Νέος «Διοικητής» στο Νοσοκομείο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020 08:05 Νέος «Διοικητής» στο Νοσοκομείο Λαμίας

Με απόφαση του υπουργού και υφυπουργού Υγείας, διορίστηκε ως Αναπληρωτής Διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας ο Βιολόγος Γεώργιος Καραβάνας από τη Λάρισα, με την ταυτόχρονη λήξη της θητείας του Ανδρέα Κολοκυθά.

Με την από 28/9 απόφαση που επικυρώθηκε με τη δημοσίευσή της σε ΦΕΚ τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, ουσιαστικά το Νοσοκομείο Λαμίας έχει μόνο Αναπληρωτή Διοικητή, ο οποίος υποχρεωτικά και για όσο διάστημα χρειαστεί, θα εκτελεί και χρέη Διοικητή.

Ο απερχόμενος Αναπληρωτής Διοικητής με ΦΕΚ είχε και την ιδιότητα του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, που αν και τελεί υπό παραίτηση, όλο αυτό το διάστημα είχε τη δυνατότητα να περνά θέματα που σε διαφορετική περίπτωση δε θα μπορούσαν να περάσουν (το τελευταίο έγινε τέλος Σεπτεμβρίου).

Με λίγα λόγια, μπορεί από 28 Σεπτεμβρίου το Νοσοκομείο Λαμίας να έχει νέο Αναπληρωτή Διοικητή, δεν έχει όμως Διοικητή και πολύ περισσότερο ΔΣ.

«Σφάζονται» για τον Διοικητή

Είναι ανησυχητικό ότι μετά από ένα και πλέον χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ και επιπλέον, 8 μήνες από την παραίτηση του προηγούμενου Διοικητή και το Υπουργείο δεν έχει καταλήξει στο όνομα του αντικαταστάτη του. Κρίνοντας ότι χρειάστηκε τόσος καιρός για να προκρίνουν ένα γαλάζιο στέλεχος από άλλο νομό για τη θέση του Υποδιοικητή, μας δημιουργεί ερωτήματα και προβληματισμό για το «σφάξιμο» που γίνεται για την επιλογή του Διοικητή.  

Προφανώς και το υπουργείο δεν έχει άλλα περιθώρια να δείξει την ίδια δυστοκία επιλογής στο όνομα του ανθρώπου που θα αναλάβει τη Διοίκηση, ούτε βέβαια και για τη σύσταση του νέου ΔΣ.

Το όνομα του 49χρονου Γιώργου Καραβάνα είναι γνωστό από την προσπάθειά του να εκλεγεί βουλευτής του νομού Λαρίσης στις τελευταίες εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία. Το βιογραφικό του όπως περιγράφεται στο ΦΕΚ, περιλαμβάνει πτυχίο “OKLEVEL” Βιολογίας στη Μοριακή Βιολογία και Ανοσολογία του Πανεπιστημίου «ΕΟΤΒΟΣ ΛΟΡΑΝΤ» της Βουδαπέστης (Ουγγαρία) και διδακτορικό στις Βασικές Ιατρικές Επιστήμες του Πανεπιστημίου Πατρών. Όσο ικανός και να είναι όμως, στο Νοσοκομείο Λαμίας λογικό είναι να μην γνωρίζει ούτε που είναι η πόρτα για τους ασθενείς covid-19!

Έτσι αυθόρμητα γεννιούνται ερωτήματα για το αν θα ήταν θεμιτό, με τρεις διαφορετικές, διαδοχικές αποφάσεις την ίδια ημερομηνία ή την επομένη, να είχαμε Διοικητή, Αναπληρωτή και ΔΣ, ώστε το Νοσοκομείο να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του, αφού διανύουμε μια περίοδο ισχυρής δοκιμασίας ολόκληρου του συστήματος υγείας.

Επιπλέον το Νοσοκομείο Λαμίας έχει περάσει από πολύ δύσκολες περιόδους σημαντικής εσωστρέφειας και καταστροφικών επιλογών και καθυστερήσεων και τα όσα (λίγα ή αρκετά) σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα δε θα ήθελε κανένας να τα δει να χάνονται στο βωμό των κομματικών αντιπαραθέσεων και τοποθετήσεων.

Ίδωμεν…

Προσαρμοσμένη αναζήτηση