Αμέσως βουτάει στη θάλασσα και αξιολογεί την κατάσταση. Ο οδηγός δείχνει ότι μπορεί να απεγκλωβιστεί, η γυναίκα όμως μένει στο αυτοκίνητο και βουλιάζει μαζί με αυτό. Απεγκλωβίζει τη γυναίκα και στη συνέχεια βοηθάει και τον ηλικιωμένο οδηγό να πιάσει το σωσίβιο και να βγουν όλοι μαζί στην ακτή.

«Δεν έκανα τίποτα άλλο παρά μόνο το καθήκον μου και νομίζω ότι έπραξα ότι θα έκανε οποιοσδήποτε συνάδελφος βρισκόταν στη θέση μου», θα πει λίγο αργότερα αυθόρμητα στο LamiaReport και χωρίς να ενδιαφέρεται καν αν η πράξη του θα μαθευτεί ή αν κάποιοι τον θεωρούν ήρωα.

Και αυτή η αυθεντικότητα της δήλωσης αποκαλύπτει το μέγεθος της ευθύνης και την αξία του λειτουργήματος που επιτελούν όλοι οι συνάδελφοι του στο Σώμα, καθώς κι άλλοι «επαγγελματίες» στο στρατό, στα σώματα ασφαλείας, στην υγεία και αλλού…

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νομού Φθιώτιδας, που υπογράφουν ο Πρόεδρος Γιώργος Γιαταγάνας και ο Αναπληρωτής Γραμματέας Δημήτρης Νικολάου:

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση και έκδηλη ικανοποίηση η Ένωσή μας αισθάνεται την ανάγκη και την υποχρέωση να εκφράσει τα θερμά της συγχαρητήρια στον συνάδελφο Κελευστή Λ.Σ. ΚΟΚΟΡΕΤΣΗ Βασίλειο, για την αυταπάρνηση, τον αλτρουισμό και το υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού και ευθύνης  που επέδειξε το πρωί της Τρίτης 07-07-2020 στο λιμένα Αρκίτσας, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, έπεσε στην θάλασσα. Ο ανωτέρω βαθμοφόρος επιλήφθηκε άμεσα βρέθηκε στη θάλασσα και κολύμβησε στο σημείο πτώσης του οχήματος όπου κατάφερε να απεγκλωβίσει τα δύο άτομα και να τα σώσει από βέβαιο πνιγμό.

Η συμβολή του συναδέλφου μας ήταν καθοριστική και άμεση, πράγμα που αναδεικνύει την ευσυνειδησία, την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητα των στελεχών του Λιμενικού Σώματος.  Είναι μια πράξη που τιμά τον ίδιο, και γεμίζει υπερηφάνεια όλους εμάς που έχουμε ένα συνάδελφο με το ήθος και το χαρακτήρα του Βασίλη, τον οποίο συγχαίρουμε.

Η Ένωσή μας σε ιδιαίτερη εκδήλωση θα τιμήσει τα μέλη της που αψηφώντας τον κίνδυνο έσωσαν τις ζωές συνανθρώπων μας που κινδύνευαν στη θάλασσα.»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση