Λαμία: Αναβολή στη δίκη του δικηγόρου που βίαζε την 7χρονη εγγονή του

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 08:12 Λαμία: Αναβολή στη δίκη του δικηγόρου που βίαζε την 7χρονη εγγονή του

Ο 71χρονος ζήτησε να αποφυλακιστεί μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό…

Αναβλήθηκε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας η δίκη του 71χρονου - σήμερα - δικηγόρου που τον Μάιο του 2018 είχε συλληφθεί και στη συνέχεια καταδικασθεί για το βιασμό κατ’ εξακολούθηση και την κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος της 7χρονης εγγονής του και του 9χρονου αδελφού της.

Πρωτόδικα, ο Λαμιώτης δικηγόρος είχε καταδικασθεί από το ΜΟΔ Άμφισσας, για τις ανωτέρω κακουργηματικές πράξεις, με 29 χρόνια κάθειρξης.

Η υπόθεση αναβλήθηκε εξαιτίας της απουσίας της βασικής μάρτυρας κατηγορίας, της εκπαιδευτικού που είχε αποκαλύψει την υπόθεση παρατηρώντας ύποπτη συμπεριφορά στα παιδάκια στα οποία πρόσφερε μαθησιακή υποστήριξη.

Η νέα ημερομηνία εκδίκασης θα ορισθεί με απόφαση του Εισαγγελέα Εφετών Λαμίας.

Μέχρι τη νέα ημερομηνία εκδίκασης σε δεύτερο βαθμό, κατατέθηκε από την υπεράσπιση αίτημα για αναστολή εκτέλεσης της ποινής, το οποίο και απορρίφθηκε από το Δικαστήριο. Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και τον περασμένο Φεβρουάριο όταν και πάλι είχε κατατεθεί αίτημα για να δοθεί ανασταλτική δύναμη στην έφεσή του, καθώς και πάλι είχε απορριφθεί.

Στο άκουσμα μάλιστα της απορριπτικής απόφασης του Δικαστηρίου ο 71χρονος δικηγόρος που όλο αυτόν τον καιρό δηλώνει αθώος, ακούστηκε να λέει «τι θα κερδίσει το δικαστήριο και η δικαιοσύνη, αν παραμείνω κρατούμενος πέντε μήνες ακόμη στη φυλακή».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση