Στις πληγείσες περιοχές των Δήμων Λαμιέων και Μακρακώμης ο Φάνης Σπανός (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 23:20 Στις πληγείσες περιοχές των Δήμων Λαμιέων και Μακρακώμης ο Φάνης Σπανός (ΦΩΤΟ)

Στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο στους Δήμους Λαμιέων και Μακρακώμης βρέθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός.

Οι ζημιές που έγιναν σε υποδομές, αλλά και σε σπίτια, θα αποτελέσουν προτεραιότητα για την Περιφερειακή Αρχή που ζήτησε άμεσα την καταγραφή τους.

Ο Κ. Σπανός σε ανάρτησή του σημείωσε: «Λιανοκλάδι, Καστρί, Λουτρά Υπάτης και άλλες περιοχές έχουν δεχτεί πολύ μεγάλη βροχόπτωση. Οι δυνάμεις μας είναι όλες έξω και μαζί με τους Δήμους υποστηρίζουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Επειδή το φαινόμενο συνεχίζεται, προσέχουμε πολύ».

Παρακάτω δείτε φωτογραφίες είναι από την επιθεώρηση του κ. Σπανού στο Δήμο Μακρακώμης παρουσία του Δημάρχου Γιώργου Χαντζή που μαζί με τους Αντιδημάρχους γύρισε όλα τα σημεία του Δήμου που αντιμετώπισαν προβλήματα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο κ. Χαντζής ζήτησε από τον Περιφερειάρχη τα χωριά, Τρίλοφο, Αρχάνι, Γραμμένη, Καστρί, Παλιούρι να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Επαναλαμβάνουμε τις συμβουλές του Περιφερειάρχη προς τους πολίτες:

- Αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις.

- Για κανένα λόγο δε διασχίζουμε ρέματα.

- Όπου έχουμε κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων σε οικισμούς, μεταφερόμαστε εγκαίρως στους άνω ορόφους.

- Όπου έχουμε ευπαθείς ομάδες, κατάκοιτους, ηλικιωμένους κλπ, καλούμε εγκαίρως τις τοπικές αρχές (Κοινότητα - Δήμο - Περιφέρεια) να μεριμνήσουν για την απομάκρυνσή τους.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση