Δύο άτομα από δάγκωμα οχιάς στο Νοσοκομείο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 08:25 Δύο άτομα από δάγκωμα οχιάς στο Νοσοκομείο Λαμίας

Κινδύνεψε 57χρονος από το δηλητήριο του ερπετού…

Στο Νοσοκομείο Λαμίας κατέληξαν μία γυναίκα 55 ετών και ένας άνδρας 57 ετών, μετά από δάγκωμα φιδιού σε χωριό της Αταλάντης και στην Ιστιαία, αντίστοιχα.

Επρόκειτο για δάγκωμα οχιάς και στις δύο περιπτώσεις, με τους ανθρώπους να καταφεύγουν για ιατρική φροντίδα στο Νοσοκομείο της Φθιωτικής πρωτεύουσας και να μένουν το βράδυ της Τετάρτης (5/8) για παρακολούθηση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Μάλιστα στην περίπτωση του 57χρονου χρειάστηκε επιπλέον δόση αντιοφικού ορού για να αντιμετωπιστεί το δηλητήριο του ερπετού, που του κατάφερε δάγκωμα στο άνω μέρος από το δάχτυλο του χεριού του. Ευτυχώς παρά τον κίνδυνο που διέτρεξε η υγεία του αντιμετωπίστηκε επιτυχώς, ωστόσο θα παραμείνει ένα ακόμη 24ωρο στη ΜΕΘ εωσότου υποχωρήσει το οίδημα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport ο άτυχος άνδρας που έχει Αλβανική υπηκοότητα, καθάριζε κάποιον εξωτερικό χώρο στο σπίτι του στην Ιστιαία όπου υπήρχε υγρασία και εκεί φαίνεται ότι είχε φωλιάσει η οχιά.

Και στην περίπτωση της γυναίκας η οχιά βρισκόταν στον περιβάλλοντα χώρο του σπιτιού της που βρίσκεται σε χωριό έξω από την Αταλάντη. Ο σύζυγός της κατάφερε να σκοτώσει το φίδι, που πρόλαβε όμως να τη δαγκώσει. Η γυναίκα εισήχθη το μεσημέρι στο Νοσοκομείο Λαμίας έχοντας το σημάδι από το δάγκωμα στο χέρι της, ωστόσο αντέδρασε πολύ γρήγορα στον αντιοφικό ορό και την επομένη αναχώρησε για το σπίτι της.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση