Λαμία: Στην τελική ευθεία η πολύκροτη δίκη για το θάνατο του Κώστα Βεράκη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020 08:18 Λαμία: Στην τελική ευθεία η πολύκροτη δίκη για το θάνατο του Κώστα Βεράκη

Δολοφονία ή τραγικό δυστύχημα; Απάντηση στο βασανιστικό αυτό ερώτημα θα δώσει η απόφαση του Δικαστηρίου τα επόμενα 24ωρα, αφού η δίκη με κατηγορούμενο τον Λαμιώτη γιατρό φτάνει στο τέλος της.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Λαμίας τον Δεκέμβριο του 2014, όταν ο 39χρονος Κώστας Βεράκης πατέρας ενός παιδιού, έπεφτε νεκρός από σφαίρα όπλου που ανήκε σε Λαμιώτη γιατρό, ο οποίος πήγε για να αφήσει το όπλο στο κατάστημα του θύματος. Όπως είχε υποστηρίξει τότε ο κατηγορούμενος την ώρα της παράδοσης του όπλου έγινε το κακό.

Η κατηγορία αρχικά ήταν για δολοφονία από εγκληματική αμέλεια, όμως στην πορεία μετά από χρόνια η κατηγορία μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Η δίκη ξεκίνησε τον Ιανουάριο στο Καρπενήσι, όπου στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Ευρυτανίας, μέσα από εντάσεις και αντεγκλήσεις ξεδιπλώθηκαν όλες εκείνες οι συγκλονιστικές λεπτομέρειες του τραγικού συμβάντος.

Ο κατηγορούμενος Λαμιώτης γιατρός στην πολύωρη απολογία του, απέδωσε το θάνατο του 39χρονου επιχειρηματία στην κακιά στιγμή, ενώ μεταξύ άλλων είπε ότι μαζί με τον χαμό του φίλου του, χάθηκε και η δική του οικογένεια.

Από την πλευρά της η οικογένεια του αδικοχαμένου Κώστα Βεράκη υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται για ατύχημα, αλλά για δολοφονία. Το ίδιο υποστηρίζουν και οι συνήγοροι της οικογένειας Γιώργος Ντελής και Νάντια Γώγουλου.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον συνήγορο υπεράσπισης του Λαμιώτη γιατρού, γνωστό ποινικολόγο Γιώργο Δούμα, δεν θέλησε να κάνει οποιαδηποτε δήλωση, λέγοντας ότι «Τώρα είναι η ώρα της δικαιοσύνης».

Η δίκη συνεχίζεται σήμερα Τρίτη με την πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας κ. Αλεξάνδρας Ανδρέου και θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής και εν συνέχεια της υπεράσπισης του κατηγορούμενου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση