Έρχεται καύσωνας - Πότε θα χτυπήσει κόκκινο ο υδράργυρος

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 26 Ιουλίου 2020 08:16 Έρχεται καύσωνας - Πότε θα χτυπήσει κόκκινο ο υδράργυρος

Με "καυτή" εβδομάδα και στη Φθιώτιδα μας αποχαιρετά ο Ιούλιος.

Ειδικά προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας ο υδράργυρος θα χτυπήσει κόκκινο, αφού κατά τόπους θα φτάσει τους 39 - 40 βαθμούς Κελσίου. Δείτε πιο αναλυτικά τον καιρό των επόμενων ημερών σύμφωνα τα τελευταία προγνωστικά του συνεργάτη μας Κώστα Λούτα.

Ο καιρός στην Ελλάδα
Ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα Βαλκάνια με τις χαμηλότερες πιέσεις στην ανατολική Μεσόγειο θα έχει ως αποτέλεσμα τη διατήρηση του μελτεμιού στη χώρα μας, το οποίο ωστόσο το Σαββατοκύριακο θα εξασθενήσει και δε θα ξεπεράσει τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Το Σαββατοκύριακο στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατεί ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο φτάνοντας στα ηπειρωτικά τοπικά τους 37-38 βαθμούς.

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού τη Δευτέρα με τοπικές μπόρες το μεσημέρι-απόγευμα στα ορεινά της Μακεδονίας και Θεσσαλίας και σχεδόν αίθριο καιρό στην υπόλοιπη χώρα. Το μελτέμι θα ενισχυθεί λίγο φτάνοντας στο Αιγαίο τοπικά τα 7 μποφόρ.

Την Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο το μεσημέρι-απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Το μελτέμι στο Αιγαίο θα φτάνει τα 6-7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Σύμφωνα και με τελευταία προγνωστικά δεδομένα, στα τέλη του μήνα, δηλαδή από την ερχόμενη Τετάρτη και έπειτα (29 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου) αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας στα επίπεδα καύσωνα με τον υδράργυρο να "φλερτάρει" κατά τόπους ακόμη και με 40άρια.

Ο καιρός στη Φθιώτιδα
Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός στο νόμο μέχρι το τέλος του μήνα, με ασθενείς γενικά ανέμους και καθόλου βροχές.  Ωστόσο, το Σάββατο είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες στα ορεινά το μεσημέρι-απόγευμα. 

Το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34-35 βαθμούς, ενώ από τη Δευτέρα και έπειτα θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο. Έτσι, από την ερχόμενη Τετάρτη (29 Ιουλίου) και μέχρι το τέλος του μήνα θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει, με μια πρώτη εκτίμηση, στους 37-39 βαθμούς.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση