Λαμία: Εργαζόμενη, Φοιτήτρια και αριστούχος στις Πανελλαδικές

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 25 Ιουλίου 2020 08:27 Λαμία: Εργαζόμενη, Φοιτήτρια και αριστούχος στις Πανελλαδικές

Έπιασε 18.745 μόρια και το μεγάλο της όνειρο είναι η ιατρική…

Το όνομά της είναι Δήμητρα Σκέντζου και είναι 23 ετών.

Η δίψα της για μάθηση και η αγάπη της για τις ιατρικές επιστήμες, την έφεραν πίσω στα θρανία και στο 2ο ΕΠΑΛ Λαμίας, ενώ παράλληλα εργαζόταν.

Ακολούθησε τον Τομέα Υγείας και Πρόνοιας από όπου αποφοίτησε με Άριστα, έθεσε όμως υψηλότερους στόχους και έδωσε για πρώτη φορά Πανελλαδικές Εξετάσεις το 2019, καταφέρνοντας με τις υψηλές επιδόσεις της να πιάσει 17.465 μόρια και να περάσει στη Σχολή Βιοϊατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Για την όμορφη και ακούραστη Δήμητρα όμως αυτό δεν ήταν αρκετό. Το όνειρό της είναι να γίνει γιατρός, για αυτό αν και παρακολούθησε με επιτυχία το πρώτο έτος στο Πανεπιστήμιο, επέστρεψε και πάλι για να δώσει εξετάσεις. Παράλληλα συνέχισε να εργάζεται βοηθώντας αυτή τη φορά τη μητέρα της που διατηρεί επιχείρηση με συνεργείο καθαρισμού.

Ως εργαζόμενη, φοιτήτρια, αλλά και μαθήτρια με πολλές ώρες διάβασμα, η Δήμητρα έκανε και πάλι το θαύμα της κι αυτή τη φορά «απογειώθηκε» στα 18.745 μόρια έχοντας πιάσει, στην Υγιεινή 20, στην Ανατομία 19.8, στα Μαθηματικά 17.9, ενώ στην Έκθεση έγραψε 14.2!

Γνωρίζει ότι ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, η ίδια ωστόσο δε θα σταματήσει να προσπαθεί για όσα επιθυμεί να κατακτήσει. Και η συμβουλή της για τα άλλα παιδιά, όπως λέει στο LamiaReport: «να θέτουν στόχους στη ζωή τους και να μη παραδίδουν τα όπλα με την πρώτη αποτυχία!!».

Δήμητρα αυτή η συμβουλή ταιριάζει, πίστεψε μας, και σε μεγαλύτερους ανθρώπους.

Συγχαρητήρια και ευχόμαστε όσους στόχους βάζεις να τους πετυχαίνεις πάντα…

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση