Με ελικόπτερο super puma ολοκληρώθηκε η διάσωση άνδρα στο Ξηροβούνι - BINTEO

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 06 Σεπτεμβρίου 2020 18:22 Με ελικόπτερο super puma ολοκληρώθηκε η διάσωση άνδρα στο Ξηροβούνι - BINTEO (φωτογραφία αρχείου)

Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής σε δύσβατο σημείο…

Σοβαρά τραυματισμένος στο ένα του πόδι εντοπίστηκε λίγο πριν τις 4:00'  το απόγευμα της Κυριακής (6/9) από τους Πυροσβέστες της ΠΥ Χαλκίδας και της Ορειβατικής ομάδας της 7ης ΕΜΑΚ, ένας 39χρονος από τη Χαλκίδα που είχε πάει με φίλο του για εκδρομή στο Ξηροβούνι Ευβοίας.

Για τη μεταφορά του σε ασφαλές σημείο επιστρατεύτηκε ελικόπτερο super puma της πυροσβεστικής, καθώς η πτώση του άνδρα έγινε σε απόκρημνο σημείο σχεδόν 3,5 χιλιόμετρα μακριά από το δρόμο!

Λίγο μετά τις 6:00' το απόγευμα ο άνδρας επιβιβάστηκε με ασφάλεια στο ελικόπτερο με προορισμό το γήπεδο των Ψαχνών κι από κει με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας

Σε κατάσταση σοκ ήταν και ο συνοδοιπόρος φίλος του που ειδοποίησε τις αρχές γύρω στις 10:30’ το πρωί.

Στο σημείο ενήργησαν δύο (2) πυροσβέστες από το ελικόπτερο, ακόμη δέκα (10) πυροσβέστες από τη Χαλκίδα και οκτώ (8) άτομα από την Ορειβατικη Ομάδα Έρευνας και διάσωσης από την 7η ΕΜΑΚ, με επικεφαλής τον Διοικητή της Αντιπύραρχο Χρήστο Πλουμάκη. Την όλη επιχείρηση συντόνισε ο Διοικητής ΔΙΠΥΝ Εύβοιας Πύραρχος Σίμος Αποστόλου.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε η αστυνομία, καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση