Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Αρχίζει να «φορτώνει» το Νοσοκομείο από κρούσματα κορωνοϊού

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020 08:55 Λαμία: Αρχίζει να «φορτώνει» το Νοσοκομείο από κρούσματα κορωνοϊού

Εννέα οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ covid-19 και πέτρινο κτίριο…

Η γεωμετρική αύξηση των κρουσμάτων covid-19 στη Λαμία και τη Φθιώτιδα, είχε ως αποτέλεσμα τα τελευταία 24ωρα το Νοσοκομείο Λαμίας να γεμίσει από ασθενείς.

Μέσα σε λίγες ώρες οι νοσηλευόμενοι ασθενείς σε ΜΕΘ covid-19 και πέτρινο κτίριο, έφθασαν τους εννέα (9), με τα αποτελέσματα των ιχνηλατήσεων, αλλά και τα νέα περιστατικά που αποκαλύπτονται να μην αφήνουν πολλά περιθώρια για αισιοδοξία.

Μόνη αχτίδα ίσως για χαμόγελα, το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού έχει κατανοήσει πλέον την αναγκαιότητα της λήψης των προσωπικών μέτρων αυτοπροστασίας που είναι ικανά να μειώσουν τη διασπορά. Δυστυχώς όμως δε βλέπουμε την αναγκαία υποστήριξη από τα μέτρα που ανακοινώνονται τα οποία πολλές φορές αλληλοαναιρούνται, αλλά και από την αμεσότητα αντιμετώπισης περιστατικών μακριά από το λεκανοπέδιο της Αττικής.

Μόνο την Τετάρτη και μετά από τρεις ημέρες χωρίς επίσημο καταγεγραμμένο κρούσμα από τον ΕΟΔΥ, η Φθιώτιδα παρουσιαζόταν μόλις με ένα νέο κρούσμα (και μάλιστα του φοιτητή που έλκει την καταγωγή του από την Ξάνθη), τη στιγμή που αποκαλύπτονταν 11! Μάλιστα μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαν ήδη καταγραφεί από τον Οργανισμό τουλάχιστον έξι κρούσματα.

Γεγονός είναι ότι στο πέτρινο κτίριο του Νοσοκομείου Λαμίας νοσηλεύονται εφτά (7) άτομα, καθώς προστέθηκαν άλλοι τρεις (3) ασθενείς.

Τελευταία περιστατικά που έγιναν γνωστά το μεσημέρι της Πέμπτης (15/10) ένα ηλικιωμένο ζευγάρι 82 και 73 ετών με καταγωγή από Μώλο και Λαμία. Επίσης από το βράδυ νοσηλεύεται μία 81χρονη αιμοκαθαιρόμενη.

Στο πέτρινο κτίριο, δυναμικότητας 17 κλινών, εξακολουθούν επίσης να νοσηλεύονται ο 66χρονος Λαμιώτης, η 82χρονη από τη δυτική Φθιώτιδα, η 88χρονη από τη Βοιωτία και μία ακόμη 79χρονη Λαμιώτισσα.

Η τελευταία είχε προσέλθει στο Νοσοκομείο Λαμίας το πρωί της Τετάρτης μετά από τον 19χρονο φοιτητή και τον 30χρονο εργαζόμενο σε σούπερ μάρκετ. Μέχρι το βράδυ είχαν γίνει γνωστά τα τέσσερα θετικά κρούσματα αστυνομικών, επαφών του 39χρονου από τη Διμοιρία Υποστηρίξεως της ΔΑ Φθιώτιδας που συμμετείχαν στα μέτρα της Δίκης της Χρυσής Αυγής και τρία κρούσματα από το χωριό Παναγίτσα του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας.

Υπενθυμίζουμε ότι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας covid-19 του Νοσοκομείου Λαμίας, νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ένας 65χρονος Λαμιώτης και ένας 75χρονος από τη δυτική Φθιώτιδα. Η δυναμικότητα της νεοσύστατης ΜΕΘ Κορωνοίού είναι 6 κλίνες.

Σημειώνουμε ότι όσοι από τους παραπάνω ασθενείς δεν νοσηλεύονται στο ΓΝ Λαμίας, έχουν τεθεί σε 14ημερη κατ’ οίκον καραντίνα.

Παρ’ όλα αυτά η ανησυχία είναι δεδομένη κυρίως στην πόλη της Φθιώτιδας από τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα. Η μεγαλύτερη ανησυχία φυσικά είναι στο Αστυνομικό Μέγαρο εξαιτίας των πέντε συνολικά κρουσμάτων που είχαν και τις περισσότερες επαφές. Οι επαφές βεβαίως δεν περιορίζονται μόνο εντός της Αστυνομίας, όπως για παράδειγμα συνέβη στην περίπτωση με την καραντίνα στην ποδοσφαιρική ομάδα της Μεγάλης Βρύσης.

Ομοίως αναστάτωση υπήρξε μεταξύ των φοιτητών για το περιστατικό με τον 19χρονο, αλλά και από τις επαφές του 30χρονου εργαζόμενου στο σούπερ μάρκετ παρά τα αρνητικά τεστ στην επιχείρηση που δούλευε, καθώς είναι στη διαδικασία ιχνηλάτησης και οι επαφές της οικογένειάς του.