Λύση για την ταφή άπορης γυναίκας έδωσε ο Δήμος Λαμιέων

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2020 08:28 Λύση για την ταφή άπορης γυναίκας έδωσε ο Δήμος Λαμιέων

Για μία εβδομάδα η σορός 47χρονης έγινε μπαλάκι μεταξύ των ιατροδικαστικών υπηρεσιών της Αττικής, αφού δεν διενεργούνται νεκροψίες - νεκροτομές από την ιατροδικαστική της Λαμίας.

Λύση για να αναπαυθεί η ψυχή μιας άπορης συμπολίτισσάς μας, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή την Τρίτη 25 Αυγούστου 2020, έδωσε ο Δήμος Λαμιέων.

Πρόκειται για μία 47χρονη μητέρα ενός ανήλικου παιδιού που, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, έφυγε από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου μέσα στο σπίτι της σε περιοχή του κέντρου της Λαμίας.

Από κει και ύστερα ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου εωσότου η γυναίκα οδηγηθεί στην τελευταία της κατοικία, καθώς δεν υπήρχε κανένας συγγενής που θα αναλάμβανε τα έξοδα της κηδείας, αλλά και πριν από αυτά, τη μεταφορά της σε Γουδί ή Πειραιά για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Βλέπετε η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας εξακολουθεί να μη διενεργεί τις παραπάνω πράξεις, διότι είναι κενή η θέση ένος υπαλλήλου ΥΕ Νεκροτόμου εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ενώ για μία περίοδο που είχαμε νεκροτόμο δεν είχαμε air-condition στην υπηρεσία!

Την κατάντια βέβαια αυτή, να παρακολουθούμε τη σορό ενός νέου ανθρώπου να γίνεται μπαλάκι μεταξύ των ιατροδικαστικών υπηρεσιών άλλων περιφερειών - που δεν έχουν καμία όρεξη να αναλαμβάνουν τη δουλειά άλλων - είναι κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει πρωτίστως όσους βρίσκονται ή έχουν περάσει από θέση εξουσίας και απλά ήταν στο ίδιο έργο θεατές.

Τελικά ο Δήμος Λαμιέων σε συνεργασία με το Γραφείο Τελετών «Μπαρτσώκα» και μία απλή πολίτη που προσφέρθηκε να βάλει τα πρόσθετα έξοδα από την μη διεξαγωγή της ιατροδικαστικής πράξης στη Λαμία, έδωσαν λύση ώστε η άτυχη γυναίκα να ταφεί με αξιοπρεπή τρόπο στο Κοιμητήριο της Ξηριώτισσας.

Για το θέμα ενδιαφέρθηκαν προσωπικά ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τα Δημοτικά Κοιμητήρια Κώστας Κερπινιώτης που ξεπέρασαν και τα γραφειοκρατικά της υπόθεσης, μέχρι να φτάσουμε στην εξόδιο ακολουθία τη Δευτέρα 31 Αυγούστου…

Προσαρμοσμένη αναζήτηση