«Άνανδρη επίθεση κατά του πρώην Αρχιφύλακα των Φυλακών Δομοκού»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 08:03 «Άνανδρη επίθεση κατά του πρώην Αρχιφύλακα των Φυλακών Δομοκού»

«Για το Υπουργείο είμαστε αναλώσιμοι…», λένε οι συνάδελφοι του πρώην Αρχιφύλακα στις φυλακές Δομοκού.

Μία σοβαρή ανακοίνωση - καταγγελία δημοσιοποίησε η Ένωση Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Φυλακών Δομοκού, με αφορμή τον πυρπολισμό του αυτοκινήτου το πρώην Αρχιφύλακα των Φυλακών Γιώργου Γκίζα στην πυλωτή του σπιτιού του στη Λαμία.

Όπως περιγράφουν κάποιους ενοχλεί που κάνουν καλά τη δουλειά τους και ως... "ανταμοιβή" των υπηρεσιών τους εισπράττουν απειλές που δυστυχώς κάποιες εξ αυτών πραγματοποιούνται.

Ειδικά στην περίπτωση των Φυλακών Δομοκού, που υπάρχει πάντα νωπή στις μνήμες μας η άνανδρη δολοφονική επίθεση και εκτέλεση του πρώην Αρχιφύλακα Σεραφείμ Γκαλιμάνη, το νέο συμβάν θα έπρεπε να είχε προβληματίσει σοβαρά τις Αρχές.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ένωσης που υπογράφουν ο Πρόεδρος της Βασίλειος Γκουτόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Ευάγγελος Μπαλατσούκας:

«Για μια ακόμη φορά ανακαλύψαμε  πόσο απροστάτευτος είναι ο κλάδος μας και εμείς οι ίδιοι, όπως επίσης πόσο αναλώσιμοι είμαστε στα μάτια του υπουργείου μας, ανεξάρτητα από ποιο κόμμα κυβερνάει.

Ένα ακόμη χτύπημα κατά σωφρονιστικού υπάλληλου, ένα ακόμη χτύπημα του Κ.Κ. Δομοκού. Έχει γίνει παράδοση τα τελευταία χρόνια, να χτυπάνε τους Αρχ/κες του καταστήματος μας (έστω και πρώην). Αυτή τη φορά δεν υπήρξανε θύματα, δεν υπήρξανε σωματικές βλάβες παρά μόνο ψυχολογικές και υλικές, μετά από πυρπόληση του αυτοκινήτου του πρώην αρχιφύλακα του καταστήματος μας.

Φαίνεται πως κάποιους τους ενοχλεί όταν κάνουμε σωστά την δουλειά μας και όταν είμαστε καθαροί και δεν λερώνουμε τα χέρια μας. Οταν όμως μένεις στο έλεος τους Θεού να διοικείς φυλακές παρατημένες, φυλακές που με το ζόρι βγαίνει ένα αξιοπρεπές συσσίτιο, φυλακές που οι κρατούμενοι είναι στιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον ξεπερνώντας κατά πολύ την νόμιμη χωρητικότητα, φυλακές που δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τα βασικά σε άπορους κρατούμενους και μέσα σε όλα αυτά να πρέπει να αντισταθείς και να διαχειριστείς τις “πιέσεις” δύσκολων και μη διαχειρίσιμων κρατουμένων, τότε συμβαίνουν περιστατικά όπως το χθεσινοβραδινό και ως επί το πλείστον συμβαίνουν σε αυτούς που δεν ευθύνονται για όλα τα παραπάνω.

Δεν γνωρίζουμε τι ακόμη πρέπει να συμβεί για να καταλάβουν οι “διοικούντες” πως ο κόμπος έφτασε στο χτένι και πως πρέπει να δώσουν την απαραίτητη βαρύτητα σε όσα τους αναφέρουμε εδώ και χρόνια.

Φτάνει ως εδώ, κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε ο σάκος του μποξ και να πληρώνουμε τα λάθη άλλων, πρέπει επιτέλους ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του

Προσαρμοσμένη αναζήτηση